Şimdi Ara

Suclu hangimiz tartışılır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ha bu arada bahsetmeyi unuttugumuz çok saglam türk serverleri ve türk grupları oldu çok güzel işler başardılar onlara diyecek hiç bir şeyimiz
    eskilerden nickini hatırladıgım saitx ,DeseCrate , morfeusght var kusura bakma seni çıkaramadım minastrith_58
    az çok beni forumdan dolayı tanırsınız
    sizce yukarıdaki yazımdan dolayı ben haksız mıyım ?
    haksızsın diyorsanız size sonsuz saygım vardır bir oyun için dost bildigimiz insanları kıramam
    yukarıdaki yazımı hemen sileceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: necrovirus

ha bu arada bahsetmeyi unuttugumuz çok saglam türk serverleri ve türk grupları oldu çok güzel işler başardılar onlara diyecek hiç bir şeyimiz
    eskilerden nickini hatırladıgım saitx ,DeseCrate , morfeusght var kusura bakma seni çıkaramadım minastrith_58
    az çok beni forumdan dolayı tanırsınız
    sizce yukarıdaki yazımdan dolayı ben haksız mıyım ?
    haksızsın diyorsanız size sonsuz saygım vardır bir oyun için dost bildigimiz insanları kıramam
    yukarıdaki yazımı hemen sileceğim

İyi,eleştirici yada kötü sonucta sen burda fikrini savundun ve ben kendi adima bir sorun görmüyorum yazdılarına da saygım vardır asla eleştirmem ki her insan eleştiri yapamaz

Beni tanimaman normal :) l2 oynayamiyorum ki tek basima oldugumdan baş edemiyorum oyunla ayrica hastaligim yüzünden yillardir iyi degilim pek ilgilenemiyrum oyun ile ama allah nasip ederse istediginiz bir serverda sizlerle oynamak bana gercekten mutluluk verir (c4 veya interlude tercihimdir su anda server varsa gelebilirim :) )

Saygılarımla...

• +1 küfür etmek acizliktir ve basitliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Khan -- 2 Şubat 2010; 0:41:51 >
  • Ya sorun elbette ön yargı ama kesinlikle şunu da söylemiyorum dediğiniz gibi serverlar yok... Öyle serverlar da var elbette ama şunu anlamıyorum.her türk serverında var bu diyip paranoya seviyesinde bş önyargıyı aklım almıyo.Aklıma benim şı gelio.Bu server açan türk arkadaşların çoğuna şerefsiz demiş oluyoruz.Yok böyle bişey arkadaşlar.1 masum varsa o gemi yakılmaz.ki biz masumlarla dolu bi gemideyiz.

Donate olmaz diye bişey yok.Kalıbımı basarım o donate yok yazan serverların hepsinde el altından satış var.Zamanında l2frozen vardı donatesiz server deniodu.el altından alanları ben biliyorum bahsettiğim server yabancı bi server.donate bazı arkadaşlar için olmasa da olur gibi değerlendirilebilir ama bu işe bi hevesle girmiş harçlığını bursunu yatırmış arkadaşlar bunu yapmak zorunda.Burdaki sorun donate değil kesinlikle herkese aynı donate.ben +18 alıyosam yanımdakine el altından 21 satılıyosa problem bu.ben gmlik de yaptım oyunu aktif olarak da oynadım uzun süre.çok tanık oldum 18 satılan zamanlar da +21 silaha 1000-1500 $ fiyat verdikleri satsam olmazmıydı.satabilirdik ama bu bizim içimize sinmezdi.ordaki diğer playerlara yapılmış olan haksızlık bize ağır gelirdi.

