Şimdi Ara

Steve Jobs'un hayatı aklımı kurcalıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
4
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek tek yazmak yorucu geliyor Anlaşılan şu ki Türkiye de böyle bişeyi başarmak imkansıza yakın.. Ve zeki olmak gerek tabi bi o kadarda şanslı.. Neyse böyle işte hedefimden vazgeçmiş değilim ama önceliğim üniversiteye gitmek çünkü üniversite okumadan bunu başarmak dahada zor
  • Dostum kusura bakma ama hıcbır sey bılmıyorsun 2 saatlık fılm ızleyıp gelmıssın buraya. O fılm asırı derecede basıt ve steve jobs'un hayatının yuzde 20'sını yansıtıyor.
    Sana bılmedıklerını sıralayayım.
    1) Steve jobs asırı derecede zekı bır aıleden gelıyordu. O fakır olan uvey aılesı. Ozellıkle anne tarafı asırı derecede zekıydı.
    2) Steve jobs'un 18 yasına kadar yanı bızım yasımıza kadar ne elektrık devreler,ne telefonlar yaptıgını bılsen bu soyledıklerının sacma oldugunu anlardın. Steve jobs kendı kendıne ucretsız bır uzaktan ıletısım (telefon benzerı) cıhaz yapmıstır ve bu cıhazla rastgele numara cevırıp mılletı trollemıstır. :D
    3)Apple'ı kurana kadar hındıstan,ıtalya vs. Gıbı yerlerde bulunmus cesıtlı dınlerı arastırmıstır. Elmacılık,dın adamlarına yardımcılık,cıftcılık gıbı degısık degısık seyler de yapmıstır. Yanı hayat gorusu bızımkının kat ve katıydı.
    4)Steve jobs unıversıteyı bırakmıstı evet ama sadece resmı olarak bırakmıstı. Bırakmasına ragmen halen unıye gıdıyordu hatta arkadaslarının odalarında yerde yatıyordu.
    5) Steve woznıak gıbı bır dehayla tanıstı.
    6)Sans,sans,sans.. Bu faktoru kendısı de bır roportajında soyluyordu.

Yanı anlayacagın steve jobs hayallerı kuruyorsan hayalperest olan sensın. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sağdan soldan araklama cihazlar yapan, sonra da başkalarını hırsızlıkla suçlayan
    arkadaşına yazdırdığı programı kendi yazmış gibi gösterip, karşılığında aldığı paranın 10 da 1'inden daha azını o arkadaşına veren
    50 dolara malettiği cihazı 500 dolara satan
    vejeteryan diyeti yaptığı için kokmadığını iddia edip yıkanmayan
    en iyi arkadaşlarından birine ( daniel kotke ) kazık atan
    öz kızının amerikadaki erkeklerin %28'inin herhangi birinin babası olabileceğini iddia eden
    canlı sunum sırasında bill gates'e telefon edip teşekkür etme gibi bi saçmalığa imza atan
    bi insan işte
    vs. vs. vs..
    diğerleri için bakınız : kitap

en azından,
    corning glass firmasının satamıyoruz diye üzerinde çalışmadığı gorilla camını tekrar hayata döndürmüştür :)
  • hayal gücüm dar oldugu icin okumadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle ideallerin varsa Türkiye'de kalmazsın zaten.Yurtdışına çıkmak içinde yine burada iyi bir üniversitede okumalısın, ingilizce eğitim veren.
  • Steve Jobs olmak .
    Hayır olamazsın ama bir ahmet bir mehmet olabilirsin adın her neyse bende kendim olabilirim .
    öncelikle irade gerekir irade irade irade.
    nikola tesla günlük 20 saat çalışırdı. neler buldu neler steve jobsa pabucunu tersten giydirir hemde o zaman 1900 lerdeki bilgi birikimiyle D:
    azim irade ve cesurluk gerekir bunun için yukarıdaki arkadaş hem bahçıvandı demiş hem şurda çalışmış hem burda tamam da o zaman ne ara yaptı devreleri felan ?
    hangi bilgi birikimiyle ? biraz da bunu açıkla
  • Türkiyede hayalin olduğunu söylediğin zaman ilk önce ailen karşı çıkıyor.
    Daha o kafaya tam olarak ulaşamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: csblerdeki zebani

Steve Jobs olmak .
    Hayır olamazsın ama bir ahmet bir mehmet olabilirsin adın her neyse bende kendim olabilirim .
    nikola tesla günlük 20 saat çalışırdı. neler buldu neler steve jobsa pabucunu tersten giydirir hemde o zaman 1900 lerdeki bilgi birikimiyle D:
    azim irade ve cesurluk gerekir bunun için yukarıdaki arkadaş hem bahçıvandı demiş hem şurda çalışmış hem burda tamam da o zaman ne ara yaptı devreleri felan ?

