Şimdi Ara

Su soğutma için pompa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bak dış pompalar yukarı acayip daha fazla basar, sen dış pompa al 100 mio bayıl

Orijinalinden alıntı: DOSTCAN

Arkadaşım şu an okurken aklıma geldi otomobillerde cam fıskiyeleri için kullanılan 12 w. motorlar var bir araştır istersen debileride oldukça yüksek sanırım.

Bu tip pompalar uzun kullanımlar için uygun değildir ve %90 yanar.Siz kaliteli bir akvaryum pompası kullanın.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: meke

bak dış pompalar yukarı acayip daha fazla basar, sen dış pompa al 100 mio bayıl

peki

Orijinalinden alıntı: taliban

quote:

Orijinalinden alıntı: Hasbi 81

Geçenlerde "su soğutma için en iyi pompa" gibisinden bir başlık açılmıştı. Tavsiye edilen 12V'luk bi pompaydı ve debisi de fena değildi. Ama fiyatı baya tuzludu. Forumda bununla ilgili de bi arama yap istersen.

ya nerden bulunur böle bişi nolur bişi söle, piyasada kimse böle bişeyin oldunu bile bilmiyo...

Buyur abicim:

donanımhaber forum
    Su soğutmanız için en iyi su pompası Asetek'ten WaterChill 12V » Sayfa 1 - 4
    http://forum.donanimhaber.com/m_3387098/tm.htm

Barbara Bush

• quote:

quote:

Orijinalinden alıntı: taliban

quote:

Geçenlerde "su soğutma için en iyi pompa" gibisinden bir başlık açılmıştı. Tavsiye edilen 12V'luk bi pompaydı ve debisi de fena değildi. Ama fiyatı baya tuzludu. Forumda bununla ilgili de bi arama yap istersen.

ya nerden bulunur böle bişi nolur bişi söle, piyasada kimse böle bişeyin oldunu bile bilmiyo...

Buyur abicim:

donanımhaber forum
    Su soğutmanız için en iyi su pompası Asetek'ten WaterChill 12V » Sayfa 1 - 4
    http://forum.donanimhaber.com/m_3387098/tm.htm

bu topice bakmıştım ama bu türkiyede bulunurmuki?

• aradığım pompayı biraz önce bi elektronikçide buldum.pompa bu çamaşır makinelerince vs. kulanılan pompa(dış pompa) ve fiyatı da 17 milyon....
    bana baya güzel gibi göründü..hem küçük de bi alet,galiba bu pompayı alacam
  • quote:

Orijinalinden alıntı: PoL--E 2½

alırsan bir iki fotoğraf yorum ekle, güzel olur.

tabi zevkle....
    ama su giriş ve çıkışları benim nalburdan alınma silikon hortumlardan biraz daha büyük ona bi çözüm bulmam lazım öncerekor da kaynak yaptıramam çünkü pompa giriş çıkışları plastik.....
    babam bana iki çöüzm önerdi. 1. plastik yapıştırmak için özel bi yapışkan varmış,suya falan da dayanıklıymış ama ismi şimdi aklımda değil.... önce pompanın ağzına yaklaşık 5-6 santimetre bahçe hortumu sokup kelepçeyle sabitleyecem sonra da benim silikon hortumun ağzına bu yapışkandan sürüp bahçe hortumunun içine sürücem ve kurumasını bekleyecem 2.önerisi de yine 5-6 santim bahçe hortumu sonra bahçe hortumunun içine huni şeklindebi rekor sonra da rekorun açık tarafına da bizim silikon hortum...eğer bu çözümler olursa pompa bana göre uygun...tek sorun var henüz çalıştırmadım ama ufak bi ses yapacağına eminim

• Merhaba Arkadaşlar,
    Dikkat ettiniz mi? herkes pompanın su pompalama kapasitesinden bir şekilde bahsediyor ama bunun soğutma plakalarından dolanıp geri gelirken gerçekten ne olması gerektiğine dair pek te fikir yürütmüyor ya da kaynak araştırmıyor gibi.
    Şimdi bana "sen araştırdın mı kardeşim?" formatında yazanlar da olur. Şimdiden söyleyeyim hayır araştırmadım. Ekranda 25 pencere açık ve zamanım yok şu an. Sadece kavanızda ola ki bir kıvılcım oluşturmak istedim. Düşünsenize, pompanın 1200 lt. / saat olması gerçekten gerekli midir? ya da sizce en az ne kadar olmalı?

