Şimdi Ara

Steam Rusya'da Far Cry 4 Fiyatı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizde 179 lira olan oyun, neden ruslara 21 dolara satılıyor? hadi bizde normal fiyatı ( 60 dolar ) olsa bile neden ruslara 21'e satılıyor normalde 60 olan oyun?

• quote:

Orijinalden alıntı: msahin55

Bizde 179 lira olan oyun, neden ruslara 21 dolara satılıyor? hadi bizde normal fiyatı ( 60 dolar ) olsa bile neden ruslara 21'e satılıyor normalde 60 olan oyun?

Ruslarda korsan kullanımı fazla olduğundan ve bunu azaltmak için böyle bir politika izleniyordu sanırım. Bizde ise tamamen "Welcome to Turkey!" olayı var :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: PureHD

quote:

Bizde 179 lira olan oyun, neden ruslara 21 dolara satılıyor? hadi bizde normal fiyatı ( 60 dolar ) olsa bile neden ruslara 21'e satılıyor normalde 60 olan oyun?

Ruslarda korsan kullanımı fazla olduğundan ve bunu azaltmak için böyle bir politika izleniyordu sanırım. Bizde ise tamamen "Welcome to Turkey!" olayı var :(

Korsan bizde de fazla, ama her oyunda Rusça dil desteği var. Bizde ne dil desteği var ne de ucuz oyun... Saçmalık
  • quote:

quote:

quote:

Korsan bizde de fazla, ama her oyunda Rusça dil desteği var. Bizde ne dil desteği var ne de ucuz oyun... Saçmalık

Rusya kadar fazla değil ama. Ünlü crack gruplarının çoğu rus gruplarıdır. Dil desteği olarak ise rusçanın popülerliği ve dünyanın süper güçlerinde biri olduğu, maalesef ülkemizde ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını hatırlatmak isterim üzülerek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Rusya kadar fazla değil ama. Ünlü crack gruplarının çoğu rus gruplarıdır. Dil desteği olarak ise rusçanın popülerliği ve dünyanın süper güçlerinde biri olduğu, maalesef ülkemizde ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını hatırlatmak isterim üzülerek.

Oyun firmalarının bahanesi hep aynı; Korsan oyun.. Türkiye'den para kazanamıyoruz falan... Hep yalan dolan...

• Türkiye'de şöyle diyen yobaz bir kitle var:

Torrent varken orijinal oyuna para mı verilir?

Bunların ağzına kürekle vurasım geliyor. Bunlar sen bedava oyun oyna diye mi oyun yapıyor?

5 TL bile olse torrentte bedava bile der almaz bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ustad-kun

Türkiye'de şöyle diyen yobaz bir kitle var:

Bunların ağzına kürekle vurasım geliyor. Bunlar sen bedava oyun oyna diye mi oyun yapıyor?

Dil desteği vermemelerinin sebebi korsan değil, öyle olsaydı rusça vermezlerdi, değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Dil desteği vermemelerinin sebebi korsan değil, öyle olsaydı rusça vermezlerdi, değil mi?

Ben dil desteğinden bahsetmiyordum zaten.

Dil desteği olmama sebebi:Umursamıyorlar

• quote:

quote:

quote:

Ben dil desteğinden bahsetmiyordum zaten.

Dil desteği olmama sebebi:Umursamıyorlar

Olay tamamiyle bizi yolunacak kaz gibi görmeleri başka birşey değil, ayrıyetten beni umursamayanı ben neden umursayayım. Yıllarca korsan kullanıyorsunuz o yüzden Türkçe oyun çıkmıyor deyip kendimizi kandırdık. Şimdi işte saolsun steam ve türevi siteler ucuz yollu oyun satmaya başladılar. E hatrı sayılır satışalr oluyor (geçen biri yayımladı ya burada ya da bsc forumlarında yanlışım yoksa polonyadan daha yüksek bir kar marjımız vardı), yine Türkçe yok. Türkiye de ki distribitöre bakıyorsun o da bizi ayrı yolma peşinde. Adamların oyun firmalarına bir şekilde sesimizi duyrup Türkçe dil desteğine ön ayak olmaları gerekirken, anca alım gücünün çok çok üzerinde oyun satıp bunu meşrulaştırma peşinde...

• ilgimi çeken hangi oyuna baksam rusya fiyatı 2-3 daha ucuz steamde. region lock olayıyla steam benim için bitmiştir.

insanların büyük kısmı oyunlar pahalı diye orjinal kullanmıyor. kalan kısımda oyuna para mı verilir kafasında, onlar ayrı bir olay. neyse.

şu güne kadar da büyük kısım rusyadan ucuza alarak kullanıyordu.

artık almayız. rahat olsunlar. oyunlar sırf steamde indirime girdiği için satılıyordu, normalde kimsenin zahmet edip almayacağı ufak tefek oyunlar. hiç satamamayı tercih ettiler. enayi, yolunacak kaz yerine konmanın kaldırılacak yanı yok. konuyu açan arkadaş yazmış, rusyada 20$ olan oyun burada nasıl 180 tl olur. türkiyede yaşayanların hayat standartı, alım gücü rusyadaki insandan 4-5 kat daha mı fazla da sen 4-5 kat fiyat farkı koyuyorsun. sen o oyunu 1$dan satsan bile kaybedeceğin hiçbir şey yok, reel değeri olmayan bir şey satıyorsun. gidip bir telefonu ederinden ucuza satsan iflas edersin ama dijital ürünlerde o olay öyle değil. aç gözlülük yapıp ucuza almanın yolunu kapadılar.

zaten büyük, beklenen oyunların büyük bir kısmı steamde yok. adamlar çok güç elde etti, insanlar steam hesaplarını bırakamıyor güya, bırakırlarsa tüm librarysi çöp alacak diye. sıkıntı bu. en azından benim için. yarın öbür gün daha da saçma şeylerle gelirler, adamlar umursamazsa sesini de çıkaramazsın. artık güven vermiyorlar o yüzden, alternatiflere yönelmek lazım. ben şahsen bulana kadar amazondan filan kutulu oyun almayı düşünüyorum sadece çok çok beklediğim multiplayer based oyunlar için.

• Torrent bedavaya geliyor ama dolaylı yollardan yine para gidiyor. Torrent'te oyun indiriyorlar mesela, çalışmıyor. İnene kadar pc açık kalıyor ve internet kullanıyor. Sonuçta elektrik'de gidiyor. Üstüne bi de oyun çalışmıyor. O açık bıraktıkları zaman içinde giden elektrik faturaya yansıyor.

Multiplayer desteği yok, steam sistemlerinden(kart, başarım, oto patch) yararlanılamıyor. Sürekli oynayabilmek için çeşitli işlemler yapıp pcye virüs sokuyorlar filan.

Alıyorlar 3000 liralık filan sistemler. Yükleniyorlar korsana. Giriyor virüsler. Sonra "neden pc yavaşladı, 3000 lira verdim ben buna" gibi gereksiz laflar.

Benim başıma eskiden çok gelirdi. Çocukluğumdan beri orjinal bilinci oluşturulmadı bizde, ben de korsan kullandım. Fakat artık elime para geçtiği için, kendi kartım olduğu için indirimi bekleyerek alıyorum. O kadar rahatım ki. Kendi kendine güncelliyor, mis gibi mod destekleri var. Multiplayer bi tık uzağımda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.