Şimdi Ara

Şu makas atma meselesi. Ve iki farklı yorum... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
1
Favori
11.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    o nedenle makas normal geliyor.
    tabi eğer kaza olursa, makas atanın hiç şansı olmaz, sağ çıksa bile çevredekiler tarafından gerekli tepkiyi görür.
    riskli iş
  • bosp....199

ben ezik degilim bunu sana nasil anlatabilirim bilmiyorum. Su an altimda 2007 model e 350 var ve hep emniyet kemerini takarim butun kurallara uyarim. (burasi abd)

ama tr ye gittigim de oyle modlu arac gorursen arkasina gecer deli gibi yol isterim

hani onlar geciyorlarda yol istiyorlar ya bakalim uzun yolda da ben onlari gectikten sonra benden yol isteyebilecekler mi.
  • amerikada cicden su e350 lar cok uygun 50-6- bin dolara almak münkünken burda 90-100 bin euro
    orda ucuz ucz alsınlar biz burda kazık yiyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAZLIKAZAK

bosp....199

ben ezik degilim bunu sana nasil anlatabilirim bilmiyorum. Su an altimda 2007 model e 350 var ve hep emniyet kemerini takarim butun kurallara uyarim. (burasi abd)

ama tr ye gittigim de oyle modlu arac gorursen arkasina gecer deli gibi yol isterim

hani onlar geciyorlarda yol istiyorlar ya bakalim uzun yolda da ben onlari gectikten sonra benden yol isteyebilecekler mi.

tamam fazlıkazak da adam 160 km ile en sol şeritten giderse ve sen daha hızlıysan yol istersin. ok ona birşey diyen yok zaten....

ama sen ORTA şeritte giden adamın arkasına yapışır yol isterim diyorsun.... el kol hareketi falan yaparım diyorsun....

bunun mantığını anlamadım işte amacın ne?

• quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Makas böyle atılırhttp://www.youtube.com/watch?v=sOY76fn2ubs (aracın turbo vti hızında 200+ olduğunu sölememe gerenk yok herhalde)

oha diyim çüş diyim. e bide yavaş diyim.
  • su makas olayi cok kotu birsey yapanlar kendilerini tatmin etmis hissedebilirler ama
    bu trafikteki sacmaliklardan kaynalaniyor bir suru cahilin bir araya gelmesi biri makas atan biri de sol seridi kullanmayi bilmeyen ler

insanlar nedense sag seride alerjisi varmis gibi sag seridi kullanmiyor kamyonlar orta seritte bazen sol seritte giderse hizli gidenlerinde beklemeye tahammulu yok sagdan yardirip geciyor

ne olmasi lazim kamyonlarin bir kere solamalari kisitli olmali avrupada oldugu gibi belirli saatlerde sollama yasagi olacak
    yani kamyonlar sadece ssag seriti kullanacak arkadan gelen adamda rahat rahat gececek

adam hizli gidiyorsa onun problemi sol serit her zaman bos olmali

yazin eskisehire dogru gidiyorum tem de kamyon orta seritte gidiyor bende mecbur sollamaya ciktim 140 falan gidiyorum
    nerden geldi anlamadim bir M3 geldi ama nasil adam duramasa vuracak arkadan neticede arkadan vuran suclu ama kamyonun hicmi sucu yok
    o adam m3 lu dalsa sag seride oradan emniyet seridine adama bak nasil makas atiyor derler

cahillik baska bir sey degil makas atan da makas a zemin hazirlayanda

• Herkes makas diye sol şeritteki aracın sağından geçmekten bahsetmiş. Bu yapılan makas atmaya girmez hatalı sollama türü birşeye girer çünkü ülkemizde araçları sağından geçmek yasaktır. Ayrıca bu durumun ülkemize has olmadığını avrupada, almanyanın hız limiti olmayan otobanlarında bile bu sorunun yaşandığını biliyorsunuzdur. Bu makas olayına bulunabilecek tek çözüm vardır o'da sıkı denetim. Başka hiçbir şekilde çözülebilecek bir sorun değil. Eskişehir yolunun halka açık yarış pisti haline geldiğini sağır sultan bile biliyor ama Ankara polisi bu konuda kılını kıpırdatıyor mu? Sanırım direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride geçenleri engellemek için ortasında yarım metrelik beton bariyerler olan dünya üzerinde ki tek şehiriçi yol eskişehir yoludur. Ancak buna rağmen polisin p'sini görmek mümkün değil bu yolda. Ayda yılda bir çevirme yaparlar onlarda da tek hedefleri servis araçları ve dolmuşlardır, çok gördüm çevirme yapan polislerin önünden 160'la geçip makas atan bmw'leri.

