Şimdi Ara

stratejik yanlışmı yapıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 hafta önce oyuna başladığımdan beridir sadece 25 ha ve 25 kn ürettim 24 saat filolarımı hiç indirmedim i ve ı lara sistemli olarak varış süreleri maden miktarı ve benim gezegen içi çalışmama göre saldırdım sadece komuta gemisi ve kruvazör üretmek için teknoloji geliştirdim kolinilerle bile uğraşmadım şimdi ise 8 bn 4komuta 10 da kruvazörüm var ve daha 1700 puandayım yeteri kadar zırh ve silah gücü tekniklerinide geliştiricem amacım saldırı taktiğini uygulamak
    ve 5000 puandan sonra sorun yaşamamak
    bu taktik sizce doğrumu ?

• kolonileşmeyi sakın atlama farkında olmasanda buyuk kaybın oluyor şu an somürgelerini kurmadığın için
  • Valla Kardeş Başlayalı 3 Ay Oldu 105.000 Puandayım 75 Büyük Nakliyemden Başka Hiç Filom Yok...

1290. Sıradayım İlk 300'e Girmeden 1 Tane Hafif Avcı Basmicam.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: CW_Doktoray

Valla Kardeş Başlayalı 3 Ay Oldu 105.000 Puandayım 75 Büyük Nakliyemden Başka Hiç Filom Yok...

1290. Sıradayım İlk 300'e Girmeden 1 Tane Hafif Avcı Basmicam.....

nasıl yaptın o kadar madeni saldırmadan

@ sertace tecrübeli olmadığım için kolonileşmeyle ilgili bilgim yok fazla
    artısı ne eksisi ne neye yarar doğru düzgün kimseden de duymadım bilgilendirici bişeyler
  • koloni gemisi yapıp somurgeler yapacaksın en fazla 9 gesegene sahip olabilirsin konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri

board.ogame.com.tr adresinde yardım bölümlerinde bulabilirsin
  • hızlı gelişmenin tek yöntemi kısa zamanda sömürgeleri halletmektir. başlayali 3 hafta oldu 9k puandayim kısa sürede gelişmek için yapilmasi gereken 8 tane sömürgeyi tamamlamaktir. tabi yakinmi uzakmi olsun dersen farklı stratejiler için farkli mesafeler gerekio. ben madencilik yapiyorum her galaksiye 2 şer gezegen attim.ve metal seviyeleri 20 ye ulaşti. oyuna yeni başlayan biri için filoculukdan önce savunmacilik yada savunma filo karişik bi strateji en iisi olacaktir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozokyaylalı

arkadaşlar 1 hafta önce oyuna başladığımdan beridir sadece 25 ha ve 25 kn ürettim 24 saat filolarımı hiç indirmedim i ve ı lara sistemli olarak varış süreleri maden miktarı ve benim gezegen içi çalışmama göre saldırdım sadece komuta gemisi ve kruvazör üretmek için teknoloji geliştirdim kolinilerle bile uğraşmadım şimdi ise 8 bn 4komuta 10 da kruvazörüm var ve daha 1700 puandayım yeteri kadar zırh ve silah gücü tekniklerinide geliştiricem amacım saldırı taktiğini uygulamak
    ve 5000 puandan sonra sorun yaşamamak
    bu taktik sizce doğrumu ?

bence acilen sömlerin yerlerini birbirine çok yakın olmamak koşuluyla belirle (5000 den önce yap bunu) savaş gemileri yapmayı bir süre durdur (kom-kru) sömlerin yeri örnek olarak 1-50-9 1-130-13 1-210-9 2-50-9 2-130-13 2-210-9 gibi olursa i lerden iyi faydalanırsın impulseyi 5 e getir ve her sömde kru+kn yap bn yapma bence bn komutanın yanında mal kaçırma savaşlarında iyi bir gemi (kayıp azlığı açısından) ufak yerlere kru+kn daha fazla işine gelir (zaman). her sömürgende alan 200 -220 arası olursa kolonileşme işin bitti demektir hepsine uygun seviyede (örneğin 7 ) tershane yaparsan bu arada da bilgisayar tekniini yükseltirsen her sömde sadece en iyi i lere saldırırsın ve maksimum kara ulaşırsın (ne aldığını önemseme o nasıl olsa bir yerde kullanılacak tuhaf ama işe yarar birşey max malzemeyi al.) kolonilerine stoğun hepsini havalandırabilecek kadar bn yap (örneğin 30-50bn)
    Önemli: ordu kurma işine :: sömürgelerinde ve ana gezegeninde i lerden aldığın gelir tershaneni daima çalışır halde tutmaya (stoklu) ve bina yapımını hiç durmaksızın yapabileceğin bir düzeyde tutmaya yetmediğinde başla . acele etme (bilgisayarın bu teknikle 10-15 günde 10 dan fazla olur)

