Şimdi Ara

şu darboğaz olayına bir açıklık getirelim artık. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
8
Favori
5.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En kolay nasıl açıklarım diye düşündüm ve yaz-sil yaparak ortaya şöyle bir yazı çıktı

    İlk olarak bazı teknik bilgiler paylaşayım.

    Bir çoğumuz 1080p monitör kullandığımızdan dolayı bu çözünürlüğü baz alıyorum 1920x1080 ekranda toplam olarak 2.0736.000 piksel mevcut ayrıca insan gözünün bir monitördeki hareketli görüntüyü sağlıklı olarak algılaması için ideal 30 minumum ise 24-25 fpsnin ekran kartı tarafından işlenmesi gerektiğinide aktardıktan sonra 30 fps için yani saniyede 30 kare için ekran kartının totalde 62.208.000 tane pikseli işlemesi gerekmektedir.Bu değerler aslında ekran kartlarının yaptığı işin ne derece olduğunuda net bir şekilde ortaya çıkarmaktadır.

    Oyunları(yani bir tür yazılım) bizler güzelce oynarken aslında arka planda çok şeyler dönüyor farkında bile değiliz.Bir oyunun bizlere ulaşana kadar ne süreçten geçtiğini şöyle ifade edebilirim;

    Oyun>İşlemci>Oyun>Ekran Kartı>İşlenecek sahne

    Oyun işlemciden ekran kartı için işlenecek sahnenin koordinatlarını ister işlemci bunu sağladıktan sonra bu sefer oyun asıl işinin düştüğü ekran kartına uğrar ve gereken koordinatları ona iletir artık ekran kartıda hangi sahneyi işleyeceğini bilecek duruma gelmiştir.Buraya kadar iş donanımda bundan sonra ise işlenecek sahnenin oyun motoru tarafından ekran kartına verilmesi ve ekran kartınında bu sahneyi son haline işlemesi kalır.

    Gelelim asıl mevzuya;

    Bundan önce açmış olduğum Nvidia 335.23 WHQL Vs 337.50 BETA sürücüleri arasındaki performans farkı konusunda dikkat ettiğinizde asıl farkın 1080pde değilde 720p de olduğunu göreceksiniz.Niye 720p şöyle açıklarsam 1080p için 30 kare görüntü işlenmesi için yapılacak iş 62.208.000 ise 720p de bu rakam 27.648.000 dır.Yani 1080p de yaptığı işden çok daha azını yapması gerekecektir.1080P de 60 kare işleyebilen ekran kartı 720p de ise 150 fpsleri geçmeye başladığında artık işlemci ekran kartına koordinat göndermekte yetişemez hale gelir ve yani limitlenir.Bir çoğumuzun işlemci limiti dediği olay artık işlemcinin ekran kartına yetişememesi haliylede gpunun işlenecek frame bulamadığından dolayı kendini 1080p deki gibi kasmamasına yol açacaktır yani kullanımını düşürecektir.

    Olayın tam tersi ise aynen şöyle gerçekleşir;

    1080P(Ultra Detay ve aa Seviyesinde) de yol almaya başladığımızda yine yazılım gereken yerlere uğrar iş döner dolaşır ekran kartına gelir.Bu sefer ekran kartını daha zor bir görev bekliyordur çünkü 720p deki rahatlık yerini çok daha fazla işlenmesi gereken piksellere bırakmıştır.Bu seferde işlemci sürekli koordinatları ekran kartına gönderirken ekran kartı bunları hesaplamakta zorlanmaya başlar ve bir yerden sonra işlemciden gelen koordinatlar cevapsız kalır.720p de 150 fpsyi çok rahat işleyen kart 1080p de ise 50 kareyi anca işlemeye gücü yetiyorsa işte buda ekran kartı limitidir.

    Multıplayer oyunlarda ise durum çok daha karmaşıktır.Singleda genelde yapay zeka için fazla bir işlemci gücü gerekmezken multıde özellikle stratejı tarzı oyunlarda gereken işlemci gücü çok daha fazladır.Bunu aşmak içinde belli bir cpu hızına/gücüne ihtiyaç var bu yüzden işlemcilerimizin işleme kapasitesini yukarı taşımak amacıyla hızaşırtma ihtiyacı duyuyoruz.İşlemci gücü tabi önemli ama hızınında yüksek olması aynı oranda çoklu oyuncu platformlarında önem taşımakta.Ne kadar hız(tabi her şeyin limiti olduğu gibi hızında bir limiti var bir yerden sonrası fayda yerine hep zarar getirir) bir o kadar yüksek işleme gücü ve daha akıcı bir oyun deneyimi.

