Şimdi Ara

Stüdyo için kamera (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çok teşekkür ederim ,fiyatlar buradakilerle bayağı farklı,bir arkadaşım Zoom Q3 ü peşin İstanbulda 250 ye bulursun dedi ama ,nerede olduğunu söylemedi.
  • Reklam fotoğrafı çeken bir yakınım için uygun fiyatlı digital Hasselblad orta format makine arıyorum. Bu konuda bana bilgi verebilecek arkadaş var mı? Teşekkürler.
  • Hasselblad in orta halli makinası mı varmış pek bilgim yok ama Hasselblad için çok iyi diyorlar uzayda falan çekim yaparken bu markayı kullanıyorlar. D90,400D,500D,D5000 vari makinalarla bu iş gayet güzel yapılabilir bence.
  • Ben bu işi basit bir şekilde çözmeyi düşünürken karşıma bilgisayarda bu çekilen görüntülerin ses(özellikle)ve görüntü düzenlemesi çıktı,görüntüleri fazla karıştırmadan,seslerdeki patlamaları ve bozuklukları alabileceğim iyi bir programa ihtiyacım var,özellikle ücretsiz ve deneme sürümü olmayan,,
  • Adobe Audition iyidir ama biraz karıştırman lazım ücretsiz de değil Audacity var ücretsiz ama ne kadar işe yarar bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inismona

Adobe Audition iyidir ama biraz karıştırman lazım ücretsiz de değil Audacity var ücretsiz ama ne kadar işe yarar bilemem.

Adobe Audition'un son sürümü olan 3 çıkalı epey oldu (Düşünün CS serisinin 4'ünü bırakın 5'i çıktı bile = P)
    Bu yüzden piyasada illegal olarak bulabileceğiniz yüzlerce nulled edilmiş Adobe Audition 3 var.
    Zaten profesyonel değil ufak çapta amatör bir stüdyo olacağından vergi, telif hakkı, carttır carttur soran da olmaz.
    Tüm bunların üstüne telifli program almak bütçeyi iyice alt üst eder, yalnış mıyım ? = )

Bu arada ben bir Sony Vegasçı olarak, Sony'nin ses düzenleme programı "Sound Forge Pro 10.0b"yi öneririm.
    Şayet nulled sürümü yeni çıktığı için belki yoktur. Eğer yoksa onun için en son olan 2009 sürümü "Sound Forge Pro 9.0e"yi ya da herhangi bir 9.0 sürümünü de kullanabilirsiniz geçici olarak.
    Ve yine Sony'nin amatör ev kullanıcıları için aynı programın "Sound Forge Audio Studio 10.0" sürümü var.
    Bunun arayüzü daha basitleştirilmiş ama detaylı ayarlar çıkartılmış sürümüdür. Kısacası bunu önermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: amiralhack

quote:

Adobe Audition iyidir ama biraz karıştırman lazım ücretsiz de değil Audacity var ücretsiz ama ne kadar işe yarar bilemem.

Adobe Audition'un son sürümü olan 3 çıkalı epey oldu (Düşünün CS serisinin 4'ünü bırakın 5'i çıktı bile = P)
    Bu yüzden piyasada illegal olarak bulabileceğiniz yüzlerce nulled edilmiş Adobe Audition 3 var.
    Zaten profesyonel değil ufak çapta amatör bir stüdyo olacağından vergi, telif hakkı, carttır carttur soran da olmaz.
    Tüm bunların üstüne telifli program almak bütçeyi iyice alt üst eder, yalnış mıyım ? = )

Bu arada ben bir Sony Vegasçı olarak, Sony'nin ses düzenleme programı "Sound Forge Pro 10.0b"yi öneririm.
    Şayet nulled sürümü yeni çıktığı için belki yoktur. Eğer yoksa onun için en son olan 2009 sürümü "Sound Forge Pro 9.0e"yi ya da herhangi bir 9.0 sürümünü de kullanabilirsiniz geçici olarak.
    Ve yine Sony'nin amatör ev kullanıcıları için aynı programın "Sound Forge Audio Studio 10.0" sürümü var.
    Bunun arayüzü daha basitleştirilmiş ama detaylı ayarlar çıkartılmış sürümüdür. Kısacası bunu önermem.

