Şimdi Ara

Şükretmek Size Neyi İfade Eder? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anladım sayın indigo ben de öyle tahmin etmiştim zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lüzumsuz Adam kullanıcısına yanıt
    Nickiniz ile kişiliğiniz birbirine çok uyumlu herhalde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit315

Nickiniz ile kişiliğiniz birbirine çok uyumlu herhalde ?

İhihihi :):):):) ay laf mı sokmaya çalışıyor küçük enişte.Dostoyevski çok üzülecek bu lafına...
  • Şükür tam olarak

Ferrari için dua eden kişinin eski kasa şahin aldiği zaman allah a kizamamasi durumudur.

Allahim ben senden Ferrari istedim sen bana eski kasa şahin verdin ama olsun yinede sen bilirsin gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Indigo I kullanıcısına yanıt
    nefes almasak ölürsün diyorsun böyle bir örnekle yanılırsın 2 şekildede ölmeden nefes alabilirsin bir normal bir şekilde yani farkında olmadan günlük yaşantının için bir de solunum cihazına bağlı yada astım hastalığı gibi bir sebeple işte ikinci sepele kimse nefes almak istemez onun için birinci sepeten aldığın nefesin kıymetini bilmelisin ve şükür etmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner103 -- 29 Mayıs 2014; 9:04:00 >
  • almanyadan japonyadan örnek vermişin bunlara katılıyorum adamlar çalışarak tekrar kendilerini toparladılar lakin halk arasında bir söz vardır önce tedbir sonra tevekkül yani olası durumları düşünüp eşeğini sağşlam kazığa bağlayacaksın düştü isen almanya örneğindeki gbi tekrar kalkabileceksin malesef bizde bu çok zaman alıyor sadece devlet için değil taplumdada geçerli olan birşey hayatta herşeyi çalışarak başarırsın iyi yada kötü olsa bile bir hadiste(sahih hadismi bilmiyorum) ilim çinde dai olsa bulun diyor herkez biliyordur bunu zaten onun için yılmamak lazım halimizeşükür edip daha iyisi için çalışmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner103

nefes almasak ölürsün diyorsun böyle bir örnekle yanılırsın 2 şekildede ölmeden nefes alabilirsin bir normal bir şekilde yani farkında olmadan günlük yaşantının için bir de solunum cihazına bağlı yada astım hastalığı gibi bir sebeple işte ikinci sepele kimse nefes almak istemez onun için birinci sepeten aldığın nefesin kıymetini bilmelisin ve şükür etmelisin

Uzatmayın kardeşim.Kötü şeyleri örnek gösterip mevcut durumu güzel gibi gösterme.
    O zaman bana bunun neden olduğunu söyle.Bazı kullarını herşeyi bol bol verirken bazılarına neden birşey vermiyor?Ötekisi üvey evlat mı ki hiçbirşeyi nasip etmiyor? Adamın bunu çekmeye ne zoru var? Önce adalet olsun sonra nefes falan deyin.Öyle hiçbirşeyi eleştirmeden herşeye tamam demek bana göre değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: caner103

Uzatmayın kardeşim.Kötü şeyleri örnek gösterip mevcut durumu güzel gibi gösterme.
    O zaman bana bunun neden olduğunu söyle.Bazı kullarını herşeyi bol bol verirken bazılarına neden birşey vermiyor?Ötekisi üvey evlat mı ki hiçbirşeyi nasip etmiyor? Adamın bunu çekmeye ne zoru var? Önce adalet olsun sonra nefes falan deyin.Öyle hiçbirşeyi eleştirmeden herşeye tamam demek bana göre değil.

işine yararmı bilmem al oku belki tatmin olursun yada olmasın seçim senin ben daha ne diyemhttp://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3897

• selamun aleykum

bulunca paylaşmak bulamayınca mukaderrata teslim olmak veya kaynağı tefekkür edip de ihsana karşı bir duruş sergilemek. bunlar şükrün ifadeleri olarak beyan edilmiş hallerdir.

gerçek teşekkür nimetin asli sahibi konusunda kesinleştirilmiş bir başlangıcı bulup bu makamın ilerisine geçerken hak ifalarında bulunmaktır diye düşünüyorum.

bu başlangıç insan için ihsanın kaynağı olan annedir ve bu olmak zorundadır. ancak tefekküren bu kaynak kainat bazlı olarak yer değiştirebilir. insan bazen bu kainatın ürünü olduğunu düşünür.

insanın şükür denen merciye karşı bakışı tavrı anne denen kavramla alakalı olmalı.

anne denen kavramın kutsallaştırılması, bu kavramı kurum olarak temiz bırakma düşüncesi şükrün temel kaynağıdır diye düşünüyorum. kutsal anne, el değmeyen güzellik, kutsanmış kimse gibi anlayışlar şükür makamının başıdır. islamda analık hakkı denen süreç isevilikte kutsal olan bir hanımla açıklanmıştır.

