Şimdi Ara

Subaru forester 2.0 adventure 240 hp yada 2.0 150 vs ford kuga (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
6.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuga'da motorda hararet problemi var. Daha pek yaygın olmadığı için duyulmadı ancak biraz araştırırsanız görürsünüz. kesinlikle subaru derim.
  • Subarunun karizması ile mazdanın karizması bir hatta mazdanın karizması daha yüksek.nereden biliyorsun derseniz subaru xv sahibi de oldum mazda cx 5 sahibide.kesinlikle mazda cx 5 ile kırmızı ışıkta durunca herkes size bakıyor fakat xv ile durunca bakan kişi sayısı çok azdı.hatta bizim otoparkta yeni kasa subaru forester da var ancak benim araca bakan kişi sayısı daha çok.2.elde ve parça bulma zorluğu iki firma içinde aynı zorlukta hiçbir fark yoktur.
  • mazda cx 5 ile kırmızı ışıkta durunca yanımda mercedes e serisi bile olsa e serisi sürücüsü dahil herkes benim araca bakıyor..hemde aracın üzerine atlayacaklarmış gibi bakıyorlar.büyük ihtimalle subaru foresterda da bakarlar ama cx 5 kadar değil.
  • CX 5 in çuvallamasının nedeni lastik farkıdır.subarularda m+s lastik yani offroada yatkın lastik vardır.cx5 deki lastik ise performans lastiğidir.bu yüzden cx 5 orayı çıkamamaktadır.subaru'nun 4x4 sistemi ile mazda'nın 4x4 sistemi birbirine çok yakındır.Mazda ve subaru forumlarında M.tutun nickli arkadaş hem subaru hem mazda cx 5 kullanıcısı olarak şöyle anlatmıştı:
    Mazda cx 5 de asfalt yolda giderken %100 ön %0 arkaya güç gönderek yakıt tüketimini azaltmaktadır.subaru da ise %90 ön %10 arkaya güç göndermektedir.
    eğer iki araçta da zor koşullarla karşılaşınca iki araçta öne %50 arkaya %50 güç göndermektedir şeklinde yazmıştır.yani subaru o yokuşu çıkıyorsa mazda da o lastikleri takınca o yokuşu çok rahat bir şekilde çıkmaktadır..buradaki en önemli etken lastiklerdir.

• mng1 M kullanıcısına yanıt
    Beyfendi biz son kararımızı verdik :)

Orijinalden alıntı: mng1

hayırlı olsun.

sağolun

çok fazla performans beklentiniz yoksa kendi aracım olan mazda cx 5 tavsiye ederim.Ben kendim araç alırken de subaru forester turboya baktım ancak bazı etkenlerden dolayı beğenmedim,almadım.Mazda cx5 ile forester turbo'nun karşılaştırmasını aşağıda sıralayacağım.2 Aracıda kendim gidip test ettim,inceledim kararımı cx 5 den yana kullandım.Ancak 2 aracın birini alırsanız pişman olmayacağınızı size garanti edebilirim.Mazda cx 5 ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz.

MAZDA CX 5'İN FORESTER XT'YE GÖRE + YÖNLERİ
    konfor
    yol tutuş
    yakıt tüketimi
    donanımları
    tasarım
    iç hacim genişliği
    Premium kalitesinde iç mekan.
    SUBARU XT'NİN MAZDA CX5'E GÖRE +YÖNLERİ
    performans
    Sunroof genişliği

Subaru kullanan birisi olarak söylüyorum iç hacmi ve görüş açıları Mazdaya göre çok daha iyi. Ayrıca tasarım göreceli, Mazdanın arkadan görünüşü yolda çok kötü duruyor bence. Bagaj hacmini de unutmayalım Subarunun şekli kutu gibi olduğu için bagajı daha kullanışlı. Ama Subarunun koltuklarında yan destek yok denecek kadar az. Bir de Mazda iç kalitede Subarudan iyi olsada malesef premium kalitesi yok. Diğerlerine katılıyorum. Mazda yerine Mitsubishi Outlanderı tavsiye ederim. Mazda diğerlerine göre küçük kalıyor. Yerden yükseklikte de Subaru önde.

• Hayırlı olsun doğru karar . Umarım yakıtta iyi düşünmüşsünüzdür.

Orijinalden alıntı: RoaDCycleR

Hayırlı olsun doğru karar . Umarım yakıtta iyi düşünmüşsünüzdür.

