Şimdi Ara

şu tarz konu açmayı sevmiyorum ama düşüncemi paylaşmak istedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şu anki ygs lys ile ilgili siyasi bir analiz yaptığımda gördüğüm şey şu. ygs temel bilgi sınavı. her soru bilgi gerektirmiyor. az bir altyapı ile bile yorumlanarak yapılacak türkçede, sosyalde, fende çok soru var. lys matematiğin ana konuları trigonometri, limit, türev, integral. üniversite matematiğine, kalkülüse çalışabilmek için gerekli bilgiler burada. lys fen için her ne kadar bilgim az olsa da lys fizik konuları, teorik fizik görecek adam için çok önemli bir altyapı. diğer dersler için de örnek vermeye gerek yok. ygsde temel atılıyor lysde akademik altyapı hazırlanıyor. temel atma sınavına verilen total süre 3.5 yıl. akademik sınava verilen süre 0.25 yıl. tabii ki temel atma sınavına hazırlanılan sürede akademik sınava da hazırlanılabilir. ama lise 2nin sonunda ygs ye girip lise 4ün sonunda lysye girilebilirdi. lys mattaki önemli 4 konudan 50 soru üzerinden şu ana kadar bilimum 18 soru geldi. tüm bunları bir araya getirdiğimde elde ettiğim sonuç bu sınav düzeninin, avanak ve yetişmemiş bir toplum üretmeye yönelik( ki anketlere göre okuma oranı arttıkça insanlardan aldıkları oy azalıyor.) bir düzen olduğunu görüyorum.

    şimdi sınav düzenini tekrar değiştireceğiz diyorlar. isterse obp kalksın, isterse her yanıyla daha iyi gözüksün, şimdikinden daha da beterinin geleceği su götürmez.







  • Hocam çok üstünkörü bir cevap olacak ama ben tıp istiyorum diyelim bana matematik ve fizikteki akademik diyebileceğiniz çoğu konu külfet olarak gelir-ki geliyor da- o akademik dediğiniz konular lise hayatında daha geniş bir yer kaplasa farklı alanlarda uzmanlaşmak isteyenler için büyük bir zaman kaybı olmaz mı? Ben ortalama üstü bir mf öğrencisi olarak bunu diyorsam ygs de baraj altında kalan milyonlarca kişi ne düşünür tahmin edersiniz... ki ben yorumun bilgiden daha önemli olduğunu düşünüyorum, her türlü alandan her türlü bilgiye sahip bilgisayarın bilgi birikimiyle 100 ümüz birleşsek yarışamazken bizi bilgisayardan ayıran şey yorum yapabilme yeteneğimizdir. Ayrıca akademik kariyer insana farklı pencereler açabilir ama bence o insanı her konuda yetkinleştirdiği fikri biraz mantıksız. Son olarak sistem yanlış ama ben yanlış olduğunu düşündüğünüz noktalara katılmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GYGD -- 24 Eylül 2017; 2:49:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GYGD G kullanıcısına yanıt
    Matematik ve fen bilimleri bana göre dünyadaki herkesin baştan sona bilmesi gereken iki dil. Tabi bu dediğim toplum bir ütopya. Ama böyle düşünmemin sebebi bana göre hayatın amacının yapılacak meslek seçimi, kazanılacak para, ailemi ve annemi babamı geçindirebilecek miyim, yazın bodrumda bir yazlığım olacak mı, ölmeden bi dünya turu yapabilecek miyim gibi sorularla alakası olmadığını düşündüğümden. Aynı zamanda bu bilgi birikimine sahip olan kişi daha iyi yorumlar. Bilgisiz yorum yapmak ve bunu insanlara mal edecek bi boyuta taşımak şu ana kadar birçok felakete yol açtı.(hitler, cengiz han, sarıkamış vs). Ve bu bilgi birikimine sahip olan kişi sahip olmanın öncesinde elde etmek için çok emek verdi, çok araştırdı. Bu kişi kulaktan dolma bilgilerle hareket etmez artık. İnsanların her konuda fikrinin olduğunu ama her zaman doğru kaynaklardan araştırma yapması gerektiğini öğrenmiştir. Türkiye bu insanlarla dolu olsa iktidar partisi oy kazanamaz. Bunun bilincinde olmayan bir toplum yaratmak için bu iki dilin de iyi bilinmemesi gerekli. İlk yazıda demek istediğim az çok bir şeyler bilmeye başlayanlar zaten oy vermemeye başlıyor.



    Kendimden örnek vereyim ben eşit ağırlığım ve iktisat/işletme hedefim var. Benim için fkb dersleri hâlâ büyük önem taşıyor. Keşke lys daha geniş bir zamana yayılmış olsaydı da iyi bir fen öğrencisi kadar bilgi sahibi olacak seviyeye gelseydim diye düşünüyorum. Ama tabi hayat 1 seneyle sınırlı kalmadığı için ilerleyen yıllarda gerçekleştirebilirim bu hedefimi. İyi de benim gibi düşünen az insan var. Sınavı sadece üniversiteye geçiş aracı olarak görmüyor mu çok büyük bir öğrenci kitlesi. Çünkü bana göre bize bu dayatıldı. İyi bir araba, ev, eş, çocuklar. Tamam bitti. Hayat amacını gerçekleştirdin. Halbuki insanoğlu olarak tam anlamıyla neden yaşadığımızı bilmeden yaşamaya devam ettiğimiz bu dünyada bu sayılanların hiçbir önemi yok. Sadece bazı şeyleri anlamlandırmak, insanlığa katkı sağlamak adına bilmek ve bilgiyi kullanmak gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.