şükür ifadesi olmak bakımından insan kaynak denen bu durumu değiştirmek için ilmi çalışmalar yapmış robotik teknolojiler geliştirmiştir. içersinde kan bağı bulunmayan, ana denen kuruma eziyet etmeyen düşünce, yaratılış gibi teoriler geliştirmişlerdir.

esasında ideolojilerin, evrime dair teorilerin temelinde yatan düşünceler de bu kuruma karşı bir beyandır. ancak insan ne yaparsa yapsın bir kadının oğlu ya da kızı denen sürece karşı yıkıma dayalı olmayan bir yakınlaşmayı bulabilmiş de değildir. kanaatime göre bir anneyi üzmeyen tavır denen süreç tam manası ile husule gelirse insan şükür denen süreci tamamlar.

isevi anlayışın bu süreci tamamladığı düşünülmektedir.

isevilerin, islami olan duruşun şekillendirilmesi ve sonuç üretmesi ise uzun bir yol almış ve neticeye ulaşması beklenen bir gözetleme sürecine sokulmuştur.

bir kadın yavrusunu kaybettiğinde o çocuk annesine geri dönüşüm yolu ile klonlanabilir bir haldedir ve bu haşir demektir. uzayda bir insan havada uçarak meleklerin uçabileceği,ilmi çalışmalar ise ayın ikiye bölünebileceğini ispatlayabilmektedir..

temel anlamda şükrün en ulvi boyutu olan bir kadını baba ya da anne kavramıyla buluşturan ve haşir denen süreci dirilme olarak beyan eden düşünce(islami düşünce) şükrün kemal noktasını iddia etmekle bu konuda başarı kazanırsa, şükrün insani boyutu tamamlanmış olacaktır.

• "Ötv %1000 olmuş!" Şükürler olsun pahalı da olsa bir ömür çalışarak araba alabiliyoruz.

"Benzi. 50 tl olmuş!" Şükürler olsun ki acil durumlarda binebilecek bir arabamız var.

"Kredi kartı borcunu ödemek için arabayı satacağım hanım." Boşver bey şükürler olsun ki ayaklarımız var.

"Kocanızın bacaklarını kesmek zorundayız kangrene dönüşmüş." Canını sıkma herifim şükürler olsun ki hala hayattasın.

"Kocanız kalp krizi sonucu öldü." Şükürler olsun ki rabbim ona acısız ölüm nasip etti.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşünen insan için çile
    düşünemeyen insan için huzur

• Şükür verilen nimet için teşekkür etmektir. Elindeki ile yetinmek, başkasının daha kötü olan haline bakıp kendi kötü haline sevinmek vs bunların şükür ile alakası yoktur. Ayrıca kolunda milyon dolarlık saat olan adam şükretmez kimse kendini kandırmasın. Şükür tek başına yapıldığında yalnızca teşekkürden ibarettir. Şükrü tamamlayan şey ise hamddır. Hamd yalnızca Allah'a yapılır ve olan her şeyin, iyi olayların veya kötü olayların, kazandıklarımızın veya kaybettiklerimizin hepsinin Allah tarafından bize verildiği bilincinin dışa vurumudur. Ben bir müslüman olarak; Dostoyevski'nin sözünü ve türevlerini yazan arkadaşlara da katıldığımı belirteyim, Açlıktan ölen birine bakıp kendi elindeki beğenmediği yiyecek için şükreden insandan tiksiniyorum örnek olarak. Bilinçsizce veya cahilce yapılan bir davranıştır, İslam'ın öğretisi bu değil. Çünkü bu şekil bir şükür anlayışı içinde hamdı barındıramaz. Eğer barındırsaydı elindeki o yiyeceği açlıktan ölmeden önce o kişi ile paylaşırdı, veya başka insanlar ölmesin diye arayışa girerdi. İşte böyle bir davranıştan sonra hamd edilebilir.

• Şükretmek bence işin kolayına kacmaktır.Asıl sukur eylemlerdedir kanımca.Mesela bir insan dusunun bir suru para kazsnmıs 'cok sukur' dlyor..Gercekten sukretmek bu deildlr.O parayla gercekten sukretmek istiyorsa o parayı iyi emellerde kullanarak yada bir y sula dagıtarak yapmalı.bu ornegi cogaltıp herseye uyarlayabiklrsiniz.