Küfür en büyük sorun ama bunu türklere bağlamayın.o yunanlardan benim duyduğum küfürleri emin olun türkler yapmıyo.:)) msnden copy paste aynı küfrü dur durak bilmeden yazan adamları biliyorum.sebep de pk iken silahı düşmüş de vermemişiz geri serverı bırakmış o.burda sadece türkler küfretmiyo yabancılar da bizim kadar edio.bizdeki tek mesele artık olağan hale gelmiş küfür hanginiz çok özür dileyerek söylüyorum tanımadığınız biri veya yakın arkadaşınız (a/q) diyince veya (a/m/k) diyince kızıyo.bu ifadeler artık küfürden çıkmış noktalam işareti niyetine kullanıyoruz.Sıç sadece bu küfredenlerde değil.Bu küfredenlere karşı çıkmayanlarda.Adam siegede küfrediyo sonra chat ban ondan sonra tüm clan sıraya geçio. ana avrat bacı ne varsa.bu adamlara haddini bildirmek sizin elinizde.yani bu türk serverlarının suçu değil, veya türklerinde bu sorun global.bizdeki sorun küfrün artık olağanlaşması.

bide şu var gm adam serverında oyuyosa kesin edittir.adam 1 lwl char açsa dah yeni bunu bilen str ni veya int ini kaç yaptın çakal.hemen editlemişsindir sen onu üzerine hangi silahları aldın.bu değil yav olay her serverda olabilir arada 1 çürük gm bizde gördük elbet ama bunları uzklaştırmayı bildik.ama bu adamın yaptığı hatayı biz niye ödüyoruz.

Son söyleyeceğim.Birkaç adam denmeyecek adamın yaptığı hatayı tüm türk serverına ödetmeyin.Bir kere olsun bu serverda yoktur olmaz böyle bişey deyip girin.Bir kere olsun güvenmenin kötü bişey olmadığını düşünün.Ben başka bişey istemiyorum.Ben de sizin kadar bu söylediklerinize maruz kaldım tanık oldum ama benim hala bi umudum bi güvenim var o da olmasa oynamaya konusmaya lüzum yok zaten.

Herkese yaptıkları yorumlardan ve yazdıkları düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum...

• Grafkxx arkadasim tabiki yunanlar olsun almanlar olsun beni pek ilgilendirmiyor :) istedikleri kadar küfür etselerde hem anlamiyorum hemde cevap vermem kaideye almiyorum ayrıca benim ümütlerim oldugundan bu konuyu actım ümitlerimiz bitmesin bu konuya destek veriyorsunuz ya benimle paylasiyorsunuz ya o bile yeter bana elinize kolunuza yüreginize saglik ilgin için ben cok cok tsk ederim...

gercekten duygulandim diyebilirim utanmasam aglarim

bu arada server ariyorum haberiniz olsun kardeslerim...

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minastrith_58 -- 2 Şubat 2010; 0:49:56 >
  • bence sorun üst üste sacma sapan serverlarin acilmasi işe yaramaz gm lerin olması insanlari böyle yapiyor.mesela DeseCrate 1 2 gün icinde server acacak adam konuya yazms en fazla 3 ay gider diye sen kimsin ne biliosunda 3 ay diyosun.tek oyuncara kızmayin kactane acilip 10 gun sora kapanan server var ?
  • ya herkes ister ki bir serverim olsa açabilsem diye bende cok düşündüm maddi sorunlarım cıktı ve tek yapamayacagimi anladim bir önceki serverim 5 gün acik kalabildi sadece sorun ne diye sorarsan kalbimde sorun var acil olarak hastaneye kaldırıldım telefon actigimda kapatilmişti.

