Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.037
Cevap
199
Favori
985.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • afsinsubaru A kullanıcısına yanıt
    Güzel soru. Yerinde bir ihtiyaç. Ama yetkili servislerin böyle birşey yapabileceklerini sanmıyorum.
  • Pek televizyon izlemediğim için diğer kanalları bilmiyorum ama CNN Türk'ü ne zaman açsam Subaru reklamına denk geliyorum birkaç haftadır. Eskiden beri zaten Amerikadaki reklamlarını keyifle seyrederdim çok güzel reklamlar çekiyorlar. Demem şu ki gerek forumda gerek etrafta gördüğüm kadarıyla Subaru talepleri arttıyor. Bu da reklamın önemini göşteriyor di mi iş bilmez arkadaşım (Sözüm Beytur'a)

    Not> bu arada bazılarımız artık şu reklamlar sayesinde Subaru'ya Subaaaaru demekten vazgeçer umarım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Link234 -- 11 Kasım 2014; 23:43:04 >
  • Benim gibi XV'sinden muzdarip calledman'in de yazdığı http://www.subaruxvforum.com/forum/problems-maintenance-warranty/20097-check-engine-vdc-lights-5.html isimli forumda epey kişinin arabasında bu sorun ortaya çıkmış.

    XV çok güzel araba ama bu muhtemel sorunu da göz ardı etmeyin.

    İstanbul'da gerekli sensor ve yedek parça yoksa en az 2-3 hafta bekleyeceğim demektir. Bir de ustalar ehil mi değil mi bunun sıkıntısı var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi higtr -- 12 Kasım 2014; 19:48:12 >
  • Geçmiş olsun. ..benim araçta en son eksantrik millerinin 4 ünü birden degistirdiler...500 km oldu ses yok şu anda. ..zaten bir daha yanarsa lambalar ..mahkemede alıyorum ben soluğu. ..Baytur otomotiv den Levent beyle görüşün derim ama parça sıkıntılı o yüzden ikame araç isteyin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: higtr


    quote:

    Orijinalden alıntı: calledman

    Ben Daloğlundan 81000 e aldım premium modelini ve eve giderken arıza lambası yanmaya başladı..
    .Neyse servisleri arayıp sordum önemsiz bir durumdur muhtemelen kullanmaya devam edebilirsiniz dediler
    ancak '' emission system needs to be checked'' dedikten sonra yokuş kalkış sistemi dahil birçok sistemi kapattığı için
    bilgisayar, izmit servisine götürdüm birkaç defa ancak arızaları silip geri verdiler, arıza çözümlenmedi. Daloğlundan Nur hanımı aradım
    aracı bize getirin bakalım dendi , aracı götürdüm ancak almadan önceki ilgiden eser yoktu maalesef. Servistekileer ise ayrı bir alem.
    Akü zayıf deyip arıza kodlarını sildiler, 15 dakika sonar geri yandı.. geri götürdüğümdeyse aracı bırakmamı istediler...

    Yeni arabada arıza lambasının yanması bir yandan, akü için arabayı bırakmamı istemeleri bir yandan... Neyse madem aküyü ölçün dedim ..
    ölçtüler ve aküde problem olmadığını gördüler... zaten verdiği kodları internette araştırınca Aküyle uzaktan yakından bir alakasının olmadığını gördüm...

    Arıza kodları: '' P000A ve P000B'' Camshaft position sensor hatası...

    Aracı en sonunda onlardan alıp istinyedeki Bayraktar otomotive bıraktım... Açıkçası arabayı görecek gözüm kalmadığından bırakıp çıktım... Arabadan soğudum resmen...

    Neyse Pazartesi akşamı servisten Deivid bey aradı ve sensörleri sipariş ettiklerini ve 2 hafta kadar sürebileceğini söyledi...

    Allahtan eski arabamı satmamıştım, yaya kalmadım....

    Araç servisten ne zaman gelir bilmiyorum ama benim canımı bu kadar sıkacağını bilseydim almazdım...






    Bizim araç da aynı derde yakalandı galiba. Araba şu anda Ankara Bayraktarda ve genel merkeze (İstanbul) mail yazmışlar cevap bekliyorlar. Umarım ders alıp süreç hakkında bir şeyler öğrenmişlerdir.