Yakıt umrumuzda değil :) umrumuzda olsaydı qq alırdık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

çok fazla performans beklentiniz yoksa kendi aracım olan mazda cx 5 tavsiye ederim.Ben kendim araç alırken de subaru forester turboya baktım ancak bazı etkenlerden dolayı beğenmedim,almadım.Mazda cx5 ile forester turbo'nun karşılaştırmasını aşağıda sıralayacağım.2 Aracıda kendim gidip test ettim,inceledim kararımı cx 5 den yana kullandım.Ancak 2 aracın birini alırsanız pişman olmayacağınızı size garanti edebilirim.Mazda cx 5 ile ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz.

konfor
    yol tutuş
    yakıt tüketimi
    donanımları
    tasarım
    iç hacim genişliği
    performans
    Sunroof genişliği

Subaru kullanan birisi olarak söylüyorum iç hacmi ve görüş açıları Mazdaya göre çok daha iyi. Ayrıca tasarım göreceli, Mazdanın arkadan görünüşü yolda çok kötü duruyor bence. Bagaj hacmini de unutmayalım Subarunun şekli kutu gibi olduğu için bagajı daha kullanışlı. Ama Subarunun koltuklarında yan destek yok denecek kadar az. Bir de Mazda iç kalitede Subarudan iyi olsada malesef premium kalitesi yok. Diğerlerine katılıyorum. Mazda yerine Mitsubishi Outlanderı tavsiye ederim. Mazda diğerlerine göre küçük kalıyor. Yerden yükseklikte de Subaru önde.

Mazdayı biz zaten en başta elemiştik onun dışında rav 4 honda crv tiguan nı eledik ama babam fordu sevmez ama nasıl olduysa kuga çok hoşuna gitti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

konfor
    yol tutuş
    yakıt tüketimi
    donanımları
    tasarım
    iç hacim genişliği
    performans
    Sunroof genişliği

ben xv de kullandım yeni forester da test ettim.fakat mazda'nın forester ile aynı görüş açıları olduğunu ve mazdanın subaruya göre daha geniş olduğunu hissettim.
    Test verileri de aşağıda.Not=CHAOS nickli kişinin paylaştığı resime göre forester cx 5 e göre dar bir araçtır.arkadan görünüş konusunda katılmıyorum.cx5 in arka tasarımı bence mükemmel.mükemmel olmasa arabaya kırmızı ışıklarda kimse bakmazdı.Ancak tasarım konusu herkese göre farklıdır.mazda cx 5 in bagajı da kullanışlıdır.mazda'nın iç kalitesi kesinlikle premium kalitesindedir.Subaru'da tavan çıtasız yerden yüksekliğini m.tutun nickli arkadaşın söylemesine göre 1700cm
    mazda cx 5 de ise 1670 cm dir.fakat yan yana forester ile durunca arada hiçbir fark yoktur.cx5 in dıştan çok heybetli durması özellikle sellektör yapıldığı zaman öndeki araçların kaçmasına sebep oluyor. Subaru forester 2.0 adventure 240 hp yada 2.0 150 vs ford kuga

• RoaDCycleR kullanıcısına yanıt
    Yerden yükseklik konusunda subaru 1 cm daha yüksek fakat subarunun uzunluğunu yerden yüksekliğine bölersek cx 5 ide bölersek cx 5 in uzunluğuna göre yerden yüksekliği daha fazla gelmektedir.buda özellikle aracın askıda kalmasını önlemektedir..

1.5 benzinli gene 180 hp. 0 100 10.2 saniye olacak çok eleştirilen şehir içi yakıt tüketimi en az 1.5 litre düşecek. maksimum tork aralığı değişiyor. 2015 kugalar bu şekilde olacakmış yani bekleyebilirsiniz.

artı honda'dan hayvani bir dizel otomatik geliyor ama fiyatı ne olur muamma. kuga benzinli otomatik olunca zam yapabileceklerini sanmıyorum.