• Bence şükretmek insanların olanla yetinmesiyle beraber olduğu yerde saymasına sebep oluyor. Şükretmek; yani en genel anlamıyla inanılan yaratıcıya verdikleri için teşekkür etmek, erdemli bir davranış olarak kabul edilir. Şükretmek mütevazı olmak, olanla yetinip açgözlülük etmemektir. Ama daha farklı bir bakış açısını örnekle açıklamak isterim.
    Mesela; ülkemizde benzinin litresi 5 TL ama insanlar genellikle:"Buna da şükür, en azından benzin koyacak bir arabamız var." gibi bir yaklaşımda bulunuyor. Ya da doğalgaza haksız yere zam yapılsa kişi bu sefer de:"Buna da şükür başımızı sokacak bir evimiz var." diyebilir. Sonuçta daha kötüsü olacakken yine de evi olduğu için yaratıcısına teşekkür ediyor. İlk örnekte de kişi, en azından benzin alabileceği bir arabası olduğu için şükrediyor. Ama şöyle bir sorun ortaya çıkıyor: Şükrederek insanlar zamanla ve istemsiz olarak sorgulama yetilerini köreltmeye başlıyorlar. Birinci örnek için konuşursak ki gerçek bir örnektir bu. 2012 yılında benzinin litresi 4.60 TL ama benzine olan talep motorine olan talebin 1/7 si kadar olduğu için Türkiye, fazla benzini, yurtdışına 1.43 TL'den ihraç ediyor. Konuyu fazla dağıtmak istemiyorum. Genelleme yapacağım ama genellikle "Buna da şükür, en azından benzin koyacak bir arabamız var." diyen kişi bunu sorgulayamıyor. Benzin neden bu kadar pahalı, neden yurtdışına bu fiyattan ihraç edilip vatandaşa 4.60 TL fiyattan benzin satılıyor, diye sorgulayan, araştıran insan sayısı her 100 şükreden insan arasından kaçtır?
    Kapitalist ekonomik sistemin de insanları bu duruma düşürdüğü bir gerçek. Açlık sınırının 1.157 TL ve yoksulluk sınırının 3.770 TL olduğu ülkemizde, kesinti ve geçim indirimleri dahil net 891 TL asgari ücretle çalışan işçinin: "Allah'a şükür ki bir işim var." demesi ne kadar acıdır öyle değil mi? O işçinin şükretmesi, olanla yetinmesi bir erdemdir ama işten çıkarılma korkusuyla o işçinin şükredilmek zorunda bırakılması, zaten hayata, çocukluktan 1-0 yenik başlamasından dolayı daha iyisine ulaşamayacağına kendini şartlamak zorunda kalması ne kadar acı. Sonuç olarak biz insanlar hep daha iyisini isteyebiliriz. Daha kötüsü var diye şükredeceğimize daha iyisi için daha çok çaba harcayabiliriz, sorgulayıp doğruya ulaşabiliriz. Hakkımızı arayabilmeliyiz. İnsanın yegane amacı doğru bilgiye ulaşmak olmalıdır bence. Evet belki de bu mesajımda çelişkiye düşüyorum ama konuyu da bu yüzden açtım çünkü şükretmek benim için bir erdem olsa da insanlık için zararı da var. Buna açıklık getirmek için sizin görüşlerinize ihtiyaç duydum. Belki siz hem şükredip hem olduğunuz yerde saymayan bir insan olabilirsiniz, ama 100 şükreden insandan kaçı sizin gibidir ki, bir elin parmaklarını geçer mi? Benim etrafımda maalesef bu verdiğim örneklerdeki insanlar var hep. Görüşünü ifade eden herkese ayrıca teşekkür ederim ve yanlış düşünüyorsam lütfen saygı çerçevesinde, yanlışlarımı düzeltmenizden ve benim gibi düşünenleri aydınlatmanızdan mutluluk duyarım. Sevgiler.

• Tek kelimeyle acizlik

• Kendimizi iyi hissedip, ilerde daha iyisini yapmamızı ...
  • StahlMann kullanıcısına yanıt
    du bakayım.nmaşlı bi işim,başımı soktuğumj bir evim,tv pc vb eşyalarım ve dolu bi buzdolabım var.ben bunlara sahip olduğum için şükrederim.ve olmayanlarında en az benim kadar sahip olabilmesini isterim.şükür bir nevi teşekkür etme.
  • olması gereken neden bu ? sen bu dünyaya neden geldin, bize can veren Allah'ımıza buradan başlayarak şükretmeliyiz. şükredenleri tembel kesim olarak göstermeye çabalayan arkadaşlar, İslamda tevekkül diye bir şey vardır.sen çalışırsın çabalarsın elinden gelen her şeyi yaparsın fakat bereketini sonucunu Yaradana bırakırsın.Hep şükretmek demek SADECE şükretmek değildir, gerçekten hissederek şükreden insan Allah'ın ondan razı olması için bir o kadar daha çalışır.Ayrıca bakın şükür etmediğiniz için sadece bireysel çıkarlarınızı söylüyorsunuz yok o araba almış bu ev almış sizin kafa yapınızdaki insanlar azınlığa inmedikçe biz gerçek hoşgörüyü yardımlaşmayı yakalayamayız.Sen haline şükredeceksin fazla malını sadaka zekat olarak vereceksin şükretmek yan gelip yatmak için değil yardımlaşmak için daha çok gereklidir.Allah hepimize hidayet eylesin inşallah. @Indigo

• Şükretmek= Pes etmek
  • islam için konuşmak gerekirse, şükretmek verilene razı olup oturmak değildir. daha çok şey elde etmek için çalışmaktır. müslüman biri çok az kazanıyor ise şükredip aynı şekilde çalışmaya devam etmez. daha çok kazanmak için daha çok çalışır. allah müslümana değil çalışana verir.

ne olursa olsun şükretmeli, ama bununla yetinmeyip gereken şeyleri yapmamız gerek.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.