    Bu limitleme olayları bir noktadan sonra yazılıma bırakılıyor yani donanımsal bir engel olmadığı halde yine sistemden tam verim alınamamasında yazılımında etkisi var.

    Aslında bu resim günümüz ekran kartlarının işlemciler yanında ne denli bir gelişim gösterdiğinin en iyi örneklerinden birisi.

     şu darboğaz olayına bir açıklık getirelim artık.

    Hal böyle olunca yazılımla bu işin düzeltilebileceği daha olası gibi duruyor çünkü ekran kartları sürekli çağ atlarken işlemcilerin yerinde sayması devam ettiği sürece yazılım ile ancak bu tür sorunlar çözülebilir diğer türlü işlemcilerin ekran kartları gibi seneden seneye bu tür sıçrama yapması şu gidişata göre olmayacak gibi görünüyor.Üreticilerin isteğide bu yönde olabilir yoksa çoklu gpu kurulumlarında 4770k lar 3770k lar yetecek olsa kim gidip 4930k-3930k alır kiistense bu işlemcilerede gerek kalmaz ama tekelcilik olduğu sürece buda gerçekleşmez.Şu an intel işlemcilerin belli bir oranda daha yüksek performans verdiği gerçeğinde sanırım hepimiz hemfikiriz.Böyle oluncada işlemcilerde büyük sıçramalar göremiyoruz küçük artışlar beraberinde büyük paraları getiriyor artık ya işlemcilerin ekran kartları gibi yüksek işleme kapasitelerine çıkmasını bekleyeceğiz yada günümüzdekilerin daha yüksek hızda çıkarılmalarını yada çıkarılabilecek şekilde üretilmelerini bekleyeceğiz.Dİğer türlü yazılımda olsa donanımda olsa bu dert çoğumuzun başından uzun bir süre daha ayrılmayacağa benziyor.




  • Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla FX 6300 ve üzeri herhangi bir işlemcide darboğaz yaşamassınız. ANCAK AMD işlemcilerde genel itibari ile tekil çekirdek performansı aynı Intel 2011 soketlerde olduğu gibi oldukça düşük. Günümüzdeki çoğu oyun tekil çekirdek performansına önem veriyor bu yüzden Intel'e göre daha düşük ve ani fps düşmeleri yaşayabiliyorsunuz. Zaten bence AMD 'nin Mantle olayını duyurma sebebide buydu. Bu konu eskidende böyle soru işaretleriyle doluydu. Hala aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 24 Nisan 2014; 1:01:23 >
  • su an gtx 780 2 yolu tam randımanında destelıcek sıstem 2011 platfortmu vede en az 3930 ıslemcıdır kı bunun bıle o.cv olması lazım.
    3 cu kartı ctakarsan gene beskleyemez işlemci.
    forumda bunu denıyenler oldu memnun kalmıyanlar vede benım telefonda konuştuğum arkadaşlarım.

    bunu ya bu konuda yada dıger konuda bu gece yazdım.


    ben bılerek ve deneyımlerını benımle paylasan dpostlarımın dogrultusunda bazı yazılar yazıyorum.

    fakat sizler hala bılınclenmek ıstemıyor ve cogu konuyu kulak arkası etmekte devam edıyorsunuz.
    sonrada forumda açılıyor bu konular neden benım 3d mark bımnenme puanım dusuk neden valley puanım dusun neden heaven panı m dusuk neden bf4 de bu fps yım dıye. vesaire vesaire.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 25 Nisan 2014; 16:15:28 >
  • Abi sen kitap yaz ilk alan ben olurum pcden anlamayan en salak kişi bile anlamıştır darboğazı heralde.