Sende haklısın her önüne gelen yok kapanir acik kalmaz, degmez, su adamin serveri girmeyin gibi seyler yaptiklari yetmiyor bide reklam veriyorlar baska serverlarin biraz beklersen devam edecegim kalbim agriyor yine dinlenmem lazim geliyorum kardesim....
  • Bizim yaptıgımız ne söliyim ben hadi gidelm şu serverde türklerin gücünü gösterelim hade gidelim bz türküz şunu yaparz bunu yaparz ama konu herhangi bi türkün açtıgı servere gelince haydiii bu kesin adam kayırır bak bu bunla daha önceden bi serverde aynı allydeydi bak bunlar ayni yerde oturuyolarmış vs vs bu örnekler çoğaltılabilr .
    Olay destek olayıda da degil olay köstek olmada . insanımız gördüğü herşey hakkında yorum yapmaya bayılır hiç bilmedigi bir iş için bile yapabileceği bir yorumu vardır ben yaklasık 6-7 yıldır bu oyunu oynuyorum aktif ve takım olarak oynadıgım sene max 3-4 tür buda oyun stili geliştirebilmem ve geliştirebilmiş arkadaslar bulmamla alakalıdır herneyse konuya döneyim şu oyunu klavyede f1 e f2 e basmayı bilen herkes oynayamaz ya da ne bilim bi nobless questini ezbere bilen adam oynayamaz belli bi kapasite geçmiş ve oynanmışlık lazm bu adamın elinde parlak renkli bow war iii bana da fazla dmg vurdu waşşş aq bu adam kesin gm bu nedir yani bi siegenin ardından yedigin dmglerin hıncını acısını gm e söverek sesli veya yazarak sölemenin mantıgı nedir benm kardeşim war beni tanıyanlar bilr hep deneyerek ne bilim görerek anlamaya çalışır oyunu ha bak burda assist yaptı burda cp basti buna ulti basti buna hex atti buna bilmem naaptı bizim insanımızda eleştiri çözümleme değerlendirme yetisi yok yani direk önyargı sezgi içgüdüyle hareket edilio yani uzun lafın kısası destek olmamz gereken yerlerde olalım eger köstek mi oluyoz bu arkadasları uzaklastırmak sart ha dersinz ki kimsenin oyuna girmesini engelleyemeyiz ama bu 1 olr 2 olr 3 olacagını sanmıyorum elbet bişeler anlar silkelenir ve kendine gelir en azından çaba lazm bi tavla da bile yenilmeden yenmeyi öğrenemezken online kapsamlı bi oyunda bu çaba bu hırs nedir yani insanların kendilerini yargılamaları ve ben napıyorum demeleri lazm

• AH KEŞKE
    yukarıdaki mesajımda dedigim gibi 1 seneden fazla oldu l2yi bırakalı ve başlamayı düşünmüyorum.
    @ grafkxx imzanı benim ne kadar çok kullandığımı tahmin bile edemezsin
    DESTEK OLMUYCAKSAN GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!İSTEMEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    yukarıdaki yazımdan türkleri karalama gibi bir anlam çıkardınız amacım asla türkleri karalamak degildi.
    her acılan türk serverine asla ön yargılı davranmadım hep olumlu yaklaştım
    şuan adını hatırlamadım çok güzel bir türk serveri vardı on abaşlayacaktım ama
    oynadıgım serverdeki arkadaşlarım yüzünden başlayamadım ona çok üzülmüştüm neyse sağlık olsun
    herkese iyi lineage2 ler
  • o yüzden diyorum ya ben böyle adamların içinde 1 tane masum varsa niye diğerlerine takılmak yerine bu masumun arkasından gitmiyoruz.bu l2 server olayını biraz cep doldurma gibi gören çok ve daha da olacak.bunlara aman vermemek de bizim elimizde...
  • server açmayı düşünen kişiye tek tavsiyem para sorununuz olmasın ve küfürü bir şekilde engelleyin
  • Bu konular hep konuşuldu , konuşuluyor ve konuşulacak. 7 yıllık bu Lineage II , doğumuyla beraber yanında çok şey getirdi. Getirdikleri arasında üzerine düştüğümüz tek şey küfürler , yalan dolanlar falan filan .. Neden kimse paylaşımcı olduğu için burdan birileri tarafından övülmüyor? Neden kötü olan şeyleri bağıra bağıra söylerizde iyilikleri içimize atarız önemsemeyiz? Bu konular inanın daha çok konuşulur arkadaşlar. Çözümü var mı ? Tabii ki var..

Önce kendimizden başlayalım , kendimiz küfür etmeyelim , dolandırmayalım , çalmayalım , kırmayalım üzmeyelim. Önce kendimiz bunu yapalım.. Sonra konuşuruz =)

eRcn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRc.n -- 2 Şubat 2010; 1:08:16 >
  • ercanım ilgin için tşk ederim ben kendimi seviyorum tabi sizler sayesinde iyiki varsınız
  • @necrovirus - Usta haksızsın demiyorum , yaşanmadiğını söylemiyorum. Kusura bakma biraz sert ciktim sanirim , ama bu konuda biraz hassas hissediyorum türk olmama ragmen Loyalin %50 lik kismi Yunanlıydı , ve birçok insan " Türk serveri oynanmaz borozanlari çalıyordu " Kabul edelim önyargılıyız , bok atmayı seviyoruz. Saitin serveri oynanmaz deseler bu kadar kızmam. Niyetim kimseyi üzmek degildi affola.
  • @minastrith_58 öncelikle böyle bir konuyu böylesine içtenlikle cümlelerle oluşturduğun için teşekkür ederim.Yazacaklarım biraz uzun sabırla okursunuz umarım

