Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.264
Cevap
52
Favori
209.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum size. Fiyat 1500 TL ve gerçekten hizmetlerinden çok memnun kaldım. Servisleri çok hızlı aksiyon alıyor. Kurulma vs hemen geldiler. Ama iade hakkım bulunuyor 30 gün. O yüzden iade edebilirim istersem.


    PH ölçümlerini ve TDS ölçümlerini yaptığımda ph konusunda bir gelişme sağlamıyor filtreleri. 7,4 olan şebeke suyunun ph 7,6 oluyor. TDS ise 20 civarında. Oldukça düşük geldi bana. Biraz minarel olsa iyi olurdu sanki.


    Bu bütçelerde nsf'li olan bir marka var mı? İade edip onu alabilirim öneriniz olursa. Alkali su içmek istiyorum biraz ama çok paralar da dökmek istemiyorum tek başıma yaşadığım için.


    edit:membran filtre 200 , diğer filtreler şu anda 85 TL. Annemde platinum modeli var. Onun filtreleri de benimkine benzer. Ücretleri aynı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 5 Nisan 2022; 15:44:37 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ben de aynı sorunu yaşadım. İlk başta ph yükselmedi. Ama membrandan direk sonra yavaş akışa taktığımda tanka dolan su ph'ı 9,8'e kadar çıktı. Belki çözüm bulmuşsunuzdur ama yine de yazayım istedim.

  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Bütün parçaların nfs olduğu söylenmiş firma tarafında şimdi baktım da trendyolda soru cevap kısmına.


    güyaa başvuru sürecindeymiş. Sertifikayı alacaklarmış.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt

    Hocam böyle birşey olabilir mi? Sadece pompa farkı olup biri 1700 tl diğeri 4400 tl. 2700 tlye pompa mı olur? Nasıl bir pompaymış bu? Diğer markalarda pompa farkı 400-500 tl. Hadi kaliteli yüksek basınçlı pompa olsun 1000-1500 tl.


    Madem annenizde platinium modeli var. Aradaki farkları inceleyebilirsiniz. Malzemelerin üzerinde numaraları yazar. @tersosmos Galip beyin dediği gibi model bazında bir listeleri var, bir de parça olarak membran filtreye onay almışlar. Sizdeki membranı kontrol edebilir misiniz? Listedeki numara mı?


    https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0597322&Standard=058


    Ben de hepsiburadadan soru cevaplara baktım. Pompa olunca filtreler daha az yıpranıyormuş. Böyle birşey daha önce duymadım. Fakat dolaylı yoldan platinium modelinin filtrelerinin daha uzun ömürlü olduğunu belirtiyor.


    Filtreler aynı mı diye sorulmuş, filtre yapıları aynı diye cevap verilmiş. Filtreler aynıdır dememiş. Bu soruyu birkaç defa sormuşlar ve aynı cevap.


    Başvuru süreci ne zamandır devam ediyor bunu da sormak lazım.






  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    merhaba öncelikle fotosunu çektim membran kutusunun. Üstünde hiç bişey yazmıyor. İçindeki membranı açamadım ama geri takamam diye. Platinum serisiyle evet bütün filtreleri aynı gibi. Annem başka şehirde olduğu için net bişi söylemiyprım ama post filtre kesin aynı.onu söyleyebilirim. Çünkü fotosunu çekmişim değişimi yapılırken. Birebir aynı.


    diğer bir konu ise pompalı cihazların membranı daha geç tıkanıyormuş su basıncı düşük olan pompasız cihazlara göre. Sizin basıncınız zaten 5 bar ise sorun yok. Bu bilgi doğru. YouTube da pompayı anlatan bir kaç arkadaş kullanılmasını önerirken bu tıkanma olayından bahsediyor

    Bu arada sonradan taktırmak isterseniz 750 tl pompa ücreti var. Neden arada bu kadar fark var ben de çözebilmiş değilim. Silver alıp pompa taktırsam bile 2500 lira olur maksimum. Sırf nfs onaylı diye o kadar fark eklemek mantıksızlık


    edit: bir videoda arkadaş çıkarmış membranı. Csm marka 80 gdp kore malı bir ürünmüş. Ben direk membrandan çıkan suyun tds sini ölçtüm. 6 çıkıyor. Çeşme suyu 195 tds




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 6 Nisan 2022; 15:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @eediz Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim fakat silver modeline %100 güvenip alabileceğimiz kadar bilgi elimizde yok. Bir de İhlas yetkililerine soracağım ama onlardan bu kadar bilgi alabileceğimi de sanmıyorum.

