Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.037
Cevap
199
Favori
985.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracımın üzerinde Pirelli marka kış lastikleri var. Bir kaç sorum olacak:

    1. Yaz lastiği için yine aynı markanın lastiklerinden mi almam gerekiyor?
    2. Lastikleri yetkili servis dışında başka bir yere değiştirtebilir miyim?
    3. Lastiklerin değişmesi sırasında lastik basınç sisteminin yeninden ayarlanması gerekiyor mu?
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Evet lifetime değerinden bahsediyorum,benim de tek kullanımlık 90-110km mesafelerde 4,5 litre trafiksiz yaptığım oldu... İstanbul da kar yağdığında baya kullandım o keyfi kaçırmadım geceleri bile çıkıp kullandım sırf o Subaru keyfini yaşamak için ;))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: albert_albert

    Aracımın üzerinde Pirelli marka kış lastikleri var. Bir kaç sorum olacak:

    1. Yaz lastiği için yine aynı markanın lastiklerinden mi almam gerekiyor?
    2. Lastikleri yetkili servis dışında başka bir yere değiştirtebilir miyim?
    3. Lastiklerin değişmesi sırasında lastik basınç sisteminin yeninden ayarlanması gerekiyor mu?



    1- Tabii ki hayır
    2- Evet
    3- Hiç sanmıyorum, ne de olsa aşağı yukarı aynı basınca ayarlanacaklar. Ben sensör ayarlandıktan sonra kış lastiklerimi sanayide taktırdım, herhangi bir uyarı vermedi, sorun oluşmadı...
  • Bizim XV 2600 km oldu bu hafta itibariyle. Dün aracın biraz sağa çekmeye başladığını farkettim. Lastik havalarını lastikler soğukken ölçtüm, tam olması gerektiği gibi. Yine de, çok az da olsa sağa çekiyormuş gibi geldi bana. Biraz daha deneyip göreceğim. Benzer bir durumla karşılaşan oldu mu acaba, merak ettim.
  • Bizim yollarımızda sağa sola çekiyor bazen
  • Merhabalar,
    4 gün önce satın aldığım XV ile haftasonu İstanbul-Bursa arası seyahat ettim. Ortalama süratim 90 km/s olacak şekilde genelde cruise kontrol açık seyahat ettim. Ortalama tüketimim 5.6 Litre/100 km oldu. Şu anda toplam 700 km seyahat etmiş bulunuyorum ve lifetime ortalama 8.0 Litre/100km. 700 km'nin 250 km'si şehiriçi, yokuşluk köy yolları, yer yer çamurlu yollarda arabayı test ederek geçti. Ayrıca toplamda 1 saat rölantide kalmıştır (arabayı tanıma ve ayarlama amacıyla). XV'nin tüketimi ve çekiş gücü ile ilgili olarak yazılan olumsuz yorumlar beni biraz tedirgin etmişti ancak durumun hiç de böyle olmadığını tecrübe ettim. Aracın hızlanma hissiyatı gayet güzel ve tatminkar. Yakıt tüketimi ise beklentimin de altında. Kilometre yaptıkça daha da azalacağını düşünüyorum. Tüketim değerleri şu anda bile fabrika verilerini sağlamış bulunuyor. Yol bilgisayarının gösterdiği değerlerin sağlamasını yaptım tamamiyle doğru. Aracın yol tutuşu mükemmel. Virajlara inanılmaz rahat girebiliyorsunuz. Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Sürüş zevki harika...




  • Haftasonu Tekirdağ Uçmakderedeydim. Aracı arazi koşullarında baya bi kullanma olanağı buldum. Dağ tepe tirmandim bazı yerlerde ufak sıkıntılar yaşasamda çok keyifli bir gezinti yaşadım. Aracımın yüksek olması birçok yerde çok büyük avantaj sağladı. Bi kaç yerde kuma girsem de ileri geri yaparak dört çekerle buralardan çok zorlanmadan çıktım. Yolda bi Çobanla kkonuştum buralarda traktör dışında ilk defa araçla karşılaştığını söyledi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calledman

    Bu yağ lambası olayına çözüm bulan oldu mu? Ben 3 defadir yağ takviyesi ile gecistiriyorum...Bugün Levent beyle görüştüm bakalım bir çaresine dedi ama neden bu kadar yağ tüketiyor anlamış değilim. Olay rampada, bayirda yanma olayı değil. Resmen yağ yakıyor araç. .



