< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 6 Mart 2022; 20:26:51 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (29. sayfa)

-
-
pompa ve tank yok. ben aldıgımda fiyatlar daha düşüktü. buradan paylaşmıştım, geriye dönük mesajlara bakabilirsin
-
Biocera dan çıkan suyun tadını daha çok beğendim ben, post karbona girmeden direk biocera dan suyu çeşmeye bağlasam zararı olur mu? Ph ve tds, post karbona göre nasıl olur teknik olarak? Ph kesin yükselir diye tahmin ediyorum ama tds nasıl olur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Post karbonun TDS ve pH değerlerine pek etkisi olmuyor. Postu iptal edip Biodan geçen suyu kullanırsanız, veya çeşitli bağlantilarda asağıdaki sonuçlar çıkar.
1 membran çıkışı post karbona girer ve aynı yerden tanka gider. Post çıkışı bioceraya girer ve musluğa gider. Olması gereken esas bağlantı budur. PH TDS değerleri giriş suyuna göre örnek membran çıkışı 10ppm 6-7 pH ise
Biocera değerleri tds 20-50 arası pH 8-9 arası olur.
2 membran çıkışı bioceraya girer ve biocera çıksına T takılır t nin bir ucu tanka diğer ucu Post karbona gider. Biocera değerleri tds 20-60 arası pH 9 ve üstü çıkar. (Ama bazı Post karbonların özelliğine gire ph seviyesinde düşüş olabilir 7-8ph aralığı olabilir.
3. Post karbon hiç yok membran çıkışı bioceraya girer ve bio girişinde T vardır t nin bir ucu tanka gider. Biocera çıkışı musluğa 1. Seçenek de ki değerleri verir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 6 Mart 2022; 22:12:19 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
pH 9 olması insan sağlığı açısından olumsuz bir durum teşkil eder mi hocam ?
-
Etmez hocam, ph tek başına bir etken değildir suyun kalitesini belirlemek için. Bir de ph neyle yukseltiliyor bunlarda önemli ama arıtılmış saf suyun düşük tds değerlerinde 9.5PH değerlerine göre bir zarari olacağını düşünmüyorum, bu zamana kadar bir şikayette duymadım. Bana sorarsan 7.4 ph üstünde olması benim için iyi bir değerdir. Üst sınır 9.5pH. Ayrıca pH logaritmik bir değerdir. 7 ph ile 8 ph arasında 10 birim fark vardır. Yani 1 pH aralığında 10 Kat kuvvet vardır. Bu yüzden biocera filtresini so çıkışa bağlamak daha mantıklı geliyor bana. Yani 7.5Ph da düşük bir değer değildir.
Ayrıca bizim ölçüm yaptığımız cihazlar tam net pH değeri vermez 25Dercede havasız ortamda ölçmek gerekiiyor pH'ı net değer için. Co2 ile temas eden suyun pH değerleri değişir. Örnek 6.5 ilk çıkış ro suyu az bir dinlendirirsen açık havada pH yükselir.
Hızlı ve yavaş akım bağlantı şekilleri bu anlattığınız bağlantı örnekleri yanlış anlamadıysam . Bende yavaş akım bağlı ama dediğim gibi biocera dan geçen suyu psikolojik midir anlamadım post karbondan gelen suya göre daha lezzetli geldi. Yavaş bağlantı arasına post karbona gitmeden bir vana atsam, oradan istediğim zaman su alsam olur mu? İlerde de eğer bir zararı yoksa post karbonu direk sistemden çıkaradabilirim zararı yok gibi görünüyor anlattığınıza göre .
Post karbonu çıkarmanın bir zarari olmaz, post karbon suyun kokusu ile alakalı kullanılıyor. Suyunuz da kötü koku yoksa post karbona gerek olmaz, post karbon suya birşey katmaz, tam tersi varsa üzerinde tutar. Tıpkı membrandan önce kullanılan karbonlar gibidir çalışma mantığı.
Sizde yavaş akım biocera ve en son post karbon varsa evet tat farklıdır. Şu şekilde bir bağlantı yapın membran çıkışı post karbona oradan bioceraya ve bio çıkışına bir T koyun tanka ve musluğa gitsin. Bunu yapın bir vana felan kullanmanıza gerek kalmaz.
5 inci filtre ile 6. Filtre yer değişecek böyle yapınca değil mi şimdi ki yavaş akıma göre?
Aynen hocam, ama tanka giden bağlantıyı da değiştiriyoruz T'yi en son çıkışa yani Biocera çıksına alıyoruz. Bu bağlantı şeklinde ne oluyor su tüm membran sonu filtrelerden yavaş akımda geçiyor ve tanka depo ediliyor. Siz musluğu açtığınızda tankta ki su direkt musluğa geliyor.
*Not: Biocera'lı yavaş akım bağlantılarda cihazdan 3 gün hiç su almazsanız depo edilen suyun boşaltılmasını tavsiye ederim.
