Merhaba arkadaşlar yaşadığım bir strato rezaletinden bahsetmek istiyorum
15 Nisan'da bir tane host- domain paketi aldım 1 yıllık 9 dolar civarına denk geliyordu. Neyse site kurulumlarını yaptım.Bu arada söylemeliyim,strato paneli çok kötü uzak durun stratodan. Her şey çok çok sıkıntılı. Neyse ben bunları da sorun yapmadım.
20 Nisan'da bana bir email geliyor;
"We have been forced to put an immediate block on this account due to it being classed as suspicious. Therefore, could you please confirm that you have made this order by sending us a copy of your valid Passport and a recent utility bill (e.g. Water Bill) until
27.04.2017
which confirms the address above.
If we do not receive reply from you by the above mentioned date, we will be forced to cancel the account and the domain/s within.
Please reply directly to this email and don't change the history/ subject."
Güvenlik gerekçisiyle muhtemelen kimliğimi pasaportumu istemişler. Neyse bu tarz şeyleri niye onlara gönderiyorsam artık. Sonra aynı gün içerisinde 3 saat sonra yeni bir email geliyor;
"Aşağıdaki alanad(lar)ı iptal edilmiştir. Alanadı transferi için AuthCode (transfer yetkilendirme kodu) gereklidir.
AuthCode, alanadı transferi için gerekli olan ve en fazla 16 haneden oluşan alfanümerik bir güvenlik kodudur. Bu kod, alanadı transferinin sadece bu konuda yetkili kişiler tarafından yapılmasını sağlamaktadır. Alanadınızın transferi işlemini yetkili kayıt kuruluşunda başlatabilmesi için lütfen AuthCode'unuzu yeni sağlayıcınıza bildiriniz. AuthCode'uwww.strato.com/apps/CustomerService adresindeki STRATO Müşteri Hizmetleri Panelinizden talep edebilirsiniz. -Müşteri numaranız ya da alan adınız ve parolanız ile STRATO Müşteri Hizmetleri Panelinde oturum açın. - Ardından "[...]" butonuna ve daha sonra paket genel görünümüne ulaşmak için "Paketiniz" seçeneğine tıklayın. "Paketiniz" menü ögesi altında STRATO paketinizde bulunan tüm alan adları listelenir. Sonlandırma tarihi bulunan ve kendisi için bir AuthCode verilecek olan her alan adının yanında, bir "AuthCode Talep Et" linki kullanımınıza sunulur. - AuthCode'u almak için linke tıklayın."
Ben neye uğradığımı şaşırdım. Ve hemen kredi kartı hesabıma baktım ve inanabiliyor musunuz 20 Nisanda çekilmiş para.Yani benim domainimi host paketimi iptal ettirip daha sonra da parayı çekmişler.
5 gündür daha almışım ve başıma bunlar geliyor. Hemen soluğu tabi ki google'de aldım. Araştırdım benim gibi bir çok kişi geçmişte mağdur olmuş.
Sonra panele gireyim dedim, panel de geçersiz email adresi, lütfen email adresini değişitiriniz yazıyordu. Ben de yeni email adresimi yazdım, yine geçersiz email dendi, başka bir tane yazdım yine geçersiz email dendi. Çıldırdım sonra.
Bunların müşteri hizmetleri de vasat. Yok telefonla arayamıyorsun, go daddy'de kampayadan yararlanamıyordum o yüzden stratodan alayım dedim, almaz olaydım, allah belasını versin bu şirketin. Email attım ama bekliyorum halen. Lütfen başka forumlarda da paylaşın bu rezaleti.
Neden başka firmalardan almadım diyenler olursa da bir strato'yu da deneyeyim istedim. Öyle bir deneyeyim de nasılmış hizmeti diye merak etmek istedim.
Ben 9 dolarında değilim, hiç değilim. Dolandırıcılığındayım olayın. Bu dolandırıcılığa karşı sizi uyarmak vatandaşlık görevim.
Ayrıca strato da müşteri hizmetlerine nasıl ulaşacağımı da bilmiyorum resmen labirent.