bunun dışında subaru forester ile cx-5'i karşılaştırıp cx-5'in iç mekanı daha geniş, konforu var yol tutuşu daha iyi falan diyen hayal görüyordur. hepsi neysede yol tutuş nasıl der bir insan ya. araçları denemesek neyse. iki araç bir çok konuda kafa kafayadır. cx-5 daha az yakar subaru daha performanslıdır o kadar. ha subaru'da x-drive var birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 1 Ekim 2014; 20:46:43 >
    mazda cx 5 in yol tutuşu kesinlikle forester'dan daha iyidir.iç mekan genişliği olarakta yukarıya link attım ve cx5 daha iyi çıktı.performans olarak subaru daha iyi demeniz yanlış çünkü subarunun 0-100 11,2 mazda cx 5 in 9,4 saniyedir.subaru da x-drive bile var demenize karşılık mazdanın şerit takip sistemi var diyorum.Mazda cx 5 in yol tutuşunun foresterdan kötü yada aynı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

mazda cx 5 in yol tutuşu kesinlikle forester'dan daha iyidir.iç mekan genişliği olarakta yukarıya link attım ve cx5 daha iyi çıktı.performans olarak subaru daha iyi demeniz yanlış çünkü subarunun 0-100 11,2 mazda cx 5 in 9,4 saniyedir.subaru da x-drive bile var demenize karşılık mazdanın şerit takip sistemi var diyorum.Mazda cx 5 in yol tutuşunun foresterdan kötü yada aynı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

arkadaş forester turbodan bahsediyoruz 240 beygir

onun 0 100'ü 7 saniyenin altında.

genişlik olarak forester ile cx5 3 aşağı 5 yukarı aynıdır attığınız değerlerin birinde subaru 5 cm önde diğerlerinde cx5 3 cm önde. birinin dingil mesafesi 2640 mm yüksekliği 173.5 cm biri 170 cm 2700 mm. mazda'da güzel araçtır subaru'da ikisi de yeterli genişliktedir.

cx5'in yol tutuşu subarudan daha iyi olmaz zira 4*4'ü sürekli aktif değildir. holden'e benzer bir sistem kullanır. subaru'da simetrik awd vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 1 Ekim 2014; 21:22:10 >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Yol tutuşta önemli olan 4x4 sisteminin sürekli devrede olmasıyla birlikte aerodinamiktir.forester'da ki sistem asfaltta %90 ön %10 arkaya arazide %50 ön %50 arkaya güç göndermektedir.yani forester %10 luk arkaya giden güç artısı var fakat aerodinamik olarak cx5 den kesinlikle kötü bir araçtır.bir yerde okuduğum kadarıyla dingil mesafesinin de yol tutuşta önemli bir etken olduğu yazıyordu.şuanda yol tutuş konusunda mazda daha öndedir.mazda foresterı iç hacim konusunda
    3 konuda geçmiş 1 konuda geçememiştir.ortalama olarak iç hacim aynıdır fakat cx5 de az da olsa hissedilebilecek seviyede daha geniştir.mazda cx 5 in yüksekliği 1670 cm dir.subaru mazda cx5 e göre daha dar,daha uzun ve daha yüksektir.Mazda ise subaruya göre daha geniş,daha kısa ve daha alçaktır.Yol tutuş konusunda herşey awd değildir.yol tutuşta önemli olan etkenler awd,aerodinamik,süspansiyon sistemi,aks uzunluğudur.subaru awd konusunda üstündür ancak geriye kalan konularda cx 5 den daha geridedir.mazda cx 5 deki awd sistemi ile subaru'da ki sistem birbirine çok benzemektedir.mazda düz yolda %100 öne aktarırken araziye geçince otomatik olarak %50 %50 olarak paylaştırmaktadır.Bu konuların hepsini cx 5 ile forester arasında kaldığımda yapmıştım.cx 5'in asfalt sürüşünde yol tutuş,malzeme kalitesi,performansı,yakıt tüketimi,donanımı nedeniyle mazda aldım.eğer forester üstün gelseydi forester alırdım.bana şimdi 130000 tl ye kadar suv al deseler hiç tereddütsüz mazda cx5 alırım.forester'ın turbosuz modelinin cx5 karşısında hiç şansı olduğunu düşünmüyorum.

NOT=Benim mazda cx 5 almamda en çok yardım eden kişi Mazda forumundaki M.tutun'dur.awd sistemini de onun sayesinde öğrendim.gayet güzel,tarafsız yorumları var.O yazıları yazdığı için çok emek harcamış olmalı.emeği için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 1 Ekim 2014; 21:41:49 >

• Boşuna tartışmayın bu arkadaşın muhterem pederi düşünüp taşınıp Corolla alacak, yanlış yoldan dönecek.

Konu kilit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.