Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
440.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FORESTER AWD 2.0TD CVT Sport Lineartronic 147.700 TL / 1,18(kdv)=125.169,49....125.169,49/1,90(ötv)=65.878,67 tl (2000 motor, 4 çeker otomatik aracın net fiyatı)

QASHQAI 1.6 dci platinium premium pack x-tronic=117.990 TL /1,18 (kdv)=99.991,52....99.991,52/1,45(ötv) =68.959,67 TL (1600 motor otomatik önden çekiş araçın net fiyatı)

valla bence birde bu yönden bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 2 Nisan 2015; 12:23:41 >
  • 4 ay önce zararına mı satıyorlardı bahsettiğim aracı?
    Benzinli için bahsediyorum, araçlar stoklara gelmeden üst üste zam gelmesinde mantık nedir?
    Sadece 4 çekeri ile bahsediyoruz, tamam mükemmel. Ancak halen park sensörünü burada sanayi malı takmak nedir?
    İki aracı teknolojik donanım (dikkat edin mekanik demiyorum) olarak eşit görmek imkansız.
    Ben alıcıysam, cebimden çıkan paraya bakarım.
    Sorular uzar gider...
  • bi sn

tamam araçlar donanım olarak eşit değil, qq daha dolu bir araç. ama demek istediğim olay farklı.

fiyatlandırma konusunda firmalar çok çakal davranıyor. bugün hangi firmaya bakarsanız bakın daha çok satıyor diye 1600 motor arabasını emsal 2000 motorun üzerinde bir net fiyatla satıyor. passata bak aynı, cr-v ye bak aynı(ki 1.6 crv düz vites iken 2.0 crv otomatik), qq aynı, ki forester bile aynı. 2.0 benzinli xt (240 hp olanı) 138 iken, dizel olanı 9000 tl daha pahalı.

evet siz cebinizden çıkan rakam konusunda tabiki haklısınız. ama olayı biraz daha irdelediğinizde aslında cebinizden daha az çıkması gerekmesine rağmen bu çakalca yaklaşımdan dolayı daha fazla çıkıyor..

misal passata bakalım. 2.0 150 hp highline dsg passat. 155200 olan satış fiyatı vergisiz olarak 69200 cıvarı.

fakat vw 1.6 120 hp highline olanını 125600, vergisiz olarak ise 73000 tl den satıyor. yani 1.6 motoru yaklaşık 4000 tl pahalıya satıyor

şimdi iki aracın da net fiyatının aynı olduğunu farzedersek 1.6 120 hp passat highline dsg nin satış fiyatı 69200*1,45*1,18=118400 cıvarı olması lazım

yani sırf millet daha fazla istiyor diye daha düşük güçlü bir modelini net fiyatta 4000, vergiler dahil ise 7200 tl daha pahalıya satıyor (bu hesabı yaparken 1.6 ile 2.0 ın maliyetinin aynı olduğunu, bu sebepten dolayı satış fiyatlarının da aynı olduğunu varsaydılk, ki değil, herşey aynı olsam malzeme farkı bile bir maliyet teşkil eder).

demek istediğim bu

kaldı ki foresteri almadan önce hangi bayiyi aradıysam pazarlık konusunda son derece kapalı kaldılar ve sürekli olarak "aracın lansman fiyatları bu, zaten 2-3 partiler bu fiyatlara satılmayacak" diye belirtildi, ki aynen dedikleri gibi de oldu. hatta aracı almaya bayiye gittiğimde plakayı beklerken araç ayak üstü 500 tl zam yedi.

• Son yazınız ile birlikte sizinle aynı fikirdeyim. Sonuçta serbest piyasa, kimseye zorla aldırmıyorlar....
    Aracınız hayırlı olsun, keyifli yolculuklar
  • 3 gündür subaru forester 2.0 cvt. Premium 2014 o km sahibiyiz. Ben uzun uzun araştırarak bu seçime ulaştım. Eşim bir bakışta karar verdi. Bu da kadınların hislerinin biz erkeklerden daha iyi olduğunu gösteriyor.Sitedeki kidemli arkadaşlardan her türlü önerilerini ve uyarılarını bekliyorum. Saygilar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2008 manual forester turbo ile 0-100 denemem, 6,5 sn civarı. Fabrika verisi 6 sn ama bu işte tecrübeli olmadığımdan araca zarar vermemek için biraz dikkatli yapınca ve arabada 2 kişi olunca ( 200 kg) 6.5 sn elde edebildim.

https://www.youtube.com/watch?v=wu-v1pKePgg
  • 99 model 2000s turbo lpg li aracımı satmak istiyorum
     Subaru forester kullananlar..
  • Fiyat ne dir acaba birde debriyajiniz sert mi bu aracta

• farukugur F kullanıcısına yanıt
    Selam bende 2001 model 2.0 s forester almayi dusuniyorum fiyatlar ne araliktadir bir araca baktim debriyaj cok sert geldi bana yarin arabayi servise gostericem bana dusuncelerinizi anlatirmisin

• Yoldaki iz başka bir aracın değil, benim çıkarken bıraktığım izdir:))

Subaru forester kullananlar.. Subaru forester kullananlar.. Subaru forester kullananlar..

bu arada mobilden video eklemeyi bilen varmı, ekleyemedim bir türlü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 23 Nisan 2015; 23:06:02 >

• alikum kullanıcısına yanıt
    Once you tube ekliyorsun hocam sonra burada paylasiyorsun

• cihanair kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

teşekkürler

Merakla bekliyorum hocam

Ekledim bile, kısa bir video ama yolun durumunu göstermek açısından yeterli

• quote:

Ekledim bile, kısa bir video ama yolun durumunu göstermek açısından yeterli

Genel olarak memnunmusun hocam aractan
    Sikayetin varmi yada olumsuz bir yönü

Valla genel olarak memnunum,

hele hele yol tutuşu ve arazi performansı için tek kelimeyle "verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun" diyorum, subarunun 4 çekeri iyi derlerdi de, bu kadarını da beklemiyordum yeminle. Bugün 15 cm karda yaz lastiği ile böyle bir performans...aşık oldum valla

Şikayetçi olduğum konular genelde donanım konuları, mesela araçtaki navigasyonun tr de çalışmaması gibi.

• quote:

hele hele yol tutuşu ve arazi performansı için tek kelimeyle "verdiğim paranın son kuruşuna kadar helal olsun" diyorum, subarunun 4 çekeri iyi derlerdi de, bu kadarını da beklemiyordum yeminle. Bugün 15 cm karda yaz lastiği ile böyle bir performans...aşık oldum valla

Şikayetçi olduğum konular genelde donanım konuları, mesela araçtaki navigasyonun tr de çalışmaması gibi.

Allah kaza bela vermesin hocam seni takip ediyorum
    Almak istedigim bir araba beklemedeyim
    Daha once dilim yandi 2. El bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Teşekkürler..

Bir kaç parti daha gelsin mutlaka düşmeye başlar 2.ele
    Temiz bi tane düşürürsün inşallah

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Teşekkürler..

Bir kaç parti daha gelsin mutlaka düşmeye başlar 2.ele
    Temiz bi tane düşürürsün inşallah

istanbul da bulunan araçların ilk partisi satılmış gelen ikinci partiler duruyor ama bakalım hayırlısı

• İyide fiyat veriyorlar şuan...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.