Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anlıyorum, o zaman ben BMB alayım; sonrasında da en kaliteli filtreler ile kullanayım. Cihaza bir kerede fazla para vermektense uzun vadede filtrelere o parayı vermek daha mantıklı duruyor.
  • benmisim kullanıcısına yanıt
    işi bilene danışmak en iyisi olacaktır ama sadece 1 ay kullanacaksanız filtrenin her sene değişmesine gerek yoktur diye düşünüyorum
  • Herkese selamlar, iyi bayramlar.

Yaklaşık 6 yıldır ucuz filtreler ile kullandığım su arıtma sistemimi pahalı filtreler ile değiştirdim.

Eski filtrelerim (Filtreler değişim periyodlarına uygun olarak düzenli değiştirilmiştir, 10 ay önce depo değişimi yapılmıştır)

Alt takım > Markasız nsf sertifikası olmayan standart filtreler - 5 mikron sediment, gac ve cto karbon filtre (40 TL)
    Membran > Vontron 75 GPD (80 TL)
    Mineral filtre > Markasız 4 aşamalı standart filtre (30 TL)
    Post karbon filtre > Markasız standart filtre (25 TL)

Su arıtma cihazı

Su değerleri > TDS 12 - PH 6.9

Su arıtma cihazı

Su arıtma cihazı

Yeni filtrelerim

Alt takım > Pentek 5 mikron sediment, gac ve cto karbon filtre (150 TL)
    Membran > Filmtec 75 GPD 2019 (159 TL)
    Mineral-Alkali > Biocera AA (248 TL)
    Post Karbon > Omnipure CL10RO T33 (85 TL)

Su arıtma cihazı

Filtreler değiştirilirken membran kabı, alt filtre kapları, shut-off, atık kısıcı ve tüm hortumlar da değiştirilmiştir.

Su arıtma cihazı

Ayrıca biocera ve omnipure post karbon filtre için 6'şar litre su ile yıkama yapılmıştır.

Yavaş akım yıkama aşamasındaki biocera su çıkış değeri. (PH 10.1)

Su arıtma cihazı

Filmtec membran'dan çıkış tds değeri. (TDS 4-5 arası değişiyor)

Su arıtma cihazı

İlk bağlantı Membran > biocera > t bağlantı > omnipure post karbon şeklinde yapıldı yani membrandan çıkan su biocera'dan geçip yavaş akımla depoya doluyordu, musluk açıldığında depodaki yüksek ph su post karbondan geçip geliyordu fakat bu bağlantı tipinde 10 üzeri ph aldığım için bağlantı tipini membran > t bağlantı > biocera > omnipure post karbon olarak değiştirdim yani depoya sadece membran'dan çıkan su gitti, musluğu açtığımda depodaki saf su biocera ve post karbondan geçip geliyor.

Bağlantı tipini değiştirdikten sonra 2 depo su boşalttıktan sonraki değerler > TDS 54 - PH 9.5

Su arıtma cihazı

Su arıtma cihazı

İlk bağlantıda ph 10 üzerine çıkınca suyun tadını pek beğenmedim fakat ikinci bağlantıda 9.5 değeriyle çok yumuşak tatlı bir su elde ettim. Biocera gerçekten parasını sonuna kadar hak eden bir filtre.

Güncelleme: Su girişinde basınç düşürücü kullanıyordum fakat basınç düşürücü taktıktan sonra shut-off geç açmaya başladı depodaki su dibe indikten sonra arıtma işlemi başlıyordu bu nedense musluktan akan su tazyiki düşüktü. Mecburen basınç düşürücüyü söktüm bu seferde basınç arttı ve biocera'dan su hızlı geçtiği için ph düşüşü yaşandı, 9.4, 9.5 olan ph 8.9'a kadar düştü. Mecburen bağlantı şeklini ilk bağlantı tipine çevirdim yani membrandan gelen arıtılmış su biocera'dan yavaş akım ile geçerek T bağlantıdan depoya gidiyor, musluğu açtığımda depodaki arıtılmış ph'ı yükseltilmiş su omnipure post karbondan geçip geliyor. Bu bağlantı sonrasında ph tekrar 9.5, 9.6 civarına çıktı, bu şekilde kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Ağustos 2020; 19:27:19 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Yeni sisteminiz hayırlı olsun. Birde tatlandırıcı ve biocera olmadan, direk membrandan sonra bir su alıp tds değerine bakıp paylaşsaydınız, membranın ve ön filtrelerin kalitesini göstermiş olurdunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realacc

Yeni sisteminiz hayırlı olsun. Birde tatlandırıcı ve biocera olmadan, direk membrandan sonra bir su alıp tds değerine bakıp paylaşsaydınız, membranın ve ön filtrelerin kalitesini göstermiş olurdunuz
    Teşekkürler valla hiç aklıma gelmedi o telaşta ama bir ara deneyip sonucu paylaşırım burada.
  • Herkese iyi günler tezgahın altında kalacak , tezgah üstünde musluğu olacak şekilde ve aynı zaman soğuk su verebilecek bir filtre cihazı bilen var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: realacc

İsteğiniz üzerine direkt filmtec membran çıkışından su alarak ölçüm yaptım 4-5 arası değişmekte tds değeri. Önceki vontron membran çıkışı 10 civarıydı yarı yarıya fark etmiş filmtec. Ki filtre henüz birkaç günlük ilerleyen haftalarda belki bir miktar daha düşebilir.