Biz kendi ekibimizle C3 Extremeden beri bu oyunu oynarız bir çok türk serverinda oynadık ve hepsinde küfür vardı önüne geçemiyosunuz bunun belki azaltabiliyorsunuz ama önüne geçemiyorsunuz.Türk milletinde aşırı hırs var avrupalılarla türkleri kıyaslamak istemem ancak şuana kadar bir pvp de bir yabancıyı kestim diye bana küfür etmedi ne yazıkki bu bir tek bizde var.

Türk serverlarına ne yazıkki şuan güven kalmamış ne yazıkki o güven verilmemiş şuana kadar gördüğüm bu güveni vermeye çalışan şahsi değil genel olarak düşünen ve davranan türk serverlarına güven kazandıran bir tek kişi tanıyorum oda sait bu bir gerçek.Ancak orda bile yapılan hatalar olmuştur zaten kimsede hatasız olamaz.

Bizde bir server açalım dedik inanın parasını geçtim harcadığımız zaman verdiğimiz emek inanılmaz 2-3 hafta onla yatık onla kalktık yeri geldi hiç uyumadık verdiğimiz bir söz vardı o sözü tutabilmek için.Girip konuyu okuyun en başından beri ne tür suçlamalara uğradık neler yaşadık servera saldırı olur bakıyoruz araştırıyoruz türk utanç verici birşey bu.Bu sadece bizim için geçerli değildir genel olarak böyledir eminim.

Burdaki her insanı seven kadar sevmeyende vardır mutlaka beni sevmiyor yada saymıyor olabilirsin ama bu yaptığımız işe saygısız olmanı gerektirmez.Hiç görmediği bir server hakkında yorum yapan zihniyetler var ve bunların hepsi türk.Ben oyuna girmedim ama sağdan soldan duydumki o server şöyleymiş orda item dağıtılıyomuş ve öylede bir savunuyoki sanki görmüş :)

Türk milletinin bu kadar kıskanç yada çekemez bir millet olduğunu bilmiyordum ve her zaman söylüyorum hiç bir zaman o hayalinizdeki gibi olmaz hiçbirşey bu mantıkta olduğunuz sürece.

Birşeyede cevap vermek istiyorum.Online sayımız hakkında yorum yapanlar, bizim online sayımızı web sitede yüksek göstermemizin bize bir yararı olurmu ? Sizi değil kendimizi kandırmış oluruz.İlk başta java olduğu için tutturamayınca bu sefer item dağıttı dediniz oda olmayınca onlinesi yok dediniz onu geçtiniz bilmem dosyalar çalıntı dediniz şimdide gelmiş burda evet çok güzel yazmışsın diyorsun şaşırıyorum.

Biz bir server açtık ve donate olmayacak dedik bu nedemek biliyormusun önce kendi vatandaşım sonra dünyanın diğer insanları gelsin eğlensin ücreti masrafı neyse ben öderim gerekirse uyumam onlar için güzel bir ortam oluştururum demek ama bunu anlamayan ve şuan sırf çekememezlikten dolayı kapanmasını istiyen bir çok kişi vardır eminim.

Son olarak şunu söylim khadia açılıyor ben şuna benzetirim bunu ben bir berber dükkanıyım karşıma bir berber dükkanı daha açılıyor bu ne onu nede beni etkilemez çünkü herkesin müşterisi farklıdır ve iyi hizmet verenin müşterisi daha çok olur.Türk milleti bu mantıkta olduğu sürece iyi yerlere gelir yoksa bir başkası değil bizler birbirimizi bitiririz bir türkü hiç kimse yıldıramaz bir türkten başka bu her zaman böyle olmuştur ve ne yazıkki böyle olmayada devam ediyor....