Orjinalden alıntı: keshke

Merhaba Arkadaşlar,
    Dikkat ettiniz mi? herkes pompanın su pompalama kapasitesinden bir şekilde bahsediyor ama bunun soğutma plakalarından dolanıp geri gelirken gerçekten ne olması gerektiğine dair pek te fikir yürütmüyor ya da kaynak araştırmıyor gibi.
    Şimdi bana "sen araştırdın mı kardeşim?" formatında yazanlar da olur. Şimdiden söyleyeyim hayır araştırmadım. Ekranda 25 pencere açık ve zamanım yok şu an. Sadece kavanızda ola ki bir kıvılcım oluşturmak istedim. Düşünsenize, pompanın 1200 lt. / saat olması gerçekten gerekli midir? ya da sizce en az ne kadar olmalı?

postları okumadan atılmış postlar, iş olsun diye atılmış post kıvamının ötesine geçemez.

quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

pompa seçimi için de düşünülmesi gereken bir husus ise sistem kuruluyken 250-300 l/saat debiyi sağlayan pompanın performans verdiğidir. en kral bloklarda dahi 200 l/saat debi ile performans zayıftır. bunun için de kabaca 1200 l/saat pompa kullanımı (yada head değeri yüksek muhtemelen positive displacement pompa) gerekir. pompalar üzerinde gördüğümüz 1200 l/saat, 2000 l/saat gibi debi değerleri 0 head'de yani pompa boştayken verdiği değeri gösterir. rezistansı en zayıf blok-radyatör-pompa-1/2 hortum sistemde dahi debi 600-700 l/saat gibi rakamlara düşer. 1.2 m head değeri altında da pompa kullanılmasını önermiyorum. (600 l/saat, 1200 l/saat ve 2500 l/saat arasında 3-4 pompa denedim)

• http://www.goksanpump.com.tr/

KULLANIM YERLERİ

Sessizliğin önemli olduğu villa, daire ve binalara su temininde, bahçe sulamasında ve ufak işletmelerde idealdir.

AVANTAJLARI

Hafif ve sessizdir.

Kendinden emişlidir.

Boyutlarının küçük olması özelliğiyle montaj kolaylığı sağlar.

ÇALIŞMA ŞEKLİ VE KOŞULLARI
    Q Max.: 4.5 m³/h
    H Max.: 54 m.
    Hs Max.: 8 m. (emme derinliği)
    Su Isısı : 50° C (max.)

MOTOR

220 V – 50 Hz termik korumalı monofaze
    Motor Koruma Sınıfı : IP 44

şaka bir yana bulursam söylerim

• quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

alırsan bir iki fotoğraf yorum ekle, güzel olur.

bugün çamaşır makinesi pompasını aldım, elektrikçiye verdim adama soket bağlantılarını yaptırdım ve ilk denemeleri yaptım.....
    ilk izlenimlerime gelince....bu pompanyı kesinlikle girişine bir adet rezervuar monte ederek kullanın,çünkü pompaya sürekli su girişi olmalı aksi takdirde pompa su kabarcığı gördüğü anda naz yapmaya başlıyor

ilk denemelerimi rezervuar olmadan az buçuk hava kabarcıkları ile dolu tek su borusunu(2 parmak kalınlığında şeffaf çünkü pompanın giriş ve çıkışları biraz büyük) su doldurup içinde devirdaym yaptırmaya ayırdım....sonuç başarısızdo çünkü pompa her akıllı kişininde düşünebileceği gibi havayı çekip iletmekten aciz(zaten pompadan bunu bekleyen de yoktu....)

bu bende hayal kırıklığı yarattı hatta kara kara düşünmeye de başlamıştım ki aklıma yine bugün aldığım anadol a ait(evet yazım yanlışı yok anadolların yedek parçaları hala piyasada ve çok da ucuzlar) silecek suyu kabını pompanın su girişine geçiridm...bire bir uyuşmaları gerçekten beni ferahlattı.sıra deneye geldi ve benim küçük pompam gözleriim yaşarttı....rezervuara tamamen su doldurdum ve devrenin tek tarafını açık bıraktım.sonuç gerçekten bveni memnun etti....suyu havaya doğru iki parmak kalınlığındaki borudan yaklaşık bi metre kadar havaya pompaladı ki bence yeterliydi tek sorun banyoyu silmek zorunda kalmam oldu

ses konusuna gelince....pompaya su vermeden kullanınca ufak bir pervane sesi geliyor ama rahatsız etmeyecek seviyede,devreye su da girince zaten ses de kalmıyor

artıları
    + ucuz
    +rahatsız edecek derecede ses yapmıyor(ama tamamen sessiz de değil)
    +ufak

eksileri
    -içinden çıkan bi kağıtta aralıksız en fazla 4 saat kullanılabileceği yazılı sürekli kullanımın garanti edilmeyişini bir eksi olarak kabul etmeliyiz!!!!!

NOT:ve ufak bir not.....içinden çıkan ufak kağıtta pompanın 1200lt/h kapasitesinde olduğu yazılı..ancak yine o kağıtta garantişartları yazıyor ki bizim kullanım alanımızın açık açık garanti kapsamı dışında olduğu yazıyor!!!

son olarak belirteyim...aci,l olarak subloğu arıyorum....eğer su soğutma yapmayı düşünenler varsa bence topluca evren limitede veya başka bi ithalatçıya gidelim!!!!(protesto için değil sipariş ve fiyat konuşabiliriz)evran limited dememde kasıt aranmasın yalnızca zalman çözümlerinin iyi olduğunu düşündüğüm ve ithalatçısının da evren olmasından dolayı evren limited ismini verdim...art niyet aramayın lütfen...eğer başka subloğu tavsiyesinde bulunabilecek varsa memnuniyet duyarım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.