Su arıtma cihazı

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler paylaşım için. Sağlıkla için

• Herkese merhabalar,

Ben de hazır sistem bir arıtma cihazı arayışı içindeyim. Türkiye 'de pek kullanılmayan, Hindistan üretimi olan Kent markasının ürünleri ile karşılaştım. Ülkemizde kullanımı yaygın olmadığı için yeterli bilgi bulmakta zorlanıyorum. Bu markanın bazı ürünlerini görebileceğiniz linkleri aşağıda paylaşıyorum.

Kent Grand Star
    Kent Prime Plus
    Kent Superb
    N11

Bu marka hakkında bilgi sahibi olanlardan ya da paylaştığım bağlantıların içeriğini yorumlayabileceklerin görüş alabilir miyim?

Anladığım kadarıyla, bu cihazlarda 2 adet UV filtre bulunmakta. 2. si tankta bekleyen sudaki bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı oluyor sanırım.

Ayrıca cihaz içerisinden TDS ayarlaması yapılabiliyor galiba. (Bu özellik belki bir çok farklı markada da vardır. Su arıtma cihazları konusuna henüz bugün bakmaya başladığım için bir çok konuya uzağım.)

Amacım, herkes gibi mümkün olduğunca sağlıklı bir su elde edebilmek ve optimum özellikteki cihazı bulabilmek.

Görüşleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korki -- 19 Ağustos 2020; 19:25:5 >

• korki K kullanıcısına yanıt
    Hocam içerik bildiğimiz aritma cihazi artıları var örnek ro membranla birlikte uf membran kullanılmış sebebi mineral siz su içmeyin diye iki suyu karistirmislar uf kullandıkları icinde mecburen son çıkışa uv steril filtresi eklenmiş cihaz tezgah üstü bir cihaz tezgah altı değil cihazin dizayn olarak bir sıkıntısı yok Hindistan'da genelde bu cihazlar yoğun.

Ürünün nsf sertifikasida varsa alınız.

Bakin tekrar söylüyorum cihaz tezgah üstü kullanım suyunu cihaz üzerinden alıyorsunuz tezgah üstünüzde yer varsa aliniz sonra pişman olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Hocam içerik bildiğimiz aritma cihazi artıları var örnek ro membranla birlikte uf membran kullanılmış sebebi mineral siz su içmeyin diye iki suyu karistirmislar uf kullandıkları icinde mecburen son çıkışa uv steril filtresi eklenmiş cihaz tezgah üstü bir cihaz tezgah altı değil cihazin dizayn olarak bir sıkıntısı yok Hindistan'da genelde bu cihazlar yoğun.

Ürünün nsf sertifikasida varsa alınız.

Bakin tekrar söylüyorum cihaz tezgah üstü kullanım suyunu cihaz üzerinden alıyorsunuz tezgah üstünüzde yer varsa aliniz sonra pişman olmayın.
    Açıklamanız için teşekkür ederim.

Bu cihaz ile sizin markanızın uv filtrasyonlu cihazı (elit plus uv sanırım) arasında seçim yapmayı planlıyorum.

Sizin temin ettiğiniz bu cihaz, kent in cihazının yaklaşık eş değeridir diyebilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• korki K kullanıcısına yanıt
    Sistem olarak benzeri hocam elitplus tezgah altı bir sistem kent tezgah üstü elitplus cihazının üretim amacı aslında şuydu Türkiye'de bazi ilerde sular çok kirli ve tds değerleri yüksek ayni zamanda sertliği yüksek iller var böyle sularda normal pompasız yada düz pompali cihazlarda membran erken tıkanıyor ve filtre maliyetleri artıyordu ayrica akıtılan suyun kaliteside düşük oluyordu

Elit serisinde ro controller ekran takılmak suretiyle membran durulama sistemi var bu sekilde membranin ömrü 2 kat arttığı gibi akıtılan su kaliteside arttırıldı.

Elit modelini İstanbul gibi bir suda kullandığınızda membran filtre 4 yıl ve daha uzun süre kullanılabilmektedir membran yıkama prosedürü yanında ekran uzerine bazi özellikler de eklendi örnek zamansal olarak filtre takibi tds göstergesi suyun sıcaklık ölçümü kaçak su sensörü gibi çeşitli faydalı faydasiz eklemeler oldu ama dediğim gibi ana özelliği membran durulama sistemi için kullanılıyor.

Elit serisi pompali bir model olduğu icinde her bölgede kullanılabilir bir sistem

Uv filtresi ise her ihtimale karşı suda oluşabilecek bakterileri önlemek için tercih edilmiştir elit serisi eksiksiz bir cihazdır.