    Bu durumda ben de arabayı kimseye tavsiye edemiyorum.



    Arıza kodları p000a.p000b ve p000c ise eksantrik milleri ve onlara bağlı ne varsa değiştirmeleri lazım. .benim arabada ucuza kaçıp önce eksantrik kafalarını degistirdiler ...750 km sonra yine arıza lambaları yandı. 480 km deyim şu an ve ses yok şükür. .. geçmiş olsun. ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • calledman kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük geçmiş olsun. İnşallah bir daha canınızı sıkacak bir aksilikle karşılaşmazsınız. Ne yazık ki bu biraz da şans işi. Bir çok tanıdığım ve çevremdeki insanların farklı markalarda başlarına gelen sizinkine benzer can sıkıcı olayları duydum yada şahit oldum. Tabi ki bu insanın moralini çok bozar ama demek istediğim aracınızdan ve markanızdan bence soğumayın.

    Bundan sonraki günlerde keyifle, aracınızı kazasız-belasız; arızasız sürmeniz dileğiyle.


    Burada yazdıklarınız beni de karar aşamasında düşündürdü ve moralimi bozdu fakat dediğim gibi bir başka marka da da yaşanası olaylar bunlar. Ne yazık ki ülkemiz gerçeği.

    Bir kere anlayış yanlış. Arızalı aracı yada sorunu görmezden gelerek yada kabul etmeyerek ört bas etmeye çalışıyorlar.

    İkincisi bunun tamiri ile alakalı prosedür de her hangi bir masrafları olmayacak. Distribütör den onlarda merkez fabrikadan alacak bu masraf yada parçayı.

    üçüncüsü de tüketicimiz bilinçli değil yeteri kadar. Hakkını nasıl arayacağını bilmiyor.

    dördüncü ve en önemlisi de gerçekten bizim ülkemizde hakkınızı aramak o kadar kolay değil. Hadi cesaret ettiniz giriştiniz dava süreçleri prosedürleri sonuçlanması için geçen süre malum.

    Bilinçli olarak sesimizi yükseltip bir şekilde bunların değişmesi için çaba göstermek en doğrusu sanırım. Ama işimiz çok zor...

    Tekrar geçmiş olsun...




  • afsinsubaru A kullanıcısına yanıt
    İnternette bunu yapan bip-bip diye uyarı verdiren modül var. Onlardan alıp serviste taktıra bilirsiniz. Garanti konusunda ne derler bilmiyorum ama...
  • afsinsubaru A kullanıcısına yanıt
    Hatta ben daha önce paylaşmışım bir önceki sayfada , ama sanırım sizin gözünüzden kaçmış. Tekrar aşağıda paylaşıyorum..

    http://www.po-40.com/webboard/index.php?topic=56.0
  • bende yeni xv alanlardan biriyim.Aklımda hiç subaru markası yokken gorunce bayıldığım bir araç birkaç inceleme ile hemen aldım. Herkesin arabadan beklentileri farklıdır. kimi güçlü motor ister basttım mı gidim makas atim ( ki istanbul da yaşıyorsanız böyle bir imkanınız yok.) kimi aksesuara takıntılıdır.kapanan yan ayna olsun, nevigasyon olsun dokunmatik olsun vs vs. kimi de guven ve emniyet.Türkiye gibi ülkede yaşıyorsanız ve her yıl 8.000 insanı trafik kazsında kaybediyorsak bence kapanan yan ayna değil de bizi ailemizi guvende tutacak araba önemli olmalı.
    Boş verin küçük detayları.keyfini çıkartın. Herkesi memnun etmek zordur.Beklentilerinizi karşılıyorsa bakmadan alın
  • badebrn B kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badebrn

    bende yeni xv alanlardan biriyim.Aklımda hiç subaru markası yokken gorunce bayıldığım bir araç birkaç inceleme ile hemen aldım. Herkesin arabadan beklentileri farklıdır. kimi güçlü motor ister basttım mı gidim makas atim ( ki istanbul da yaşıyorsanız böyle bir imkanınız yok.) kimi aksesuara takıntılıdır.kapanan yan ayna olsun, nevigasyon olsun dokunmatik olsun vs vs. kimi de guven ve emniyet.Türkiye gibi ülkede yaşıyorsanız ve her yıl 8.000 insanı trafik kazsında kaybediyorsak bence kapanan yan ayna değil de bizi ailemizi guvende tutacak araba önemli olmalı.
    Boş verin küçük detayları.keyfini çıkartın. Herkesi memnun etmek zordur.Beklentilerinizi karşılıyorsa bakmadan alın

