Şimdi Ara

SULU ÇÖZELTİLERDE DENGE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BİR ASİTİN VEYA BAZIN KUVVETLİ OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ ARKADAŞLAR KOLAY BİR İPUCU VAR MI ?

• YUKARI
  • OKARI
  • H+ değeri büyüklüğüne bakıyorum ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten kuvvetli olanlar belli genelde hcl falan soruda görünce cıkarırsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle kuvvetli asit ve bazlar suda %100 iyonlarına ayrışır ve tam verimle gerçekleştiği için denge tepkimesi değildir ama zayıf asit ve bazlar suda çok çok az miktarda çözünür ve tepkimede madde tamamen tükenmediği için denge tepkimesi olur.Zayıf asitlerin ve bazların Ka ve Kb değerleri vardır.Bu değerler o zayıf asit ve bazların denge sabiti değeridir.
    Elbette bazı asit ve bazların kuvvetli olup olmadını bilmen gerekiyor.Örneğin NAOH kuvvetli baz HCL,H2S04 gibi asitlerin kuvvetli olduğunu bilmelisin.Ama pratik olarak söylenebilecek olan durum eğer bir asit yada bazın Ka veya Kb değeri varsa o zayıf asit ya da zayıf bazdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkes

Öncelikle kuvvetli asit ve bazlar suda %100 iyonlarına ayrışır ve tam verimle gerçekleştiği için denge tepkimesi değildir ama zayıf asit ve bazlar suda çok çok az miktarda çözünür ve tepkimede madde tamamen tükenmediği için denge tepkimesi olur.Zayıf asitlerin ve bazların Ka ve Kb değerleri vardır.Bu değerler o zayıf asit ve bazların denge sabiti değeridir.
    Elbette bazı asit ve bazların kuvvetli olup olmadını bilmen gerekiyor.Örneğin NAOH kuvvetli baz HCL,H2S04 gibi asitlerin kuvvetli olduğunu bilmelisin.Ama pratik olarak söylenebilecek olan durum eğer bir asit yada bazın Ka veya Kb değeri varsa o zayıf asit ya da zayıf bazdır.
    KA VE KB DEĞERLERİNİ SORULARDA VERİYORLAR MI HOCAM EĞER VERİRLERSE ÇOK GÜZEL BİR İPUCU BU

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antifiriz sonrası suda eksilme
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TAKINTILIYIM BEN BİRAZ HOCAM YANİ TAM ÖĞRENMEZSEM O BENİM KAFAMI SEVER DİYİM SİZE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8AB446663

H+ değeri büyüklüğüne bakıyorum ben
    BÜYÜK OLAN KUVVETLİ Mİ ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermeno34

KA VE KB DEĞERLERİNİ SORULARDA VERİYORLAR MI HOCAM EĞER VERİRLERSE ÇOK GÜZEL BİR İPUCU BU

Alıntıları Göster
    Evet genelde hesaplama sorularında verilir ama bilmen gerekenlerde var tabii
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenkes

Evet genelde hesaplama sorularında verilir ama bilmen gerekenlerde var tabii

Alıntıları Göster
    HMM ANLADIM HOCAM . TEŞEKKÜR EDERİM
  • BAĞIRMA LAN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hermeno34

HMM ANLADIM HOCAM . TEŞEKKÜR EDERİM

Alıntıları Göster
    rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.