Şimdi Ara

Steps kuralı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaşım 16 boy 1.83 pota altı iyiyim fakat şutunu bekletip sonra tekrar adım atıyorlar ya onu yapınca nedense Steps diyor herkes yani pas atmış gibi yapıp devam etmeyi biri anlatabilir mi lütfen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Basketbolda Steps Kuralı

Basketbolda steps kuralı, bir oyuncunun top sürmeyi bırakıp birden fazla adım atmasını yasaklayan bir kuraldır. Top sürerken yere değen ve kontrol edilen topla atılan adımlara "selamlama adım" denir.

Oyuncular topa sahipken tek ayakları üzerinde bir adım atabilirler veya her iki ayaklarını da sıçrayarak yerden kesebilirler. Ancak, topa sahipken hem sağ hem de sol ayaklarıyla arka arkaya iki adım atamazlar.

Steps kuralını ihlal etmek bir fauldür ve topun rakip takıma geçmesine neden olur. Steps kuralı, oyuncuların topu aşırı sürmelerini ve savunmacıların çalmasını zorlaştırmalarını önlemek için tasarlanmıştır.

Basketbolda steps kuralına uymak, rakip takıma faul vermeden topu etkili bir şekilde sürmek için önemlidir. Steps kuralını uygulayarak oyuncular, topu kontrol altında tutabilir, savunmacıları geçebilir ve hücum fırsatları yaratabilirler.

Steps kuralının doğru bir şekilde uygulanması, basketbol oyununun akıcılığını ve adilliğini korumak için esastır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • topu aldığında hareketli isen topu sektirmeden devam edebilirsin.eğer duruyorsan bir adım atıp topu potaya atabilirsin.bir adımdan fazla atacaksan topu sektirmen gerekli.
  • eğer pota altında beklerken top geldiyse bir ayağın daima sabittir diğeriyle çeşitli ayak oyunları yapabilirsin. tavsiyem tim duncan ı izle biraz faydası olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: zetih

eğer pota altında beklerken top geldiyse bir ayağın daima sabittir diğeriyle çeşitli ayak oyunları yapabilirsin. tavsiyem tim duncan ı izle biraz faydası olur

Hocam hangi ayak sabit olmalı fark edermi? Bide mesela ayak oyunu yaptık sonra adım atıp devam edebilirmiyiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: onlyoguz38

quote:

eğer pota altında beklerken top geldiyse bir ayağın daima sabittir diğeriyle çeşitli ayak oyunları yapabilirsin. tavsiyem tim duncan ı izle biraz faydası olur

Hocam hangi ayak sabit olmalı fark edermi? Bide mesela ayak oyunu yaptık sonra adım atıp devam edebilirmiyiz?

yok hocam topu bi kere tuttunmu tekrar devam etme şansın yok ya potaya atacaksın yada pas vereceksin sol ayağın sabitken daha rahat oyunlar yapabilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onlyoguz38

quote:

yok hocam topu bi kere tuttunmu tekrar devam etme şansın yok ya potaya atacaksın yada pas vereceksin sol ayağın sabitken daha rahat oyunlar yapabilirsin.

Ben sabitken pas attıkar diyelim hocam top elimde sol ayak sabit sağ aşağı değişik yerlere basıyorum ardından bi adım daha atarsam Steps mi olur bir de adım atmadan zıplaram olmaz sanırım? Bi yardımcı olursan hocam

• aynen hocam sen sabitken pası attılar sol ayak sabitken sağ ayağı oynatabilirsin istediğin gibi ancak sol ayağı oynatabilmek için sektirmen gerekir, adım atmadan direk sıçrayabilirsin tabiki ancak yere indiğinde topu elinden çıkarmış olman gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    A Hat in Time çeviri isteği
    7 yıl önce açıldı
    without a trace bu haftaki bölüm
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aynen hocam sen sabitken pası attılar sol ayak sabitken sağ ayağı oynatabilirsin istediğin gibi ancak sol ayağı oynatabilmek için sektirmen gerekir, adım atmadan direk sıçrayabilirsin tabiki ancak yere indiğinde topu elinden çıkarmış olman gerek.

Sağolasın hocam Allah Razı olsun :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.