    Selam.

    Konu hakkında bir şey yazmadınız..Levent Bey bir çözüm üretebildi mi?

    Bu yağ durumu kitapçıkta belirtilen istisnaları geçti. Kaldı ki hangi lamba gerçek hangisi kitapçıktaki gibi bunun tereddüttü sıkıyor. Daha önceki aracımda yağsızlık nedeniyle conta yaktığımdan rahatsızlığım tavan yaptı.

    Aracı çalıştırdıktan hemen sonra henüz hareket dahi etmeden yanmaya başladı artık. Bugün, sabah yağ çubuğu kabul edilebilir dip değerdeydi. Ben de servise gidebilirim (gideceğim sanırım).


    Gelişmeler hakkında yazarsanız memnun olurum.




  • Aynı durumu ben yaşadım,şuan araç 27000 km de,ilk yağ ışığı 8300 de yandı tuzlaya giderken sonra ilave ettik yaklaşık 13000 km de tekrar yağ ışığı yanmaya bsşladı sonra 15000 km de yağ ışığı yandı servis bakımına girdi,tekrar 27000 kadar ışık olayı 2 kere devam etti hep ilaveler yapıldı, sonra usta bana ust mühendislere arabanın bu yağ olayını rapor edeceğiz durumu size bildireceğiz,şuana kadar geri dönen yok yağ ışığıda yanmıyor...
    Arabayı biraz yoruyorum birde benim tespitim işe geç kalmamak için sabahları veya soğuk motoru ısıtmadan arabayı kullanmam bu yağ tüketimi bu kadar fazla olabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli araba sahipleri ister kabul etsin ister etmesin ama genel olarak araçlarınyakıt tüketimleri konusunda üzerlerinde bir baskı , stress oluşuyor düşüncesindeyim.İster istemez seyir halinde gözler yakıt deposu ve tüketim bilgisinde oluyor.İlginçtir dizel kullanırken böyle bir psikolojim yoktu,rahattım korkmadan gaZa basardım, benzinli de böyle olmuyor.Golfte 90.000 km oldu ,arada dizel araç kiralamalar yaptım ve bu durumu farkettim.Takip ettiğim forumlarda da durum aynı , dizel sahiplerinin benzililer kadar tüketimden bahsettiklerini görmedim.benzinlinin konforu ve saglamlığı kabul ama şu tüketim psikolojisi beni rahatsız ediyor. dizel otomatikleri çok dayanıklı görmüyorum, büyük ihtimal dizel düz vites bir araca yöneleceğim. Uzun süredir XV FORUMUNU takip ettiğim için yeri gelmişken yaayım dedim yoksa XV çok beğendiğim araç, keşke dizel düz vites seçeneği de olsaydı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • higtr H kullanıcısına yanıt
    3 defa yağ ilavesi yapıldı. .hala yağ lambası yanıyor, sönüyor. ..Henüz kesin bir çözüm sunmadi servisler yada levent bey...önümüzdeki hafta tekrar götürmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calledman kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kanaatim sizin yağ lambasini yakan sensör samandira artik ne ise o olcumu yapan zimbirti bence o arizalanmis. Bi arac boyle cayir cayir yag yakmamali yani bi tuhaflik var bu iste.

    Yada arac bir yerlerden yag kaciriyor yada sizdiriyor. Sanirim iki kisi disinda da bu konudan şikayet eden kimse yok forumda. O sebeple sizlerin aracina ozel bir sorun mu var acaba diye aklima gelmiyor degil...

    Insallah en kisa zamanda çözülür. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 6.000 km.de 2.000 km.de yağ değişti, bugün yağ seviyesi çubuğun alt göstergesinin hizasındaydı. Yağ kaçağı olsa fark edeceğimize göre bu yağ nereye gitti?