    Edit:Hepsini okumadım kusura bakma bi yerden sonra kayış koptu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 24 Nisan 2014; 1:21:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi sakin ol tmm baya abartıyolarda bazen keyifli şeyler çıkıyor ortaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Detonator-58

    muratcım son paragrafına tamamen katılıyorum,
    öncesi detaysal bilgi ben bile bu kafayla çözemedim millet nasıl çözsün oda ayrı bir konu.
    sonuç olarak yukarda bahsedılen. 2 mevzu var.

    -fx8350 5000 mhz bile olsa tek kart bence gtx 7780 tinin gerçek performansını vermez intel işlemcilere göre buradfa mütabıkmıyız ?
    -kalkidi 2 ci olay diyorumki fx 8350 işlemciler en cok belkorlı segmenteki r9 290 altındakı ekran kartlarınla performans bulur. örm : r9 280 x hd 7970 gtx 680 gtx 770
    -3 cu ve en önemli konu fx 8350 asla gtx 780 sli da performans almaz dıbe vurur.
    -4 cu konu sli gtx 780 ile 4500 mhz deki hadı olsun 4700 mhz i7 4770 k yada 3770 k . tam olarak doyumamaz.

    bu 4 kalem konuda fıkırlerını acılen bu konuda bekliyorum dostum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1zeus1

    Kardeşim sen kitap yaz ilk alan ben olurum pcden anlamayan en salak kişi bile anlamıştır darboğazı heralde.

    Edit:Hepsini okumadım kusura bakma bi yerden sonra kayış koptu...

    ban güzel hıtab etmıssın alt mesajda ama , sana cok darıldım.

    mesajını alıntıladığın kışı kımse tanımasada Turkiyede donaım konusunda benı 4e 5 se katlıyacak bır Duayendır.
    kendısı ayrıca muhendıstır.
    sayılan sevılen bır ınsandır.
    o yüzden kardeş dıye bence hıtab etmeden once dusun derım.
    su forumda 3-5 kışı gıbı detaylı bılımsel verıler verırler.
    vede verdıklerı verılerın tutatlılıgı tartışılmaz gerçektir.
    ama dedıgım gıbı anlayana.
    gecen günde yazdım bu kelımeyı. anlşayana.
    burda donanımımın d sınının daha dıkey ınlemesınden basşlayan arkadaşlar olduğu ıcın.
    bazı seylerı anlamanızı elbet kımse beklemiyor ve beklemiyoruz.
    kırıcı olduysamda kusra kaldam arkadaşım.
    senden alıntı yaptım .
    ama bunun bır nedenı yok.
    zaten ayzıcaktım alıntı altında yazdım.




  • Haklısın ondanda ozur diliyorum forumdanda sendende duzeltim zaten haklısın yaş olarakda benden baya buyuk birisi.soryy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yok iyi Sonicman
    arkadaşların çoğu bende dahil 30lu yaşlarda ama volkanın neden bu kadar kızdığını bilmiyorum bilsem yazı yazmazdım cidden :)
    kendi sistemine kızdıysa i7 3770k 770sli yi rahat beslemesi lazım , o review bu review boşver kendimden örnek vereyim unique valley vs benc alırken R9 290 %100 çalışırken 4.5ghz i7 3930k %40 larda çalışıyor 4 çekirdeği birde diğer 2 tanesi çalışmıyor bile
    Detonator-58 , doğru yere parmak basmış 1080p ve üzeri çözünürlüklerde şuan ki hiç bir işlemci faydalı çalışmıyor hatta çalışmıyor , ama bu demek değil ki bunun için AMD işlemci seçelim AMD işlemcilerde fps düşüşü görülüyor , bunun için yazdığım ilk yazıda keşke Phenom II x4 den sonra AMD Fx serisinde saçmalamayıp güzel bir seri çıkarsaydıda intelde yerinde sayıp işlemcilerini yeniden pişirip satmasaydı dedim
    sonuçta darboğaz her işlemcide var evet bunu minimuma indirmek için elimizdeki işlemcilerde belli i7 4770k i7 3770k 2011 soket işlemciler
    banada sert yapma volkan konuşuyoruz şurada forum bunun için var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 24 Nisan 2014; 1:39:47 >




  • Aslinda darbogaz olayina aciklik getirmek cok zor, belki yazilabilecek cok sey var ama soyle soyleyim, bende q9550 vardi 3.8 ghzde kullaniyordum gtx 660 ile. Simdi bu konfigurasyon Borderlands 2'de cpu %80, gpu %93 seyrederken, battlefield 4de (multi) cpu %100, gpu %60 dolayinda.. İlk oyunu oynayan kisi darbogaz olmadii kanisina varabilir ama gercek oyle degil. Demek istedigim sey disarida binlerce uygulama ve program var ve hangisi nasil tepki verir bilmek zor. Bu yuzden yalnizca genelleme yapmak mumkun.