    Hayırlı olsun,güle güle kullanın.
    Bende aynı düşüncelerle aklımda hiç yokken bu aracı almıştım,araç şu an 5. ayında 13000 km,oldukça yoğun bir kullanımım var.
    Hatırlatayım, XV kullandıkça bağımlılık yapan bir araç...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkpli

    Bende aynı düşüncelerle aklımda hiç yokken bu aracı almıştım,araç şu an 5. ayında 13000 km,oldukça yoğun bir kullanımım var.


    5 ayda 13000 km ile XV rekoruna koşuyor olabilirsiniz... :) Yılda 30 bini görüyorsunuz muhtemelen. 2014 modeller arasından ilk servis bakım hikayesini sizden dinleyeceğiz o zaman :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firpir

    quote:

    Orijinalden alıntı: mkpli

    Bende aynı düşüncelerle aklımda hiç yokken bu aracı almıştım,araç şu an 5. ayında 13000 km,oldukça yoğun bir kullanımım var.


    5 ayda 13000 km ile XV rekoruna koşuyor olabilirsiniz... :) Yılda 30 bini görüyorsunuz muhtemelen. 2014 modeller arasından ilk servis bakım hikayesini sizden dinleyeceğiz o zaman :)

    Eski aracımla yılda 20 bin civarı yapıyordum,XV ile 30 bini görülecek gibiyim,aracı her türlü yolda kullanıyorum,uzun yol,şehir içi,dağ yolu,yani her türlü koşulda test ediyorum,en çok merak ettiğim karlı yoldaki performansı.
    Bursa'da şu an 2 adet bayii ve servis var,ikisinden birini seçmem gerekecek,aralık ayı başında 15 bin bakımı için servise giderim diye düşünüyorum.




  • mkpli kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.Herkes genelde bindiği aldığı arabaya pek toz kondurmaz hataları gormek istemez ama gerçekten beklentileri karşılayan bir araç. Dediğim gibi benim için 0-100 km 8 sn de çıkması veya 150-200 beygir olması önemli değil.ki inanın hergün istanbul da işe servisle gidip geliyorum çok güçlü araçlar bile 20-30 geçemiyor.ayrıca aracın perfomasnı bence çok iyi ve yeterli. Küçük bir detay ama adamlar guvenlik anlamında arka koltukta oturan kişinin daha az darbeye maruz kalması için arka kapının iç kısmına demir cubuktan darbe emici yapmışlar
  • Her yolda kullanan birisi olarak su andaki tuketim ortalamaniz ile eger ayri ayri da tuttuysanuz. Uzun yol. Arazi. Dag yolu (burada dik yokuslu virajli bir yol algiladim ben yaniliyorsam duzeltin.) Ve sehir ici ortalamalariniz kac litre acaba. Bunlardan bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: badebrn

    Çok teşekkürler.Herkes genelde bindiği aldığı arabaya pek toz kondurmaz hataları gormek istemez ama gerçekten beklentileri karşılayan bir araç. Dediğim gibi benim için 0-100 km 8 sn de çıkması veya 150-200 beygir olması önemli değil.ki inanın hergün istanbul da işe servisle gidip geliyorum çok güçlü araçlar bile 20-30 geçemiyor.ayrıca aracın perfomasnı bence çok iyi ve yeterli. Küçük bir detay ama adamlar guvenlik anlamında arka koltukta oturan kişinin daha az darbeye maruz kalması için arka kapının iç kısmına demir cubuktan darbe emici yapmışlar

    Merhabalar. Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Subaru ya geçmeden önce kullandığınız aracın marka, model , model yılı , manuel/otom. , benzinli/dizel , motor hacmi (1.4 - 1.6 ) gibi ayrıntılarını paylaşabilir misiniz. Ben de XV yi takip eden bir kişi olarak özellikle yakıt performans ve konfor konusunda ki yorumlarınızı bir önceki aracınıza göre kendimce mukayese etmek istiyorum da.