    Siz YouTube dan video izledim deyince ben de inceleme videosu varsa izleyim dedim. Bir videoda gördüm ki 1e 10 atık su oranı varmış bu cihazda. Çok fazla değil mi? Siz de deneyebilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilazım -- 7 Nisan 2022; 0:11:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galip Bey, YouTubeda pompalı ve pompasız su arıtıcı atık su videonuzu izledim. Pompasız 1e 2, pompalı 1e 1atık su oranı var. İlla atık su olacaksa 1e 1 olsun. Soracağım soru şu: atık su oranını etkileyen pompadan hariç sadece membran filtre midir? Bu oranlar filmtec membran için mi geçerli? LG membran için 1e 6, ihlas silver için 1e 10 oranında yorumlar ile karşılaştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    Evet atık suyu özellikle denedim. Cihaz pompasız olduğu için basınç ne kadar fazla gelirse atık su o kadar azalıyor. Benim 5 bara yakın bir şebeke basıncım olduğu için bir bardak temiz su için 2,5 bardak su atıyor. Bence güzel bir oran.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1e 2,5 iyi bir oran. Atık suda en etkili şey basınç. Yalnız Galip beyin videolarını izledim. Membran filtreyle de alakalı. Membrana göre atık su değişiyor. En az atık suyu filmtec membran verdi. 4 barda 1e 2 atık verdi. Pentair de ona yakın bir oran verdi. Pompa ile 10 barda neredeyse 1e 1 atık su oranı verdi. Diğerleri de 2,5-3 gibi değerler verdi.

    @tersosmos




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilazım -- 7 Nisan 2022; 4:56:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt

    Ediz hocam. İhlas silver modelini almayı düşünüyorum. Pentek alkali ekledim demişsiniz. Ben de alıp biocera eklemeyi düşünüyorum. Eklemek için yeterli alan var mı? Eklemeyi nasıl yaptınız? Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    evet , kutunun içinde bir filtrelik alan bırakmışlar. Rahatça sığıyor. İstense bir de detox filtresi bile takılabilir biraz zorlanıp.


    filtreyi hemen membran dan sonra taktım. Sonra ise post filtre aynı şekilde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 14 Nisan 2022; 22:52:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Ben de cihazı aldım. Kurulumu yapan teknisyen su basınç ölçümü yapmadı. Daha sonra kendim atık suyu ölçtüm. 1e 3.75 geldi. Biraz yüksek gibi. Daha sonra değişir mi bilmiyorum. Birkaç gün sonra bir daha ölçeceğim. Ph, tds ölçümü de yapmayacaklar. Cihaz alıp kendim yapacağım artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    Merhaba hayırlı olsun. Ölçüm cihazları var. Söyleyin atık suyum çok fazla diye. Gelip tekrar baksınlar kaç bar geliyor suyunuz. Ayrıca tds cihazları var. Ölçüm yapmalarını da isteyebilirsiniz.


    bu arada atık suyu nerden ölçüyorsunuz? Membranın direk kirli su ve temiz su çıkışlarına bakıyorsunuz değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler tavsiye edeceğini marka model varmıdır. Bütçe maks 3000 TL.

  • Cem kullanıcısına yanıt
    https://royalgreen.com.tr/urun/royal-green-soft-organik-aritma/

    Bu modelimizi değerlendirebilirsiniz.