bence kom yapmaya çok erken başlamışsın (eğer çok genç bir evren değilse) bu taktiği kurmak ve işletmek en fazla 10-15 gün alır ve taktiği kurduktan sonra günlük maksimum kom üretimin (6+1)*8=56 olur ki yine ufak çok sayıda saldırıyla 6 söm ve ana gezegende tershaneyi sadece upg. ederken durdurarak çalışmasını sağlar. 56 ya her gün ulaşamazsın tabiki (hatta çoğunlukla ulaşamayabilirsin ) ama 40 civarı net günlük üretim 1 ay içinde 1200 kom demektir ki iyi bir sayı :) (merkez yönetim kavramını bence aklından sil gitsin heryerde aynı ya da bölgeye bağlı gelişim seni çok daha iyi ilerletir başlarda) 1200 komla da iyi savaşlar çıkarırsın ama unutma risktesin şu anda ha yapman gerekecek :) 1:5:30 (kom:kru:ha) oranı en verimli oran (saldırı ordusu için iyi bir oran da savunma ordunda da çeşitli stratejiler var)
    tabi bu dediklerimin hepsi benim düşüncem sen kendi stratejini belirle
    başarılar

silah kalkan zırh tekniklerine ordu oluşturmaya başladığında başlarsan iyi olur. silah zırh kalkan tekniğinin kademesi için ben saldırı filosunun değerinin 10% unun hesaplıyorum % 10 u metal cinsine döndürüyorum (1kristal=1.6kristal 1 deut=3 metal) silah tekniği için gereken malzemeyi metale döndürüyorum . hesapladığım ordunun 10% u metal cinsinden , araştırmadan büyükse araştırmayı yapıyorum (örn silah tekniği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkots -- 4 Ağustos 2006; 21:59:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nerede hata yapıyorum?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • harikasınız teşekkürle gerçekten çok bilgilendirici olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozokyaylalı

harikasınız teşekkürle gerçekten çok bilgilendirici olmuş

biz boleyizdir.
  • arkadaşım bnm taktiğim şu kn : 20 hafif : 100 tamamlamak ve ardıyla içtepiyi 5e getirmek(hafif ve knlerin hızlanması için) sonra saldır istediğin yere ağız lazer ve iyon topları çoklaştıysa ve yenemiyorsan kruv bas..kruvu 50-60 civarı yapınca kom. basabilirsin..ve tek diyeceğim bunları yaparken 6 söm. at etrafına..yoksa bunları yapman oldukça güç..
  • arkadasim baslayali 5ay kadar oldu ama simdi gunde 41kom yapabilcek bi maden kapasitesine ulastim ve bundan sonra filomu patlasalarda toparlanmam cok zaman almaz diye dusunuyorum ayrıca 2gun filo basiyorsam 3.gun madenleri gelistiririyorum bence 23 un altında madenin kalmasın(deu haric)
  • quote:

Orjinalden alıntı: karadana31

arkadasim baslayali 5ay kadar oldu ama simdi gunde 41kom yapabilcek bi maden kapasitesine ulastim ve bundan sonra filomu patlasalarda toparlanmam cok zaman almaz diye dusunuyorum ayrıca 2gun filo basiyorsam 3.gun madenleri gelistiririyorum bence 23 un altında madenin kalmasın(deu haric)

ben 2 ayda savaşsız günde 52,5 kom basıyorum
  • yeni başla yada eski kullanıcı ol farketmez maden kademelerin nekadar iyiyse okadar hızlı yükselirsin. arkadaşlarında dediği gibi sömlerini tamamla ve maden kademerini yükselt sonra filo basmaya başla. ama bu arada yağma yapabilecek kadarlık bi filoyuda unutma tabi.

mesela benim ünlük 2m metal 800k kris 200k deu üretimim var yağmalarla birlikte bazı günler neredeyse 4m puan artışım var. sende kademeye önel ilk başlarda sonra filo basarsın hızlı bişekilde
  • kademe ilk once herkezin dediği gibi sonra filo ama kadem basarken yağmalaycak filo bas yada filo saklıya biliyorum diyorsan filo ile kademeyide aynı anda basa bilirsin
  • önce iyi filo kas ama çok iyi bir filo sonra o filoyla hem i leri sömür hem filo kır hemde savunmalı yerlere dal ama hiç yeni filo kasma o filoyla 1 ay oyna o filonun geliriylede maden ve araştrıma bas bu taktiğin gelişim hızı çok iyidir ben bu taktikle e 25 te 1 ayda ilk 500 e girdim
  • Sadece 150 Büyük Nakliye Var

205677 ( toplam 6890 oyuncu içinde 799. siradasin )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.