Sound Forge'u uzun zaman önce kullanmıştım yeni sürümünden haberim yok denemek lazım tabi.

Ücretsiz birşey olsun diyince bende Audition ücretsiz değil dedim yoksa benimde lisanslı kullandığım falan yok :) Lisans alacak olsak dediğin gibi bütçeyi baya sarsar onun yerine stüdyoda miksere mikrofona yatırım yapmak daha mantıklı.

Sonuç olarak şu an yapılması gereken torr ent e girip Auditionu bulmak. Kolay gelsin

• Çok teşekkür ederim arkadaşlar,Sound Forge Audio Studio 10.0" bir araştırıp neren bulabilirim bir bakayım,lisans işi pahalıya patlar,o parayı dediğiniz gibi malzemeye yatırsam daha iyi,ufak kullanışlı bir basit program işimi halledecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basçı

Çok teşekkür ederim arkadaşlar,Sound Forge Audio Studio 10.0" bir araştırıp neren bulabilirim bir bakayım,lisans işi pahalıya patlar,o parayı dediğiniz gibi malzemeye yatırsam daha iyi,ufak kullanışlı bir basit program işimi halledecek.

Yalnız onun illegal tam sürümü bildiğim kadarıyla yok. Onun yerine yukarıda da yazdığım gibi o programın daha gelişmişi olan "Sound Forge Pro 10.0b"yi (şu an için son sürümdür) Türkçe olarak googlelarsanız illegal tam sürümünü rahatlıkla bulabilirsiniz ; )
  • Araştırmayı bitirdim ama sanırım Sound Forge Audio Studio 10.0" sadece seslerle ilgili ,benim çektiğim görüntülü kaydın sadece sesini ayırıp üzerindemi ayar yapıcam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basçı

Araştırmayı bitirdim ama sanırım Sound Forge Audio Studio 10.0" sadece seslerle ilgili ,benim çektiğim görüntülü kaydın sadece sesini ayırıp üzerindemi ayar yapıcam?

Evet öyle, konu zaten öyle başlamadı mı = ) Ses düzenleme programı mevzusu olarak.
    Gelişmiş hem ses hem de video düzenleme özelliklerinin bir arada olduğu bir program varsa da ben bilmiyorum. Ve hatta bir örnek vermek gerekirse: Adobe'nin After Effects'inde efekt programı olduğu için gelişmiş video kesme-silme ve bölme işlemleri yapılamıyor. İllaki bu tür işler için özel tasarlanmış (onun bir adı vardı ama şimdi hatırlamıyorum) programları kullanacaksınız. Örneğin Adobe Premiere ya da diğer video düzenleme programları (mesala Sony Vegas Pro).

Ekleme: Üzerine basmak istedim: yine aynı şekilde örnek vereyim: Adobe Premiere= Video İçin --- Adobe After Effects= Efekt İçin --- Adobe Audition= Ses İçin
    Ekleme 2: Bir başka örnek: Sony Vegas Pro= Video+Efekt İçin --- Sony Sound Forge Pro= Ses İçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhankesmen -- 23 Ekim 2010; 23:19:29 >

• Merhabalar,

Zoom Q3 konusunda görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

Birkaç ay önce kadar, nitelikli ses kayıdı olan bir kamera ararken Zoom Q3'ye denk geldim ve aldım. Birkaç kullanımdan sonra bunun bir "vidyo kamera" değil de, "kameralı bir mikrofon" olduğu anlaşıldı. Aslında suç bende, çünkü yapımcısı bu konuda oldukça açık sözlülükle kutunun üzerine "Birazcık görüntü, ama çok çok ses" yazmış. Adamlar daha ne yapsınlar

Ses kayıdı açısından inanılmaz iyi. Yanlış anlaşılmasın, bu stüdyo kayıt aygıtı değil. Ancak tek noktadan değişik açı ile yönlendirilmiş iki çok duyarlı mikrofon ile inanılmaz iyi kayıt yapıyor. Değişik formatlarda. Ses kaydı o kadar iyi ki, CD-çalarda çalabilmek için aktarımdan sonra kayıdın niteliğini (örnekleme oranını falan) düşürmem gerekti. O kadar iyi. Doğal olarak kalkıp MP3 gibi aşağılık bir format seçerseniz buna gerek kalmıyor.