Birde elbette bu başlığı okuyan "makaçı" tipler vardır. O arkadaşlar veya hangi canlı sınıfına giriyorlarsa herneyse, şunu çok iyi bilsinler ki makas atarken kaza yapmıyor olmalarının sebebi kendi şoförlükleri değil. Onları hayatta tutan 2 şey var. 1. makas atan birisini görünce görünce korkup yol veren şoförler. 2. si ise korkmadığı halde ulan şimdi yol vermeyecem gelip çarpacak eve, işe, okula geç kalacam diye düşünen insanlar.

• yapılmaması yapmasından daha hayırlı bir hareket bence makas atmak ama bazen insanı delirtiyorlar o kadar yapmayacağım desem bile yapıyorum benim araç ufaktan modlu ben normal gitsem bile birisi gelip dalaşıyor trafikte
  • quote:

Orjinalden alıntı: malimusavir

istanbul - gelibolu arasında keşanı geçtikten sonra yol 3 şerite çıkıyor(gidiş)(geliş için ayrı üç şerit var) sol şeritten 160la gidiyorum ilerde bi toros orta şeritten gidiyor ben yinede selektör yaptım ve kornaya bastım... sanki aklıma gelmiş gibi adam sola kırdı bi dönüşmüdür nedir bi yere sapmak için durdu... çarpmamak için mecburen makasa girdim...
    allah kaza bela vermesin... böyleleri olduğu sürece çok dikkatli olmak lazım çok

simdi yuzatmısla gittiğini ballandıra ballandıra anlatıyosun ve makas atmak zorunlu diyosun

sana

o gittiğin yolda maksimum hız 90

adam emınım 90 la giderken sen makas attın

bence siz makasa mecbur bırakanlardan daha tehlikelisiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: ankarametinerr

quote:

Orjinalden alıntı: malimusavir

istanbul - gelibolu arasında keşanı geçtikten sonra yol 3 şerite çıkıyor(gidiş)(geliş için ayrı üç şerit var) sol şeritten 160la gidiyorum ilerde bi toros orta şeritten gidiyor ben yinede selektör yaptım ve kornaya bastım... sanki aklıma gelmiş gibi adam sola kırdı bi dönüşmüdür nedir bi yere sapmak için durdu... çarpmamak için mecburen makasa girdim...
    allah kaza bela vermesin... böyleleri olduğu sürece çok dikkatli olmak lazım çok

simdi yuzatmısla gittiğini ballandıra ballandıra anlatıyosun ve makas atmak zorunlu diyosun

sana

o gittiğin yolda maksimum hız 90

adam emınım 90 la giderken sen makas attın

bence siz makasa mecbur bırakanlardan daha tehlikelisiniz

• Arkadaşlar sol şeriti namusumuzmuş gibi sahiplenmeyelim.O an sollama yapmıyorsak sol şeriti işgal etmeyelim.En azından arkamızdan bizden daha hızlı bir araç geliyorsa sol şeriti boşaltalım.İlla o şahsın sellektör yapmasını ya da korna çalmasını beklemeyelim.Lütfen sol şerit en son tercihimiz olsun.Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alexnumber10

Arkadaşlar sol şeriti namusumuzmuş gibi sahiplenmeyelim.O an sollama yapmıyorsak sol şeriti işgal etmeyelim.En azından arkamızdan bizden daha hızlı bir araç geliyorsa sol şeriti boşaltalım.İlla o şahsın sellektör yapmasını ya da korna çalmasını beklemeyelim.Lütfen sol şerit en son tercihimiz olsun.Saygılarımla...

