Şimdi Ara

STRES-PARANOYA-OKB HASTALIĞIM VAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. 19 yaşındayım. Geçen seneye kadar başlıkta belirttiklerim pek yoktu. Fakat geçen sene bir yaz gecesinde sanırım paranoyaklığım başladı.
    Kadıköy'de arkadaşımla akşamleyin içmiştik, sonra bir kız arkadaşımız da geldi bir kafeye geçtik. Saat 24 civarıydı. Bende çok az para kalmıştı, arkadaşımın da parası bitmişti veriyim dedim. ATM'de işlem yapıyoruz. Hayatımda ilk defa kredi kartı kullanıyordum, pek bilgim yoktu. Nakit avans vardı, para çekme yoktu. Yan tarafta işlem yapan bir adam vardı, ona danıştık. O da baktı, göremedi para çekimini. Sonra kartını bir verir misin dedi, kendi kartıyla karşılaştırdı. (Büyük ihtimal burda kart numarasını ezberlemeye çalıştı.) Sonra kız arkadaşım elinden çekip aldı, al şunu salak napıyorsun dedi. Kız arkadaşımız, çalışıp gelmişti çalıştığının bir kısmını bize verdi, evlere dağıldık. Ertesi sabah, limiti kontrol etmek için bankanın internet sitesinden baktım. Değişen bir şey yoktu. 1 hafta kadar her gün kontrol ettim. Sonra tatile çıktım, orada son gün babama telefon açtım. Baba ben otelden çıktım otogara gidiyorum ama kart sanırım otelin çekmecesinde kalmış iptal eder misin onu dedim. Etmiş tabi hemen. Sonra mesaj attım çantamdaymış kusura bakma diye. Tabi bunların hepsi yalan, babama açıklayamadım durumu.
    Neyse aradan 2-3 ay geçti, dersane başladı, tekrar hazırlanıyordum. Tekrar aklıma geldi bu durum. Ya adam bir şey yaptıysa diye. Kendimi yiyip bitirdim, hukuk sitelerinde falan araştırma yapıyordum.
    Tekrar hazırlanırken tek derdim ÖSYM şifrem olmuştu. Mesela sene içerisindeki bazı takıntılarım şunlardı;
    *Ya sınava giriş esnasında biri benim kimlik bilgilerimi ezberler de şifremi değiştirirse,
    *Bundan 4 sene önce bir arkadaşım kimliğimi 5 saniye görmüştü; ya o benim şifremi değiştirirse,
    *Ya bilgisayarımda virüs varsa biri benim şifremi değiştirirse,
    *Otele kimlik fotokopisini vermiştim, ya oradakiler benim şifremi değiştirirse,
    Daha vardır bunlar aklıma gelenler.
    Sınav geçti, gitti. Tercihlerimi yaptım.
    Bugünlerde ise sağlığımdan kuşku duyuyorum. Tetenoz olmaktan çok korkuyorum. Gittim aşı yaptırdım.
    Geçen gün bir sıkıntım oldu, sağlık ocağına gittim, doktorum sen hep bunları takar mısın dedi.
    Öleceğimi düşünüyorum, ölmekten çok korkuyorum. Hayat, bize bahşedilmiş en güzel şey onu kaybetmek istemiyorum. Yargılanmaktan korkuyorum, pek inançlı biri de değilim.
    Dersanedeki rehberlik öğretmenim, dersanedeki arkadaşlarım sınavdan sonra psikolojik destek alsan iyi olur diyordu.
    Annemle babam benim paranoyak olduğumu düşünüyor.
    En yakın arkadaşım 1 sene önce kendini kanser sanıp, doktorlara falan gitmiş. Bunları ona anlattığımda, eğer kendini frenlemezsen daha kötü olursun düşünme bunları diyor.
    Annem ise hijyen, titizlik hastası. Teyzem ise hastalık hastası. Genetik mi diye düşünüyorum.
    8 yaşındayken 4 yaşındaki kardeşimi kaybetmiştim, belki de ölümden bu kadar korkmamın nedeni bu. Kollarımda kan kusmuştu.
    Pek arkadaşım yok, 2-3 arkadaşım var. Lisedekilerle görüşmüyorum hepsi ortaokul arkadaşım.
    Bu durumdan nasıl kurtulabilirim arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 2 Ağustos 2015; 20:38:26 >

• Teşhisi kendin mi koydun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çok yaşamazsın ya da dur senin gibi hastalık hastası pimpirikli insanlar uzun yaşıodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 2 Ağustos 2015; 20:56:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben paranoyanın dibine vurmuşum desene o zaman.Yıllardır böyleyim,hatta bundan daha beter.20 yaşımda başladı bu durum artık alıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

Ben paranoyanın dibine vurmuşum desene o zaman.Yıllardır böyleyim,hatta bundan daha beter.20 yaşımda başladı bu durum artık alıştım.

Alıştım'dan kasıt ne?
    Aklına düşünceler geliyor sonra "sallaaa" mı diyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.