    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkpli

    quote:

    Orijinalden alıntı: firpir

    quote:

    Orijinalden alıntı: mkpli

    Bende aynı düşüncelerle aklımda hiç yokken bu aracı almıştım,araç şu an 5. ayında 13000 km,oldukça yoğun bir kullanımım var.


    5 ayda 13000 km ile XV rekoruna koşuyor olabilirsiniz... :) Yılda 30 bini görüyorsunuz muhtemelen. 2014 modeller arasından ilk servis bakım hikayesini sizden dinleyeceğiz o zaman :)

    Eski aracımla yılda 20 bin civarı yapıyordum,XV ile 30 bini görülecek gibiyim,aracı her türlü yolda kullanıyorum,uzun yol,şehir içi,dağ yolu,yani her türlü koşulda test ediyorum,en çok merak ettiğim karlı yoldaki performansı.
    Bursa'da şu an 2 adet bayii ve servis var,ikisinden birini seçmem gerekecek,aralık ayı başında 15 bin bakımı için servise giderim diye düşünüyorum.

    Her yolda kullanan birisi olarak su andaki tuketim ortalamaniz ile eger ayri ayri da tuttuysanuz. Uzun yol. Arazi. Dag yolu (burada dik yokuslu virajli bir yol algiladim ben yaniliyorsam duzeltin.) Ve sehir ici ortalamalariniz kac litre acaba. Bunlardan bildiklerinizi paylasirsaniz cok sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XV 07 kullanıcısına yanıt
    Aracı iş içinde kullandığım için yakıt değerlerini sürekli takip etmekteyim.
    İlk 10 bin km'yi ortalama 8 lt ile tamamladım.Şu an 3300 km'de ve yakıt tüketimim 7,2 lt,kullanım bu şeklilde devam ederse 7 lt'ye düşecek diye düşünüyorum.
    Uzun yol ortalaması yaklaşık olarak 110 km hızda gidiş 6,4 dönüş 6,1 lt.
    Sıklıkla kullandığım 25 km'lik bir köy yolu var ve gidiş 5,8,dönüş 5,3,köy yolu olduğundan hız ortalaması 60-70 km civarı.
    Şehir içinde 8-9 lt yakt tüketimim var,benim kullanımımın %70'i şehir dışı olduğu için ortalama tüketimim oldukça makul seviyelerde.
    Arazi yolu bildiğiniz taşlı,çamurlu oldukça dik bir yol ama bu yol uzun yolun sonudaki 2 km'lik bir kısım olduğundan, sadece burası için bir tüketim bilgim yok.Böyle bir yolda 12-13 lt'nin altı bir tüketim mümkün değil.
    Beni en çok arabaya bağlayan şey aracın kullanımının hiç yormaması.Eski aracımla akşam iş çıkışı 110 km'lik bir yolu gidip geliyor ve ertesi gün kendimi çok yorgun hissediyordum.Xv ile aynı yolu 2 gün üst üste gidip geldiğimde bile en ufak bir yorgunluk hissi yok,güvenlik,yol tutuş'ta cabası.




  • XV 07 kullanıcısına yanıt
    önceki arabam audi a3 2 kapılı 2006 model otomatik 1.6
    eski arabam 1280 kg ide bu 1400 kğ. farklı segmentlerde belki ama ben performasından çok memnun kaldım. 114 bg gözümde biraz tereddüt yaratmıştı. ama teredütlerim yersiz kaldı.Türkiye de bu segmente bir araç için donanım ve fiyat anlamında rakipsiz diyebilirim.
  • yakıt konusunda bilgi vermem gerekirse arabam şuan 1600 km. de. şehir içi dışı karma diyebilirim.ortalama sarfiyat 7.3 ile 8 lit arasında oynuyor. sanırsam kulandıkça düşücecek.İstanbul trafiği için yeterli . ayrıca daha ekonomik araçlar da muhakkak vardır ama ne kadar oynar ki. 100 de 1 lt oynasın. o da 5 tl yapar.100 km de 5 tl önemli mi? bu derecede guvenli sağlam 4x4 bir araç için. bugun normal ekonomik bir araç benzinli ortalama 6-7 lt yakmaktadır. Bu da ekonomik araçlar için değer.benim şuanki değerim de 7-8 lt.yani 100 km de 1 lt farkımız var .dediğim gibi 100 km de 5 tl hiçbirşey
  • 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.