    Bu genelleme de (bana gore) sunu icerir, amdnin son fx serileri tek cekirdekte zayif oldugu icin tek cekirdege yogunlasan uygulamalarda beklenmedik yerlerde darbogaza sebebiyet verebilir. Cok cekirdek kullanan uygulamalarda beklenenden daha iyi isler cikartabilir.

    Intelin durum biraz daha stabil zira tek cekirdekte cok basarili chipler uretip cok cekirdekte de amd'den geri kalmiyorlar.

    Sunu bilmek lazim mesela elinizde i7 4770k var ve oldu ya, bir sekilde bir uygulamada gtx 780i beslemedi diyelim, direk sanki butun uygulamalarda ayni sey olacak gibi bu islemci bu karta yetmiyor deniyor. Yanlis olan bu.

    Herkes ne tarz uygulamalar kullanacagina gore secim yapmali bence ve konfigurasyonunu dengeli kurmaya calismali. Ustunde bu kadar durulacak bir sey gercekten degil her sistemin oyle ya da boyle yasadigi veya yasayacagi bir sey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Concerve

    yok yok iyi Sonicman
    arkadaşların çoğu bende dahil 30lu yaşlarda ama volkanın neden bu kadar kızdığını bilmiyorum bilsem yazı yazmazdım cidden :)
    kendi sistemine kızdıysa i7 3770k 770sli yi rahat beslemesi lazım , o review bu review boşver kendimden örnek vereyim unique valley vs benc alırken R9 290 %100 çalışırken 4.5ghz i7 3770k %40 larda çalışıyor 4 çekirdeği birde diğer 2 tanesi çalışmıyor bile
    Detonator-58 , doğru yere parmak basmış 1080p ve üzeri çözünürlüklerde şuan ki hiç bir işlemci faydalı çalışmıyor hatta çalışmıyor , ama bu demek değil ki bunun için AMD işlemci seçelim AMD işlemcilerde fps düşüşü görülüyor , bunun için yazdığım ilk yazıda keşke Phenom II x4 den sonra AMD Fx serisinde saçmalamayıp güzel bir seri çıkarsaydıda intelde yerinde sayıp işlemcilerini yeniden pişirip satmasaydı dedim
    sonuçta darboğaz her işlemcide var evet bunu minimuma indirmek için elimizdeki işlemcilerde belli i7 4770k i7 3770k 2011 soket işlemciler
    banada sert yapma volkan konuşuyoruz şurada forum bunun için var :)

    canım arkadaşım muhtemelen benı tanıyan arkasdaslarımdan birisin bana adımla hitab ettiğine göre,
    benım bu konuyu açma nedenım sadece bazı seylerı sonucuca ulaştırmaktı ama gene iş çığrından çıktı.
    ben kendı sıstemıme kızmadım sadece yasadıgım olayları aktardım sonrakı mesajlarımda.
    keşke amd phonom II x4 ve x6 gıbı işlemciler amd uretseydıde bızde uygun fıyata alsaydık. uretsın ucuz fıyata performanslı ıslemcı gene satın alırım ve kullanırım.

    evet çoklu kart kullanımında yukarırda dıger mesajlarımda yazdığım gıbı bu olay mevcut.
    sert yaptığım fılan yok. sadece bılınçsiz atılanmmesajlarra sınırlenıyorum.
    o kadar onu acarken belırtıgım ğzre gereksiz mesaj yazmayınız yazmama rağmen böyle mesjlar gelişyor ise sonuçta insan oğluyuz ve sinirleniyoruz.
    sanırım sende bana hak verırsın.