• bu makas olayını yapan evli çocuk sahibi olanlar akşam eve gidince ilk önce eşine daha sonra çocuk veya çocuklarına baksınlar onlarla geçirdiği 1 dakikayı düşünsünler sonra makas atabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conquista -- 8 Eylül 2008; 15:42:58 >
  • tüm makas yapanlar şu mevzuyu bahane olarak kullanıyor.
    "-- sol şeritte çok yawaş gidiyorlar! bizler ne yapalım?!"
    yukardaki cümlede kısmen haklılar.
    haksız oldukları, göremedikleri yada kabul etmek istemedikleri nokta ise şu;
    tüm makasçılar hız kurallarına riayet etmiyorlar. bu kurallar kötü tecrübe ve deneyimler sonucu ortaya çıkmış akılcı ve mantıklı kurallardır. yani hız yapmama kuralını ihlal etmiş kişiler, otomatik olarak makas atma kuralsızlığına mecbur kalıyortlar. hız kurallarına riayet etseler zaten makas atmalarını gerektirecek durum ortaya çıkmaz. kaç makasçı sol şeritte 90 üstüne çıkmadan birisine makas atmak zorunda kaldı ki? cevap elbette hiç olacaktır. çünkü makasçılar hız kuraı olan 90 ibresine asla yaklaşmamışlardır. onlar 90 üzeri hemde çok üzerinde seyirediyorlardır.
    sol şeritte yawaş hızla gidip sol şeriti tıkmaamk lebet suç. ama sol şeritte 90 ve 100 le hız kurallarına riayet eden bi şöföre arkadan 120 ve üzerinde hızlarla selektör yapmak yada canını malını tehlikeye atarak ona makas atmak ne derece akıllıca? ne derece mantıklı? hangi vicdana sığar?
    hız a riayet edilmedikçe bu makaslar da bu geyiklerde bitmez. arada olan bazı canlara ve mallara olur.
    dadaloğlunun "--ölen ölür, kalan sağlar bizimdir!" lafını böyle yersiz kullanmak hep içimi burkmuştur.
    saygılarımla

• Makas taraftarı değilim. Hata kabul etmez. Sonuçları ağır olur.

Ama gel gör ki.. Dün gece 12:30'da ailemle Avcılardan çıktık Merter'e gidiyoruz evimize. E-5'ten gidiyorum. Millet sanki Boğaz'da geziye çıkmış, en sol şerit 70-80, orta şerit 60 ve altı. E-5'te sağ şerit te daracık olduğundan orada fazla araç olmuyor. E ben de mecbur muyum onların arkasından gitmeye? 80'le gidicek adam orta şeritten gitsin banane. Ben 5. vites 2000 devir civarı 120'yle giderken sürekli onlar yüzünden dümdüz yolda gaz kesip arabayı bayıltmak zorunda mıyım? Yol verenler yine çıkıyor ama kimisi de inatçı. Dün gece vardı bir tanesi. Yanlış hatırlamıyorsam eski kasa Honda Legend'di. İsterse uzar gider tamam birşey demiyorum da ağır gideceği tutmuş. Solda ne işin var? Nazikçe bir kez sellektör yakıp yol istedim orta şerit boşalınca; herif gitti iki şeridi ortaladı. Buna makas atmayı bırak indirip dövsen günah değil suç değil. Ben de boş bulduğum anda sağdan makas atıp lak diye önüne kırdım. Ben uzarken -ki uzama dediğim de en fazla 120-130 km hız- arkamdan sellektör yakıp duruyordu dana.

ps: kimse bana hız kurallarından bahsetmesin. 40 yıl önce o hızlar belirlendiğinde en iyi araba eğer gurbetçiler mercedes getirmemişse chevrolet filandı. şimdi abs'li ebd'li araçla o hızlar komedi.

• evet normal yolda hız,makas, saçma hareketler gerçekten gereksiz geliyo banada benim kuzen çok yapıyo onu ama yol boş olduğunda honda civicle 6 bin devirde gidiyo genelde....

ama ben uyarıyorum yavaşla şurdan gitme lan falan diye o zmn yavaşlıyo ben ehliyet alınca bende hız yapacağım ama pistlerde....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpello

evet normal yolda hız,makas, saçma hareketler gerçekten gereksiz geliyo banada benim kuzen çok yapıyo onu ama yol boş olduğunda honda civicle 6 bin devirde gidiyo genelde....

ama ben uyarıyorum yavaşla şurdan gitme lan falan diye o zmn yavaşlıyo ben ehliyet alınca bende hız yapacağım ama pistlerde....

en büyük yalan.

biz de öyle diyoduk

• Coşkun hatırladınmı takla atmış Gri A3 ü
  • he senin durumunu şimdi okudum o durumda bende sollama yaparım ama 200-300 asla görmem halka açık yolda....
  • 200-300 fazla bir şey değil ama 400-450 yaparsan ayıplarlar, benden söylemesi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.