Şimdi Ara

Sub sız bass için component mi coaxiel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler aracımda sub woofer kullanmayacağım için, bass sesleri için kapı hoparlörlerinde (13 cm) komponent mi yoksa coaxiel mi iyi ses verir yoksa 1 tk mid + 1 tk coax mi ? kullanılmalı. Jamara kardeş sağolsun çok yararlı bilgiler verdi fakat son zamanlarda component lerin sub woofer sız bass seslerde yetersiz kaldığını coax ların tercih edilmesinin daha uygun olacağını (basslar için) çok görüyorum yorumlarda, aşırı bass hevesim yok ama sırf tiz ses de istemem bu yüzden coax mi tercih etmeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Arkadaşlar iyi günler aracımda sub woofer kullanmayacağım için, bass sesleri için kapı hoparlörlerinde (13 cm) komponent mi yoksa coaxiel mi iyi ses verir yoksa 1 tk mid + 1 tk coax mi ? kullanılmalı. Jamara kardeş sağolsun çok yararlı bilgiler verdi fakat son zamanlarda component lerin sub woofer sız bass seslerde yetersiz kaldığını coax ların tercih edilmesinin daha uygun olacağını (basslar için) çok görüyorum yorumlarda, aşırı bass hevesim yok ama sırf tiz ses de istemem bu yüzden coax mi tercih etmeliyim.

slm mrb bütçeniz ne kadar ve 2 takım mı düşünüyosunuz ? bence kesinlikle özellikle önlere mid bas arkalar coax olabilir bütçenizi belirtin yardımcı olalım

• mamuli kullanıcısına yanıt
    Evet 2 tk düşünüyorum hoparlörler için 500-600 tl civarı bütçe ayırabilirim.
  • quote:

Evet 2 tk düşünüyorum hoparlörler için 500-600 tl civarı bütçe ayırabilirim.

şimdi nasıl bir ses istiyosunuz bilmiyorum ama bas ağırlıklıksa hertz esk 165 i öneririm ,tiz ve güzel tonlamalı bişiy istiyosanız önlere infnity 5030 13 cm arkalara yeni seri infinty 6500 cx olabilir ben coax in daha güçlü ve iyi ses verdigine inanmadımdan coax ı önermiyorum yanlız coax hakkında farklı düşünen olursa zaten yazıcaktır burdan
  • Her ikisini de kullanmış birisi olarak bass kullanacaksanız comp +bass daha iyi bi seçenek.ama bass sız ve ucuz yollu derseniz şuan kullandığım tamamı Alpine coax. gayet iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

Her ikisini de kullanmış birisi olarak bass kullanacaksanız comp +bass daha iyi bi seçenek.ama bass sız ve ucuz yollu derseniz şuan kullandığım tamamı Alpine coax. gayet iyi.

Sizin daha önceki konunuzu okudum, peki sonuç olarak comp lara göre coax ların bass vurgusu daha mı başarılı ?
  • quote:

quote:

Her ikisini de kullanmış birisi olarak bass kullanacaksanız comp +bass daha iyi bi seçenek.ama bass sız ve ucuz yollu derseniz şuan kullandığım tamamı Alpine coax. gayet iyi.

Sizin daha önceki konunuzu okudum, peki sonuç olarak comp lara göre coax ların bass vurgusu daha mı başarılı ?

componentlerden bas sesler bekleme , zaten bunlar bass sesleri vermek için üretilmiyorlar , bende ınfınıty var sub wooferı kapatınca comp ların sesi kulak tırmalıyor cıs tak cıs tak hertz esk serisi ınfınıtye göre biraz daha bass sesleri verebşliyor ama kesinlikle bir woofer tadını alamazsın , woofer kullanmayacaksan component alma ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Comp lar bass ile daha başarılı tek başına pek anlam ifade etmiyor bass ta pek tatmin olmazsınız.comp taki canlılık ve berraklık coax alt serilerde yok.tabi kaliteli bir sistem maliyet demek.ben Alpine orta seviye bi sistem kullanıyorum coax yeterince tatminkar benim için.coax de bass daha fazla comp a göre.