  • FX 8350 için zamanında bir kullanıcı güzel bir konu hazırlamış kullanmadığım işlemci hakkında yorum yazmak istemediğimden dolayı sormuş olduğun sorulara bir nebzede olsa netice kazandırabilir.En iyi sonucu her zaman dediğim biz kullanıcıların incelemelerinden çıkarabiliriz.


    http://forum.donanimhaber.com/m_84012156/f_//tm.htm#84012156


    İnceleme sonucuna göre ancak şunları söyleyebilirim fx 8350 default hızda gtx 660 ti SLI yı tam olarak besleyemiyor.4.8 ghz olduğunda ise durum biraz daha iyileşebilir tabi artan güç tüketimide ihmal edilmemeli.Bundan yola çıkarsam Gtx 660 ti SLI gtx 780 ile gtx 780 ti arasında bir performansa sahip yani buda demek oluyor ki fx 8350 default hızda gtx 780 ne yetebilirken gtx 780 tiya yetme ihtimali düşük.4.8-5 ghz de ise sorunsuz kullanılabiliyorsa işlemci o zaman iki kartada yeteceğini düşünüyorum ama stok hızda yetmeyeceğini söylemekte yanlış olmaz.SLI kurulumlarda(Gtx 780 yada Gtx 780 ti SLI yada Gtx 770 SLI) ise tek karta ancak oc altında yettiğini düşünürsek kesinlikle yeterli gelemeyeceğini söyleyebiliriz.


    3770K ve 4770K içinde benzer düşüncedeyim SLI gtx 780 yada GTX 780 Ti için bu işlemcilerde 5 ghz altı yeterli gelmez.Bu işlemcilerde tek gpu en güçlü kartlarda ise hiç bir sorun yaşanmaz aksine gtx 780(ti) için stok hızı bile yeterli gelir 1 mhz bile ocye ihtiyaç duymazlar.DH ın R 295X2 incelemesinde oyun içi gpu kullanımlarını görebilseydik eminim ki 4770k-3770k için 4.5 ghz seviyesinde ne yaptığını görebilmek çok daha netleşmiş olacaktı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detonator-58

    FX 8350 için zamanında bir kullanıcı güzel bir konu hazırlamış kullanmadığım işlemci hakkında yorum yazmak istemediğimden dolayı sormuş olduğun sorulara bir nebzede olsa netice kazandırabilir.En iyi sonucu her zaman dediğim biz kullanıcıların incelemelerinden çıkarabiliriz.


    http://forum.donanimhaber.com/m_84012156/f_//tm.htm#84012156


    İnceleme sonucuna göre ancak şunları söyleyebilirim fx 8350 default hızda gtx 660 ti SLI yı tam olarak besleyemiyor.4.8 ghz olduğunda ise durum biraz daha iyileşebilir tabi artan güç tüketimide ihmal edilmemeli.Bundan yola çıkarsam Gtx 660 ti SLI gtx 780 ile gtx 780 ti arasında bir performansa sahip yani buda demek oluyor ki fx 8350 default hızda gtx 780 ne yetebilirken gtx 780 tiya yetme ihtimali düşük.4.8-5 ghz de ise sorunsuz kullanılabiliyorsa işlemci o zaman iki kartada yeteceğini düşünüyorum ama stok hızda yetmeyeceğini söylemekte yanlış olmaz.SLI kurulumlarda(Gtx 780 yada Gtx 780 ti SLI yada Gtx 770 SLI) ise tek karta ancak oc altında yettiğini düşünürsek kesinlikle yeterli gelemeyeceğini söyleyebiliriz.


    3770K ve 4770K içinde benzer düşüncedeyim SLI gtx 780 yada GTX 780 Ti için bu işlemcilerde 5 ghz altı yeterli gelmez.Bu işlemcilerde tek gpu en güçlü kartlarda ise hiç bir sorun yaşanmaz aksine gtx 780(ti) için stok hızı bile yeterli gelir 1 mhz bile ocye ihtiyaç duymazlar.DH ın R 295X2 incelemesinde oyun içi gpu kullanımlarını görebilseydik eminim ki 4770k-3770k için 4.5 ghz seviyesinde ne yaptığını görebilmek çok daha netleşmiş olacaktı.


    msj ıcın teşekkürler knk.

    benım anladığım tek kart olarak kart ne olursa olsun fx 8350 o.c ıle yeterlıdır dıyorsunuz.

    ama sli sistemde yeterli değil diyporsunuz.