1) 'Cesurluk' kelımesı yanlıs olmus,'cesur olmak' olacak.
    2) Senın dedıgın tesla ornegı burada steve jobs degıl woznıak.
    Steve jobs'ın ust duzey bır muhendıslık bılgısı yoktu. Ondan cok cok daha ıyı muhendısler vardı. Fakat dunya gorusu cok ust duzeydı.
    Steve jobs ne mı yaptı ? Woznıak'ın pek onemsemedıgı calısmayı farkettı ve bunu gelıstırmek ıcın bır ekıp kurdu. Uzun ugraslar sonucu sponsor buldu. Bunun reklam konusmalarını,logosunu vs her seyıyle en ayrıntısına kadar ılgılendı. Steve jobs muhendıslıkte sıfır mıydı ? Hayır. Zekası ve kucukluk deneyımlerı,unıversıte bılgısı vs eklenınce ıyı bır muhendıs oldu. Fakat asla bır Tesla, Woznıak degıldı.
    3) Bahcıvanlıkla ne alaka anlamadım ? Kım demıs bahcıvandı dıye ? Steve jobs cıftcılık yaptı. Arkadaslarıyla elma bahcelerınde calıstı. Cesıtlı dıyetler ve dınlerle nefsını korelttı. Steve jobs'ın hayatının seyahat donemlerınde o kadar cok havuc yedıgı ıcın derısının turuncu oldugu soylenır.

Umarım cevabım yeterlı olmustur :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PasoBLC

quote:

Orijinalden alıntı: csblerdeki zebani

Steve Jobs olmak .

1) 'Cesurluk' kelımesı yanlıs olmus,'cesur olmak' olacak.
    2) Senın dedıgın tesla ornegı burada steve jobs degıl woznıak.
    Steve jobs'ın ust duzey bır muhendıslık bılgısı yoktu. Ondan cok cok daha ıyı muhendısler vardı. Fakat dunya gorusu cok ust duzeydı.
    Steve jobs ne mı yaptı ? Woznıak'ın pek onemsemedıgı calısmayı farkettı ve bunu gelıstırmek ıcın bır ekıp kurdu. Uzun ugraslar sonucu sponsor buldu. Bunun reklam konusmalarını,logosunu vs her seyıyle en ayrıntısına kadar ılgılendı. Steve jobs muhendıslıkte sıfır mıydı ? Hayır. Zekası ve kucukluk deneyımlerı,unıversıte bılgısı vs eklenınce ıyı bır muhendıs oldu. Fakat asla bır Tesla, Woznıak degıldı.
    3) Bahcıvanlıkla ne alaka anlamadım ? Kım demıs bahcıvandı dıye ? Steve jobs cıftcılık yaptı. Arkadaslarıyla elma bahcelerınde calıstı. Cesıtlı dıyetler ve dınlerle nefsını korelttı. Steve jobs'ın hayatının seyahat donemlerınde o kadar cok havuc yedıgı ıcın derısının turuncu oldugu soylenır.

Umarım cevabım yeterlı olmustur :)

cesurluk kelimesinden önce yanlış yazımlarım vardı onlarıda düzeltseydin iyi olurdu bu arada havuç masalına inanamaya devam et yaza doğru 6s çıkar .
    evet yeterli oldu sanırım :D

• Steve Türkiyede olsaydi kimse takmazdi bir.Yeni nesil turkler onun kadar kararli ve azimli degil.baska ulkelerde cikar yine buraya zaten hem bilimde olsun hem sanatta hem askeriyede bir tek adam geldi oda askeri-siyasi olarak Gazi M.Kemal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bunu bahane ederek çalısmıyıp 5 6 yıl sonra bir garajda çalısır yaparım diyorsan yazık sana sonra Türkiyede niye olmaz diyorsunuz bu düsünce yapısından dolayı olmaz çalısmayı sevmemiz lazım zaten Türkiyenin yüzde 75i zeki insanlardan olusmakta birde yukarda konusulurken rastladım öbür dünya ile ugrasıyoruz çalısmıyoruz tarzı bir konusma olmus katılmıyorum ahiretini gerçekten düsünen insanlar en çok çalısanlardır.Kuranı tam olarak anlıyamamıs insanlar sadece ben ahirette iyi yerlerde olacagım o yüzden çalısmıyacagım derler. Zaten çagımızın sorunu 100 yıllık sorunumuzda bu Kuranı tam olarak analiz edemeyerek bizden ne istedigini anlıyamamak.birde babalarınızın eve ekmek getir mantıgına laf atmıssınız yanlış düsünmüyorlar sen çalıs ögretmensen ögretmenlikte sonuna kadar çalıs doktorsan doktorlukta yeterki çalıs vatanına yararlı olacaksın

• Arkadaş napti acaba sinavda?

• insanları açlıkla korkutursan para bulma peşinde koşarlar. türkiye de bunun en iyi örneklerinden. "ekmek aslanın ağzında", "büyük balık küçük balığı yutar", gibi sözlerle yetiştirilen milletten ne çıkacak?

burada konu açıyorlar şunu seviyorum ama şunu okumak istiyorum diye. sevdiğini oku diyoruz, "ama onda para yokki" diyorlar. ne yapsınlar parasızlık ve gelecek korkusu olunca...
  • riske atma. olmazsa pişman olursun en azından elinde bi diploma olsun . imkansız mı hayır değil. ama sen mükemmel olsan da burda çevreyi değiştirmek biraz güç.
  • Şu anda o yükselişi yapacak pek insan olduğunu sanmıyorum nedenide yukardakilerin aşağıdakilerin yükselişini engellemesi eğer ciddi anlamda hızla yükselirsen tepedekiler bu durumdan rahatsız olacaktır sana binbir türlü sıkıntı çıkaracaktır.Denemesi bedava sonuçta bahsettiğin şey imkansız değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.