• Şuan bende Alpine spg 13 c2 ve oval Alpine spg 69C3 var teyp Alpine.gayet iyi.benim sadece bağlantı ile ilgili problem var

• quote:

Şuan bende Alpine spg 13 c2 ve oval Alpine spg 69C3 var teyp Alpine.gayet iyi.benim sadece bağlantı ile ilgili problem var

coax. olarak kullandığınız alpine 69c3 cok basarılı bir ürün bass sesleri harika temiz ses veriyor
  • quote:

quote:

slm mrb kardeşim herşey tam olarak ne istedigine baglı ve tabiki bütçene ? iki hertz hsk 165 al ozaman gör bas mı tiz subwofer gbi çalıyo resmen ,arkadaşalrın ifadeleri bnce bu duğrultuda alt seri comp. lardan fazlasıyla bas beklemek hata olur ,ama bnm favorim sana esk 165 ne ararsan var ortaya karışık gibi :D (fiyatıda makul)

• mamuli kullanıcısına yanıt
    Daha önce jamara nın tavsiyesi ile 2 takım Hertz ESK 135 (13 cm) comp takacaktım kapılara, fakat bu şekilde subwoofer olmayacağı için bass ların çok çok kötü olacağını çıkardım, bu yüzden coax lere dönecem bu yüzden 2 takım Alpine spg 13 c2 alma ihtimalim yüksek, araç yeni olduğu için pandizot ta oval hoparlör uygulaması da yapmayacağım sadece kapı hoparlörlerini geliştirmek istiyorum orjinalden daha iyi bir ses için, alpine coaxlerin her türlü iyi olacağını düşünmekteyim. Yani derdim sadece kapı daki orjinal 13 cm leri bir nevi modifiye etmek. Subwoofer kullansam kesinlikle hertz esk alacaktım ama vazgeçtim ondan. Birde bu coax leri besleyecek küçük bir amfi alacağım.
  • quote:

Daha önce jamara nın tavsiyesi ile 2 takım Hertz ESK 135 (13 cm) comp takacaktım kapılara, fakat bu şekilde subwoofer olmayacağı için bass ların çok çok kötü olacağını çıkardım, bu yüzden coax lere dönecem bu yüzden 2 takım Alpine spg 13 c2 alma ihtimalim yüksek, araç yeni olduğu için pandizot ta oval hoparlör uygulaması da yapmayacağım sadece kapı hoparlörlerini geliştirmek istiyorum orjinalden daha iyi bir ses için, alpine coaxlerin her türlü iyi olacağını düşünmekteyim. Yani derdim sadece kapı daki orjinal 13 cm leri bir nevi modifiye etmek. Subwoofer kullansam kesinlikle hertz esk alacaktım ama vazgeçtim ondan. Birde bu coax leri besleyecek küçük bir amfi alacağım.

anladım kardeş sende haklısın o halde ,senin düşündügün ovallaer yani coax lar kaç w kaç rms ? bilgilendir sana sıfır yada ikinci el sterio bi anfi bakalım

• quote:

sesi iyileştirmek bass ve mid vs olsun diyorsan 1 adet amfi 2 takım kopenant ve 2000 tl para gerekli

yoksa alıcağın 100-200 liralık amfi ve yine aynı şekilde 100-200 liralık kompenant takımları ile olmaz

koaksiel alıcam demişsin fakat 35 watt rms istiyor dediğin koaksiel alpine ve teybin max vereceği 22 watt rms değeridir kablolama ile 20 watt rms e düşecektir neredeyse istenen rms değerinin %40 oranı kadar besliyemiyecektir. buda sesi açtıkça yani volume yükseldikçe sesi bozucaktır.

ama yok şimdlik bir set yapıym yavaş yavaş olsun diyorsan bak bu güzel bir fikir olur.