    Dh üyeliğinde 250₺ indirim kuponu uygulanıyor

    Ayrıca %10 nakit indirimi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt

    Sağolun. Gider borusunu çıkardım oradan ölçtüm. Servise soracağım, teşekkür ederim. 1e 10ları filan görünce benim atık su çok değilmiş dedim. Ev 7. Katta, ona rağmen iyi sayılır. Sizinki çok iyiymiş. Bakalım biraz kullanacağım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilazım İ kullanıcısına yanıt

    Gider borusundan bakmamak gerekiyormuş o orana. Membranı yıkıyormuş bir süre vs. Direk membran çıkışından çıkan temiz su ve pis su borusubu ayrı bardaklara koyup öyle ölçmek lazımmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    Böyle ölçüm yaparsan yanılırsın 1 e 1 yada 1 e 2 atar böyle. Ölçümü normal kullanım gibi yapman gerekli.

    Şöyle;

    Tankın dolu ve arıtma cihazı stop etmiş olması gerekiyor.

    1- Gider hortumunu çıkar ve bir kovaya koy
    2- arıtma musluğunu aç ve akan suyu bir sürahiye doldur ki ne kadar su aldığını bil, atık sudan su gelmeye başlayınca arıtma musluğunu kapat
    3 şimdi atik su kesilene kadar bekle ve arıtma musluğunu açma bu sürede. Atık su kesildiğinde suları karşılaştır.

    Arıtma cihazın kaça kaç su attığını böyle test edebilirsin. Diğer tüm testler sizi yanıltır çünkü arıtmayı benim dediğim şekilde devamlı kullanıyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    Ben böyle yaptığımda 2,5 litre su boşaltamadan atık su borusundan su gelmiyor. Evde 15 litrelik damacanam olmadığı için tam ölçemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eediz -- 21 Nisan 2022; 21:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eediz kullanıcısına yanıt
    Aynen yaklaşık 1 litre ile 3 litre arasında bir su aldığında atık devreye girer ve gerçek atık miktarını böyle öğrenebilirsiniz hocam. Çünkü sen depodan örneğin her 2 litre su aldığında devreye girecek atık, parça parça alıp 2 litreyi bulduğunda da hep devreye girerek böyle döngü içinde çalışacak. Zaten tanklı sistemler bu yüzden çok atık atıyor.

    Kısaca örnek vereyim
    Tank 12 litre tankın var ve tank boş hiç su yok, arıtma bunu yaklaşık 5 girişli bir suda 70-80 dakika da doldurur. Kullanılan atık kisiciyida flow 300-420 arası olduğunu varsayalım, ortalama flow 350 baz alalım

    5 barda 80 dakika da 350cc flow 80×350=28.000cc yani 28 litre atık oluşturur. Yani bu arıtma cihazı tank boşken attığı atık miktarı 12 litre su için 28 litredir.

    Şimdi gelelim bundan sonrasına tank dolu sen su kullanmaya başladın 1 bardak aldın, sonra 2 bardak daha aldın devreye girmedi cihaz hala bekleme konumunda yaklaşık 1 gün içinde 2 litre kadar su aldın ve cihaz bekleme konumundan faal hala geldi ve eksilttigi 2 litre suyu tekrar tamamlamak için çalışıyor ama ne kadar süre çakışıyor bu önemli 2 litreyi ilk dolu ma göre hesap yaparsak 80 dk da 12 litre ise 1 dakika da kaç litre aratır 12/80 dersek 0.15 litre çıkar, yani dakika da 1.5 litre. Normal şartlarda 2 litreyi 13 dakikada tamamlayıp stop etmesi gerekiyor. Atık miktarı 13x350=4.50 litre olması gerekli, ama öyle değil, çünkü tank tam dolum esnasında bir genleşme ve basınç kaybı yaşanıyor ve dolum uzun sürüyor, bu yüzden 2 litre atık için 6lt 8lt 10lt hatta 20 litre dahi atabilir, düzensiz bir su basınçlı şebeke suyunda.

    Tank kullanamaz atık su her zaman minimum olur ama aritilan suyun akışı sizi memnun etmeyebilir yani 1 su bardağını tank olmadığı zaman 1 dakika da doldurursun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.