Görüntü kaydı ise yapımcısının dediği gibi "birazcık". Işıklı ortamlarda kayıt iyi. Ancak karanlık ortamlarda nitelik düşüyor. Bir de yakınlaştıma özelliği yok.

Kayıt süresi doğal olarak kayıt niteliğine (seçilen format) ve SD bellek kartının sığasına bağlı olarak değişiyor. Bu arada pil durumunu da unutmamak gerek. Ben genel olarak 2GB'lik kart ile (genelde 1,5 saatten az süren) caz dinletilerini başından sonuna dek kaydedebildim. Dinletileri kaydederkenki tek sorun, göstergesinin ışığının kısılmaması ve ön tarafında kayıt yapıldığını gösteren kırmızı bir ışık olması. Bunlar karanlık ortamlarda öteki izleyiciller/dinleyiciler için dikkat dağıtıcı olabiliyor. Öndeki ışığı ufak bir çıkartma ile kapatabiliyorsunuz ancak gösterge ışığını daha büyük birşey ile kapatmak gerekiyor. Ben bu işi genelde aygıtı gömlek cebine koyarak hallettim.

Sonuç olarak, eğer istediğiniz, çalgınızla, topluluğunuzla müziğinizi kaydetmek, melodilerinizi, çalışmalarınızı daha sonra anımsamaksa, ya da dinleti sırasındaki davranışlarınızı izleyip değerlendirmekse, çok iyi bir aygıt. Ya da gittiğiniz dinletilerin sesini kaydetmekse inanılmaz iyi bir ayıt. Ya da ışıklı ortamlarda vidyo çekmekse (ve yakınlaştırma özelliği istemiyorsanız) başka hiçbir vidyo kamerada bulamayacağınız sesle görüntü alabiliyorsunuz.

Ancak eğer niyetiniz benim gibi "asıl amaç olarak görüntü çekmek ama sesi de iyi olsun" ise, o zaman yanlış seçim. Çünkü bu yapımcısının da dediği gibi "Birazcık görüntü ama çok çok nitelikli ses kayıdı yapan" bir aygıt. Birincil amacı görüntü çekmek olan bir aygıt değil.

Bu arada eğer, ilgilenen varsa bendeki Q3'ü çok iyi durumda ve piyasa fiyatının oldukça altında satmayı düşünüyorum. İlgilenen varsa bana e-posta ile ulaşılabilir. Bu forumda tanıtım, satış yapılıp yapılmadığından emin olmadığım için fiyat ve öteki özellikleri belirtmiyorum, ilgilenenlere e-posta ile bilgilendirebilirim.

Bu arada, eğer bütün amacınız ses kayıdı ise ve vidyonun sizin açınızdan hiçbir önemi yoksa, Zoom H4n'in bu alanda en iyi olduğu söylendi bana (hiç kullanmadım). Sitelerinden anladığım kadarı ile ses
    şleme yazılımı da iyiye benziyor ama aslında zaten isterseniz o yazılımın benzerini yasal beleş yazılım olarak ağdan indirebilirsiniz... Bu modelin bir özelliği, mikrofonların açısını sahneden uzaklığınıza göre iki açıdan birisini seçerek değiştirebiliyorsunuz. Bu özellik Q3 de yok ama benim deneyimlerimde sahneyi tam ortalamamam ve değişik uzaklıklarda olmama karşın kayıt her zaman çok iyiydi (eminim bir fark vardır ama ben anlayacağım oranda değildi sanırım).

Selamlar.

Stüdyo için kamera

Stüdyo için kamera

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akoglular -- 20 Aralık 2010; 2:05:44 >

• Hocam sağol çok güzel açıklamıssın valla:)

Zoom Q3 ün incelemesini yapıp forumda bi başlık açsan güzel olur diye düşünüyorum.
  • İlk mesajdaki soruya cevaben;

http://forum.donanimhaber.com/m_40416771/mpage_1/key_/tm.htm

Bu başlıktaki Sony NEX-VG10E

Stüdyo için kamera
  • quote:

Zoom Q3 ün incelemesini yapıp forumda bi başlık açsan güzel olur diye düşünüyorum.

Aynen katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.