Saygılarımla
    Cihan EREN

• ya bnim oyundan edindiğim çok çok iyi arkadaşlarım oldu. gerçekten hep yanimda olanlar hiç yanliz birakmayanlar oldu. ama genel olarak bakarsak 3-4 tane çok samimi olduğum turk var. ukala türkler bu guvenilir insanlarin sayisindan cok fazla. adamlar serverda item yapmis die kendilerini kral zannediolar çok afedersiniz hepsinin g.tu kalkio. bn 1 serverdan bahsetmek istiorum. yeni girdim servera, isimlerinden belli olan turk bir clan gordum toplanmışlardi selam verdim adamlar pk ladi ustune kufurler etti. bunun nedenini bn anlamadim. turklerin en çok duşman bildiği yunanlar bile bn onlara selam verdiğimde selam verip koruyabiliolar. yine aynı serverdan bi ornek daha vermek istiorum. 2 hafta fln once bir adama turk msn die sordum o brazilyalı olduğunu soyledi. dun ise aynı adam ! (bağırarak ) kufur ediodu turkçe. bn buna pm attim hani turk deildin die adam dedi bunu bna clandakiler öğretti. adam sadece 2-3 turkçe kelime bilio ve bunlarin hepside kufur. yazik ama harbiden..

• öncelikle xSchumacheRx adlı gm arkadasıma tsk ediyorum bazı ayrıntıları acıklamıs oldu

"Biz bir server açtık ve donate olmayacak dedik bu nedemek biliyormusun önce kendi vatandaşım sonra dünyanın diğer insanları gelsin eğlensin ücreti masrafı neyse ben öderim gerekirse uyumam onlar için güzel bir ortam oluştururum demek ama bunu anlamayan ve şuan sırf çekememezlikten dolayı kapanmasını istiyen bir çok kişi vardır eminim. "

bu pragraf gercekten hoş olmuş onuda söylemeden gecemeyecegim emeginize tsk ederim

Gelelim Mec_Cem nicli arkadasımıza hocam seninde eline koluna yüregine saglik öyle bir yere degindin ki konuyu kalbinden vurdun :) Kendi aslını inkar eden bizden degildir, Türküm demenin bile zor oldugu bir ülkede yasiyoruz bu bir gercek ama aslını da inkar etmek bize yakışmaz ben titleme olsun clan baskanı oldugumda clanimin cresti olsun Türkiye ile ilgili ha laf söyleyecekte söyler oda onun ne kadar aşagılık ve düşmancı oldugunu gösterir.

Saygılarımla....

• Selamlar..Adım Cumhur..
    Yaş 24...İstanbul'danım..(unutanlar için tanımayanlar için)

Uzun süredir pek işim düşmedikçe forumun bu kısımında mesaj atmıyorum..
    Çünkü ben mesaj attığımda ortalık karışıyordu. Sanırım biraz sert konuşuyorum...

Öncelikle konuyu baştan sona okudum...Tek kelimesine kadar herşeyinize imzamı atarım...
    Aylar önce aynı dertten bende veryansın etmiştim burda...Ama değişen birşey olmamıştı...
    Türk milletinin huyudur genele bağlamak haksızlık olabilir belki ama kendini bilen insanlar zaten üstlerine alınmazlar...
    Bizim insanımızın cinsel organı ağzında delikanlılığı ise parmaklarında...

Uzun süredir yabancı serverlarda oynuyorum...Bir ya da iki kişi oynuyorum...iki kişi bile olsak can sıkıntısı oluyor haliyle...
    Hiç Türk serverinda oynamadım (1 tanesi hariç)....Girdim oynadım..Pk üstüne Pk hiç ses etmedim...2 gün sorna bir takım itemlere kavuştum...
    Adamı indirdim...Annemizden başladı ne sülale kaldı ne ölü ne de diri... Şimdi bu oyun mudur? Eğlence midir?
    Server sahibi adamdı ki söyledım...Kardesım sadece bir ss istiorum dedı kanıtla hemen gereken yapılacak..SS yı gösterdim banladı..
    Klanı veryansın etti klanı da banladı...Adam kufure karsıydı Donate si yoktu...Orda kısa sure oynadım server sahıbıne saygı duydum...
    Sonra ii arkadas olduk...Allah biliyor kı..En ufak yardımı olmadı item vs konularda...Saygım daha da arttı.vs..Server sahibi bıraktı serverı...
    Sponsoruna devretti bende bıraktım çünkü tecrubesızdı sonra işlerin cıvıdıgı kulagıma geldı..Neyse...