**Not: Biocera kullanılan arıtma cihazlarında 3 gün hiç kullanmazsaniz arıtma cihazını, Biocera'nın ürettiği hidrojen gazı yüzünden arıtma cihazınız bir yerden patlama yaparak evinizi su basabilir. %100 olur diye bir kaide yok ama patlama riski %10 dır. Bunu önlemek için basınç boşaltıcı aparatlar vardır. Aslında bundan da kullanmak gerekiyor. Normalde tank bu basıncı emiyor ama yinede %10luk bir risk var. Bu durum tank kullanılmayan arıtma cihazları için risk %80 dir.
Düzenli aralıklarla arıtmaya gelen suyu vanadan kapatıp tank taki suyu bitirmeye çalışıyorum suyu taze tutmak için, tank taki su neredeyse bitmek üzeri idi. Eğer böyle bir risk varsa bu değişimi izinde olduğum bir zamanda yapayım ya da bahsettiğiniz basınç boşaltıcı aparat ne kadar, tam olarak nereye bağlamam gerekir?
Düzeltme : ben sizi yanlış anlamışım üç gün boyunca kullanılmaması gibi bir durum yaza kadar pek mümkün değil, her gün evdeyiz iş çıkışı. Direk konuştuğumuz gibi post karbon ile bioceranın yerini değiştireyim o zaman. Cevaplar için teşekkürler.
Sizi bulmuşken bir soru daha sorayım. Atık suyun özellikleri nasıldır? Musluğa gelen suyu anladık ama atık suyun değerleri içeriği nasıldır? Nerelerde kullanılabilir ya da kullanılamaz? Bu konuda pek bir bilgiye rastlamadım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 6 Mart 2022; 23:33:18 >
Atık su şebeke suyunuzun tortusuz ve klorsuz halidir hocam, mikrobiyolojik olarak bir garanti veremem ama şebeke suyundan daha kalitelidir.
Hiç tds ve ya ph açısından ölçüm yaptınız mı atık suya?
Şebeke suyu ile hemen hemen aynı değerleri verir. %5+‐ oynar. Yani ilk yarım litre atık su değerleri yüksek olabilir ama sonrası aynı oluyor. İlk değerin yüksek çıkması, filtrelerde bekleyen çeşitli maddelerden kaynaklanıyor.
Yanıtlar için teşekkür ederim.
Su arıtma cihazlarına dair ne nedir, hangisi iyidir, kaliteli ürün ne kadara mal olur gibi bana kaotik gelen detaylardan dolayı damacana kullanımından arıtma kullanmaya geçemiyordum. Bu konu sayesinde su arıtmaya dair bilgi birikimim oluştu ve arıtma alabilecek rahatlığa eriştim bilgi birikimi olarak. Bu sebepten konuyu başlatan, ne yaptığını güzel anlatan @Legolas246 başta olmak üzere bu konuya bilgi girişi yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Ayrıca @tersosmos beye de desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Cumartesi akşamı itibariyle evde su arıtma montajını tamamladım ve kullanmaya başladık.
Şebeke suyu ve arıtma musluk çıkışı (2 tank boşa akıttıktan sonra) yaptığım ölçümleri kaydetmemiştim ama tekrar ölçümler yapacağım ve burada paylaşacağım. Bursa/Mudanya'dan konuya giren olursa faydalanır. Şu an için aklımda kalan tek değer olarak arıtma musluk çıkışında tds 12-15 aralığında. Zamanla artış olur mu diye takip edeceğim.
-
Hangi filtreler takıldı acaba? Sisteminizde neler var kaç paraya mal oldu? Hayırlı olsun. Biocera kullanıyor musunuz?
Royalgreen luxplus isimli ürünü aldım. Pompasız versiyon. İçeriği zaten bu başlıkta bolca konusu geçen omnipure filtreler, filmtec membran ve biocera filtre. Aslında açık sistem toplama niyetiyle fiyat araştırmasına başlamıştım. Kapalı sistem olarak bu model aklımı çeldi. Montaja elim yatkın olsa da bu hazır sistemin içeriğinin fiyatını toplayınca açık sistemle kapalı arasında kayda değer fiyat farkı kalmıyordu. Montajla uğraşmayayım, derli toplu kapalı kasa olsun diye aldım geçtim.
Maliyeti de taksitli olarak 4100tl oldu. Mutfağa montajını kendim yaptım. Servis ücreti olmadı haliyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prok -- 7 Mart 2022; 18:9:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bugün dolar kuru farkı geldi ürünlere 4100₺ aldığınız luxplus pompsız modeli dolar 12 fiyatıydı şuan aynı şartlarda aldığında 4900₺ olacak ürün indirimli montaj hariç fiyatı 19:00 gibi 😒
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.
Şansa yaşıyoruz her günü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X