Elit serisinde kullanılan tüm parçalar nsf 58 61 42 ile sertifikaları mevcuttur biocera ve membran filtreside fda standartları vardir. Bulunduğunuz ilin sebeke suyu kirec oranı ve tds degeri yuksek ise elit modeli tam ideal cihaz.

Kent cihazından kat kat daha yüksek performans tadir.

• Merhabaalr. Biz de su artırma sistemi arayışına girdik. Yorumları okudum bircok marka ismi geçiyor. Bir arkadaşımızın tavsiyesi ile rainwater su arıtma sistemi isimli sisteme bakıyoruz. Bunu kullanan var mı forumda acaba ?

• arslanut kullanıcısına yanıt
    Hocam isimden cok icindeki filtrelerin ve diger bilesenlerin markasina bakin.

• Merhabalar diğer konuya da yazmıştım buraya da yazayım
    Biocera konusunda kararsız kaldım

Benim arıtmaya biocera taktım ama bu bana pek sağlıklı gelmedi
    Tds de fazla bir oynama olmadı ama ph yükseldi şuan 9 un üzerinde,
    çok övülmüş internette herhalde yumuşak tat vermesi insanların hoşuna gitmiş, ph yüksek olması da iyi bişey diye habire pompalanıp durunca insanlar gaza gelmiş sanırım

Halbuki ideal ph 7.5 olmalı üstü de çok iyi değil diye biliyorum
    Netekim normalde midesi çok ekşiyen biriyim, bu biocerayı taktığımdan beri midem ekşimez oldu, şimdi ilk bakışta oo süper denilebilir ama sanırım iş öyle değil
    Midede antiasit (talcit gibi) etkisi yapıyor, bu da midenin parazitlere karşı etkisini düşürebilir, diye düşünüyorum
    Tıpkı suya karbonat atıp içmek gibi,
    asidik ortam asidik ortam diye kafa ütüleyenlerin tavsiye ettiği şeylerden bu karbonat da
    yalnız atlanılan konu bu suyu biz kendimize damardan bağlamıyoruz, önce mideye giriyor, ordan bağırsaklara, bağırsaklardan emiliyor, bu midenin olayı zaten asit, işini asitle yapıyor, yani şimdi tutup asitliğini düşürmenin neresi mantıklı
    Şimdi biocerayı geri çıkartıp gözlemleyecem
    eğer yine midem normal hali ekşimeye başlarsa demekki bu filtre antiasit etki yapıyordur ve takmak çok mantıklı olmayabilir

Midenin ph ı ortalama 2.5 civarıymış
    Şu sitede mide asidiyle ilgili bilgi var
    www.goksinbalim.com.tr
    Mide Şikayetleri Konusunda Ezberinizi Bozma Zamanı Geldi - 1.BÖLÜM
    http://www.goksinbalim.com.tr/makaleler/makaleler/mide-sikayetleri-konusunda-ezberinizi-bozma-zamani-geldi-1-bolum

• dndd D kullanıcısına yanıt
    Mide asiti 2.5pH ise içtiğin 9pH Alkali su mide asit değerini çok değistirmez. 0.02 değer etkiler

Örnek 4 ph bir su ile 3 ph olan suyun asit özelliği 10 kat fazladır.

Suyun pH değeri 1 puan arttığında yada eksildiğinde bazik-asit değeri 10 kat artar yada eksilir.

Ayrica insani tüketim suları pH degeri 6,5-9,5pH aralığındadır.

• Merabalar müstakil bir evde otuyorum ve bulunduğumuz yerde su çok kireçli. İçmek için zaten kullanmıyoruz ancak her yer kireç izi oluyor. Ben ana boruya sadece kireci azaltacak uygun fşyatlı bir sistem arıyorum ne tavsiye edersiniz

• brkplt19 B kullanıcısına yanıt
    m.n11.com
    SU YUMUŞATMA SİSTEMİ Fiyatları ve Özellikleri
    https://m.n11.com/su-yumusatma-sistemi-P385615079

Kireç için yumuşatma haricinde uygun fiyata başka sistem bulamazsınız hocam satıcı firma ile iletişim sağlayınız.

• brkplt19 B kullanıcısına yanıt
    96+/sizin için uygun olmayan ları belirtiyim.

silifoz filtre ve manyetik kireç önleciciler.bunları tercih etmeyin.

bina girişi mini kabinet reçineli yumuşatma sistemleri var,internettede bulabilirsiniz onlar kireci alacaktır.aldığınız yerden kurulum ve ölçümde isteyin.uygun fiyatlı istediğiniz için özellik ve marka belirtmiyorum.en uygununu buluğ alabilirsiniz,
  • Comtech arıtma cihazım var orjinal filtresi 200 tl civarı çağlayan marka muadil filtre var tatlandırıcı ile 90 tl ye satılıyor 90 tl lik filtreyi alırsam aynı tadı alır mıyım

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.