    ust sevıye kartları kasteddım ''gtx 660ti üstünü''

    yanı fx lere yanı 8350 ye ufak bır ayar ıle 300 mhz artırıp gtx 780 ve hatta gtx 780 tş takabılırız dıyorsunuz.
    sanırım yanlıas anlamadım.

    peki bu işin birde intel tarafı var aynı mhz yada yakın mhz i7 ler ile güncel oyun teslerınde son kullnıcı testlerınde , min fps max fps vede avg yanı ortalama fps değerleri intel tarafınnda değilmidir.
    yoksa benmi yanlış biliyorum.


    o zaman yukarda yazdığım 4 kalem olayın bazılarını çürüttünüz haklımıyım.


    not: benım yukarda yazdıklarım

    -fx8350 5000 mhz bile olsa tek kart bence gtx 780 Ti'nin gerçek performansını vermez intel işlemcilere göre buradfa mütabıkmıyız ?
    -kalkidi 2 ci olay diyorumki fx 8350 işlemciler en cok belkorlı segmenteki r9 290 altındakı ekran kartlarınla performans bulur. örm : r9 280 x hd 7970 gtx 680 gtx 770
    -3 cu ve en önemli konu fx 8350 asla gtx 780 sli da performans almaz dıbe vurur. '' ek bence 5000 mhz dahi olsa bile''
    -4 cu konu sli gtx 780 ile 4500 mhz deki hadı olsun 4700 mhz i7 4770 k yada 3770 k . tam olarak doyumamaz.



    dip not:DH ın R 295X2 incelemesinde oyun içi gpu kullanımlarını görebilseydik eminim ki 4770k-3770k için 4.5 ghz seviyesinde ne yaptığını görebilmek çok daha netleşmiş olacaktı.

    ılgılı konuya gorusumu yazdım fakat hıç bir cevap almadım bende.
    bıraz lakayıt kalbur ustu sıyırmacasına bır ınceme olmuş o ınceme kanımca.
    cevap gelıcegınıde bana sanmıyorum açıkçası.
    ama gpu kullanımlarını goreılseydık cok güzel olurdu fakat sıze pm de anlattığım olaylardan oturu o tıp bır ınceleme yapılmaz D.H da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Nisan 2014; 2:41:26 >




  • Ben imzamdaki i5 3550 stok ile 7850CF'de sorun yaşamıyorum, kontrol ettiğim kriter CPU %100 olmayacak, GPU%99 olacak. Zaten anakart 16x-4x belkide 8x-8x olsa daha iyi performans alacaktım % 3-5 farklada olsa.

    Bence bi tablo çıkarılsa, işlemcilerin denk geldiği flops değerleri ile mi olur, yani hem cpu hem gpu da ortak bir veri alınarak, misal 100 gflops değerindeki işlemci maksimum 2.20 tflops u besler gibi. Yada başka bi değer bilemiyorum, sonuç odaklı düşününce benzeri bi açıklama lazım en basitinden.
  • Sen buraya bir dunya aciklama yaz en ince ayrintisina kadar ama beyin ozurlu cahil arkadaslar yinede salakca konu acmaya devam edecektir hemde hic formu arastirmadan. Bence bu sayfada cok saglam bi yonetici olmali acilan konulari lutfen forumu arastiriniz diye silmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel tarafında tabi ki hem minumum hemde averaj fpsler daha yüksek olacaktır ama sizin sorduğunuz asıl soru fx 8350 nin güçlü tek kartlara yetip yetmeyeceği ve çoklu gpudaki durumunun ne olduğuydu. Bende FX 8350 için 4.5-4.8 ghz gibi seviyelerde tek kart için sorun çıkarmayacağını ama yüksek seviye gpulardan yapılmış SLI yı her koşulda besleyemeceğini söylemiştim.Yazdıklarınızdan fx 8350 için tek kart dışındakilerin tamamına katılıyorum ama oc ile fx 8350 nin tek kart kullanımında sorun çıkaracağını düşünmüyorum.Bunları sadece forumdan bulabildiğim incelemelere dayanarak yazıyorum fx 8350 yi test etme imkanım olsaydı daha sağlıklı bilgiler paylaşabilirdim yani benim yazdıklarım sadece olası durumları içerir fx 8350 için kesin ve net sonuçları içermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 24 Nisan 2014; 2:45:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detonator-58