    Crosstrek de olsa bir ABD forumunda 110 katılandan 23'ü XV'sinin fazla yağ tükettiğini belirtmiş.
    http://www.subaruxvforum.com/forum/engine-drivetrain/2468-low-oil-levels-new-crosstrek.html

    Birisi4.000 km.de 2 litre tükettiğini belirtmiş, diğeri de "benimki adeta içiyor: 4.000 km. de 3 litre" demiş.
    http://www.subaruxvforum.com/forum/problems-maintenance-warranty/4794-xv-high-oil-consumption.html

    ABD'de çok tartışılan bir konu. Bizim forumda da benim hatırladığım 4 kişi yanan lambadan şikayet etmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higtr -- 23 Mart 2015; 22:59:45 >




  • Aynı sitede bir de bu sayfa var.

    http://www.subaruxvforum.com/forum/engine-drivetrain/991-engine-oil-consumption-4.html

    Yağın motor içinde nasıl tüketildiğine dair bir yaklaşım var. Aynı zamanda 5W-20 sentetik yağın tüketimi azalttığına dair de bilgi verilmiş.
  • Az önce Levent beyle görüştüm. .haftaya buluşup beraber inceleme sözü verdi ..duruma göre gerekeni yapacağız dedi..sonuçtan haberder edeceğim. Yeni motorda bir miktar yağ yakma olması normal ama her 1000km de 0.5 lt aşırı. .mutlaka bir problem var...araç yağ akitmiyor...sızma da yok...ama benim aracın motoru zaten ilk günden problemli idi...o yüzden ne desem boş. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calledman kullanıcısına yanıt
    XV'lerimiz aynı kaderi paylaştığı için takipteyim..


    Hiç tanışmadığım Levent Bey'e güveniyorum.

    Motoru değiştirsinler, Levorg'ta kullanılan motor olmak kaydıyla ( levorg kısmı espiri).


    Yoksa tüketici kanununundaki haklarımı (edinimden itibaren 1 yıllık süredeki ?? şartları inceleyerek) kullanma yoluna gideceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higtr -- 24 Mart 2015; 19:20:36 >
  • hmavunduk H kullanıcısına yanıt
    Evet buda var. Yag yakiyor diyen arkadaslarin acaba kullandiklari yag 5-20 mi yoksa farkli bir yag mi. Buda acaba etkiler mi. Bunu da ogrenmek lazim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XV 07 -- 24 Mart 2015; 18:58:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XV 07 kullanıcısına yanıt
    Ben servisin dışında farklı bir yerde yağ ilave etmedim, şu aralar bir problem yok yağ ışığıda yanmıyor... Şuna da dikkat çekmek istiyorum vites D deyken hız veya deviri yükseltmek için L kullanan varsa buda etkiler diye düşünüyorum ;))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem bu forumdan hem diğer forumlardan anladığım kadarıyla aracımızın sensörleri çok hassas, toleransları çok dar. En ufak sapmalarda bile ilgili sensörler hemen tepki veriyor. Bu genel olarak iyi birşey aslında ve çoğu zaman gerçek bir sorunun habercisi değiller. Ama hepimizin yüreğini kaldırıyor yanan bu ışıklar. Geçici bir şey mi yoksa, kalıcı ciddi bir sorun var anlamak çok kolay değil. ABD'deki forumda çok ilginç hikayeler var bu uyarı ışıklarıyla ilgili. Bazıları disko gibi kullanıyor arabalarını :)

    Bir de bu uyarı ışıklarını çalışıp öğrenmek lazım. Sürekli yanıyorsa ne demek istiyor? Yanıp sönüyorsa ne demek istiyor bilmek lazım. Benim kullanma kılavuzu hep ulaşabileceğim bir yerde duruyor, habire bakıyorum.
  • xalikoSubaru X kullanıcısına yanıt
    Bu vitesteki L konumunu hızlanmak için kullanmak hiç doğru değil bence. Bütün sistem çok zorlanıyormuş gibi geliyor bana. Zaten L seçeneğinin olmasının nedeni dik yokuşlardan inerken arabayı tutsun diye. Yani ciddi off-road haricinde hiçbir yerde L'yi kullanmaya gerek yok. Yazıktır, yapmayın.
  • 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.