Şimdi giricem bir turk serverına....girdikten 1 gun sonra ss ler gorursunuz... Kufur içeren. +18 deıl 38...Öyle yaratıcı kufurler...Adamların jargonu saglam cunku.
    Elim gitmiyor gercekten...Canım ıstıyor girip oynamayı kardeslerımle arkadaslarımla...Ama kardes dedıgımız adam en kutsal saydıgımız seylere sovunce.........
    Canım istiyor ama elim gitmiyor wallahi...

Arkadaslar Türklerle oynamak buyuk keyif...Yabancılar espirini anlamaz sende onlarınkını kultur farkı var..Onlarla biz bir olamıyoruz..
    Aksam kı mactan konusamazsınız bılmezler..Ama bızımkılerle oynamak bam baska keyıf...Bir de su kufur olayı olmasa...
    Ben işten geldıkten sonra egleneyım dıyorum oyuna giriyorum...Ama cinnetin eşiğine geliyorum...

Konuyu acan arkadasımıza...Yaşı da buyukse ağabeyimize tesekkurler...Ama cok fazla bırseyın duzelecegını sanmıyorum...
    Keske değişse... Biz de gelsek bizi anlayan milletimizle birlikte oynasak...Sohbet etsek...Arada savassak ama town içinde rakıbımızlede sohbet etsek...
    Ama olmuyor...Keşke birleyler duzelse...Oyunu oyun gibi oymak gerekır...

Sevgiler saygılar...

• sayın cumhur kardesim öncelikle merhaba bende sivastan Gökhan yasım 24

konusman ve anlattıklarını dinledim aynı benim gibisin yabancı serverda 2 veya 3 türk gecinip gidiyorsun dogru anladıysam. Bende Güvenlik grevlisiyim hastanede ve günlük binlerce insanın agiz kokusunu ayakta 12 saat çekiyorum eve geldigimde istiyorum ki az yorgunlugumu atayim egleneyim oyuna gireyim ama bi giriyorum allahim kiyamet günü müdür nedir, bide işten gelmişim sinirlerim tepemde herkes güvenlige bagirip cagiriyor oyunda zor tutuyorum kendimi gercekten. Sonucta oyun kazandirdigi belki birsey yok hatta sayesinde gözlerim bozuldu ama isterimki yorgunluk atalim sevelim sevilelim sayalim sayilalim gercekten güzel insanlarda var serverlarimizda ama ne yapacagiz simdi serverlara pek girmiyorum tek basima yabancı serverlardan sıkıldım Türk serverlarına girsem akıllı durmuyor elemanlar

Saygılarımla.....
  • @cumcumx öylesine güzel yazmışsınki okadar uzun yazıyı nasıl okudum farkında bile olmadım.Nedendir bilinmez ama herzaman yapıcı değilde yıkıcı oluyoruz birlik olamıyoruz en büyük zaafiyetimizde bu ve her dalda bu yüzden kaybediyoruz.Bu sadece basit bir oyun sonuçta eğlence olsun diye oynamaya çalışıyoruz yada bu tür oyunlar açıyoruz ancak bunun farkında olmayan öylesine insanlar varki...

ümit ediyorum bir gün herşey tersine dönecek tek dileğim şu, bu saatten sonra bundan sonra açılan tüm türk serverları sadece kendini değil tüm türkiye yi temsil ettiklerini unutmasınlar aynı şekilde oynayanlarda.Çünkü o servera gelecek tek laf banada gelmiştir diğer türklerede.

Kulağıma bazı şeyler geldi ve çok tedirgin oldum ağzım açık kaldı hatta şuan araştırıyorum doğrulamadım daha ancak böyle bişey varsa tek yorum yapmadan yorumu sizlere bırakıcam çünkü böyleleri bizleri lekelemesin daha fazla.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.