    İntel tarafında tabi ki hem minumum hemde averaj fpsler daha yüksek olacaktır ama sizin sorduğunuz asıl soru fx 8350 nin güçlü tek kartlara yetip yetmeyeceği ve çoklu gpudaki durumunun ne olduğuydu.
    Bende FX 8350 için 4.5-4.8 ghz gibi seviyelerde tek kart için sorun çıkarmayacağını ama yüksek seviye gpulardan yapılmış SLI yı her koşulda besleyemeceğini söylemiştim.
    Yazdıklarınızdan fx 8350 için tek kart dışındakilerin tamamına katılıyorum ama oc ile fx 8350 nin tek kart kullanımında sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
    Bunları sadece forumdan bulabildiğim incelemelere dayanarak yazıyorum fx 8350 yi test etme imkanım olsaydı daha sağlıklı bilgiler paylaşabilirdim yani benim yazdıklarım sadece olası durumları içerir fx 8350 için kesin ve net sonuçları içermez.

    ben sizin yazdıklarınıza gönülden ınanıyorum.

    peki işin öteki tarafı yanı aydınlatmadığımız tarafına dönücek olur isek,

    sizde mutabıksınız o zaman fx 8350 4800 mhz ols dahi i7 2600 k 2700 k 37770 k 4770 k nın altında ''TEK KART ile''
    min, max ve avg fps bakımında dahala alt sevıyelerde performans cıkartıcağını, fakat si yetli gelir diyorsunuz. anladığım kadarı ile.
    ama sizde sanırımsununu bılıyor ve farkındasınız fazla şimşekleri üstünüze çekmemek için bunu metne gökmeyi yazmayı benim gib tercih etmiyorsunuz.

    i7 < fx

    diyemiyorsunuz bir turlu.

    bu cevaplar benım ıcın kafıdır.
    ilgi ve alakanıza teşekkür ederim dostum. saygı ve sevgilerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 24 Nisan 2014; 2:54:34 >




  • Ben teşekkür ederim.Ayrıca konunun neden silinmesi gerektiğini anlamış değilim.Silinecek o kadar çok onu var ki yok boy uzaması yok ehliyet vs. önce onlara bakılsa daha iyi olur.Sonuçta dahili bileşenlerin dışına çıkılmamış ve belli bir uslüp içerisinde seviye korunarak bir konu üzerinde fikir belirtiliyor.Tartışarak yazarak silerek sonra bir daha yazarak bir şeyler başarılır ve anlaşılır sonuçta herkes elinde klavye ile doğmuyor öğrenmek ve öğrenebilmek için bir sebep yoktur yeter ki seviye korunsun ve kimseye hakaret edilmeden herkes kendi düşüncesini yazabilsin.
  • Yukarıda pek çok kez tekrar ettim.FX 8350 SLI da kesinlikle yeterli gelecek bir işlemci değildir ama tek kartta(gtx 770 ve üstü için) oc ile ancak yetebilir.Tek kartta yetse bile fps anlamında ve akıcılık anlamında intel işlemciler kadar başarılı olamaz.Ayrıca İ7<FX değil tam tersi olacaktıBence bunu yazmaya bile gerek yok çünkü bunu herkes biliyor zaten bizler bilinmeyenleri yazmak için buradayız değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 24 Nisan 2014; 3:02:31 >
  • son mesajla alakası yoktur genel yazmak ıstedıgım bır mesajdır bu,

    size bir rus oyuninceleme sitesi vericeğim.
    az cokk İngilizcesi olan diğer sitelerde ne görüp algılıyor ise, bu sitedede aynı sekılde azıcık rusca bılmese dahi bilgi sahibiolabılır.
    her oyunda işlemci ve ekran kartları güçü bakımından.
    bu site güvenilirdir.
    bu sitedki verilerde güvenilirdır.

    fps tarzı oyunlar ıcın ana ling budur.

    şiddetle incelemenizi tavsiye ederim.

    hem işlemci performanslarınıszı oyunlarda hemde gpu yanı ekran kartı performanslarınızı vede vs gerısı butun bılgılerı.


    http://gamegpu.ru/тест-gpu/action-/-fps-/-tps/




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.