Merhaba, 2020 Kia Stonic aracimda kablosuz Carpaly bagliyken “Telefon yanit vermiyor. Lütfen tekrar baglayin ve yineden deneyin.” hatasi cikiyor. 3-4 dk icinde beliriyor. Ok deyip Carplay’e basinca geliyor. Sonra 2 dk’da bir tekrar ediyor. Telefonun otomatik kilidini kapattim, en son ios a guncelledim. Aractan baglantisini koparttim, tekrar bagladim. Su an yansitmayi Wi-Fi’den yapiyorum. Kablodan gormuyor. Fikri olan var midir? Servise yazdim, daha once kimseden boyle bir sikayet gelmedi dediler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi windwalker35 -- 7 Şubat 2021; 0:55:37 > |
Stonic CarPlay Sorunu (Çözüldü)
Giriş:
Kia Stonic sürücüleri, CarPlay kullanımında bazı sorunlar yaşayabilir. Bu sorunlar, video oynatma, ekran yansıtma ve bağlantı sorunlarını içerebilir.
Video Oynatma Sorunu:
Bazı kullanıcılar, Stonic'in multimedya sisteminde CarPlay aracılığıyla video oynatırken sorunlar bildirmiştir. Videolar oynatılmayabilir veya ara sıra takılabilir.
Ekran Yansıtma Sorunu:
Stonic'in CarPlay'i, iPhone ekranının araç ekranına yansıtılmasına olanak tanır. Ancak bazı kullanıcılar, ekran yansıtma özelliğini kullanırken bağlantı sorunları yaşadıklarını belirtmiştir.
Bağlantı Sorunu:
En yaygın sorunlardan biri, iPhone ve Stonic arasındaki ZLink CarPlay bağlantısının başarısız olmasıdır. iPhone, araçla bağlantı kurmakta zorlanabilir veya bağlantı aniden kesilebilir.
Diğer Sorunlar:
Diğer bildirilen sorunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Android Auto ile bağlantı sorunları
- Telefon görüşmesi sırasında CarPlay'in yanıt vermemesi
- Navigasyon uygulamalarının yüklenmesinde zorluklar
Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Cihazların yazılımını en son sürüme güncelle.
- iPhone'unu yeniden başlat ve Stonic'e yeniden bağla.
- Stonic'in multimedya sistemini sıfırla.
- ZLink uygulamasını kaldır ve yeniden yükle.
- Farklı bir USB kablosu kullanmayı dene.
- Apple Destek veya Kia Yetkili Servisi ile iletişime geç.
Bu adımlar sorunu çözmezse, daha kapsamlı bir teşhis ve onarım için aracını yetkili bir Kia servisine götürmen gerekebilir.