ilk ay 1 takım Hertz ESK 135 alırsın diğer ay PIONEER GM-6500F amfi alırsın. bir sonraki ay da tekrar Hertz ESK 135 kompenant takımını alırsın bence çok çok iyi olur

dediğim 2 binliralık sistem olmaz fakat şu alıcağın alpine 13 cm koaksielden daha iyi olur. Bu arada alpine 13 cm mid takımıda alabilirsin illa hertz alıcaksın diye birşey yok alpine 13 cm mid takımıda iyidir. Bana sorarsan hertz al derim

• bygamer B kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler güzel teşekkürler fakat, sub woofer kullanılmayacak, bu yüzden 2 takım hertz esk 13 cm ile 2 takım alpine yada başka muadil coax hoparlörün bass larının hangisinin daha verimli olacağını araştırmaktayım. Sizin dediğinizden (anfi ile desteklenmek şartıyla) 2 takım hertz esk nın 2 takım coax alpine den daha iyi bir bass ses vereceği sonucunu çıkarıyorum değilmi.?
  • quote:

Verdiğiniz bilgiler güzel teşekkürler fakat, sub woofer kullanılmayacak, bu yüzden 2 takım hertz esk 13 cm ile 2 takım alpine yada başka muadil coax hoparlörün bass larının hangisinin daha verimli olacağını araştırmaktayım. Sizin dediğinizden (anfi ile desteklenmek şartıyla) 2 takım hertz esk nın 2 takım coax alpine den daha iyi bir bass ses vereceği sonucunu çıkarıyorum değilmi.?

kompenant takımı olduğu için koaksielden daha iyi olucaktır. Ve bunu amfi ile beslemelisiniz.

sorunun cevabı evet sesi daha iyi olucaktır.
  • quote:

kardeş kafan hiç karışmasın rüyanda 10 kere gör alpine yi yinede iyi ses vermez hertz kadar bence biraz daha araştır ama 13 se esk 135 ,16 cm bakıyosan esk 165 düşünmeden al ,anfide ne gerekiyosa yardımcı oluruz ;) karar ver yeter

• quote:

Arkadaşlar iyi günler aracımda sub woofer kullanmayacağım için, bass sesleri için kapı hoparlörlerinde (13 cm) komponent mi yoksa coaxiel mi iyi ses verir yoksa 1 tk mid + 1 tk coax mi ? kullanılmalı. Jamara kardeş sağolsun çok yararlı bilgiler verdi fakat son zamanlarda component lerin sub woofer sız bass seslerde yetersiz kaldığını coax ların tercih edilmesinin daha uygun olacağını (basslar için) çok görüyorum yorumlarda, aşırı bass hevesim yok ama sırf tiz ses de istemem bu yüzden coax mi tercih etmeliyim.

sizin araç nedir birde orjinal teyp mi kullanacaksınız bu bilgileri göremedim.eğer orjinal araç taki teybi kullanacaksanız hiç boşuna masraf yapmayın kocaman hüsran olur.

birde sadece comp kullanan arkadaş varsa buraya yazabilirmi sonucu.bende 13 cm power bass comp vardı bass olmadan o kadar çılız ve zevsiz bi sesi vardı ki.şimdi buraya 2 adet comp yeter bass için diynlere inanamıyorum bende merak ettim.

• clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Orjinal teyb kullanıcam, araç fluence, rca çevirici ile ve amfi ile kombine etmek istiyorum, banada çok tiz ses verir gibi geliyor ama hertz i öve öve bitiremiyorlar bende anlamış değilim.
  • quote:

Orjinal teyb kullanıcam, araç fluence, rca çevirici ile ve amfi ile kombine etmek istiyorum, banada çok tiz ses verir gibi geliyor ama hertz i öve öve bitiremiyorlar bende anlamış değilim.

tiz ses arıyosan infinity ,bas agırlıklı istiyosan hertz öneririm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.