Şimdi Ara

Statü ve maddi şeyler hakkında . ÖNEMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 16 yaşında , ortadirek bir ailenin , küçük çocuğuyum . Saat gecenin 2'si . Bu saatte gelen hayatı sorgulama isteğiyle birlikte size kendi iç dünyam ile ilgili bir kaç bir şey demek istiyorum . Yaşımdan dolayı bazı şeyleri ayırt edip edemeyeceğim normaldir , lütfen önyargılı davranan büyüklerim konuya cevap vermemeleri halinde mutlu olurum . Gündelik olarak , benim kullandığım Instagram hesabı var , bir çok kişiye oradan erişebiliyorum . Fakat Instagram'da şu dikkatimi çekiyor . Ben sabahın 10'unda kalkarken insanlar sürekli story atıyor , dışarılarda , kafelerde , denizde . Baba parası ile gezip , özel okullara gidiyorlar .Dünya sizcede adaletsiz bir yer değil . Din konusunda kapılar çıkmaza giriyor , yalnızlıktan saçma sapan şeyler düşünüyorum , dışarı çık diyenleri duyar gibiyim fakat bu geçici bir çare . Biolarına gittiği iyi okulları yazan insan var ve gerçekten hepsi benden iyi okullara gidiyor . Bakıyorum profiline ,Istanbul'un gözde mekanlarına gitmiş , yurtdışına çıkmış vs. Ben ne yapıyorum evde bunları izliyorum ve bu bende kıyaslama duygusunu ortaya çıkarıyor . O insanlarla kendimi kıyaslayıp mutsuz oluyorum kıskanıyorum . Az daha büyüyünce belki yurtdışına çıkarım fakat bu insanlar benden daha fazla ülke gezmiş ve daha fazla maddi şeyler elde ederek hayatları son bulacak . Dünyanın çok acımasız ve adaletsiz bir yer olduğunu 16 yaşımda keşfediyorum . Sırf çalışmaktan caymak için söylemiyorum bunları , baba parası nasıl bir şey ya . Ben baba olduğumda oğlum çalışmayıp benim paramı yese açıkcası adaletsiz olur . Artık değişmeye başlıyorum , muhtemelen bundan 2-3 sene sonra vasat bir universitede mühendislik okuyacağım . Fakat şunu demek istiyorum , hep insanları maddi çıkarım için kullanacağım , herhangi bir dini görüşum yok ailem müslüman olmasına rağmen . O kadar çok iyi anadolu liselerinde , fen lisesinde okuyan var ki . Bu insanların hepsi mi tıp , diş hekimliğine mi gidiyor ? Ya anlamıyorum aşırı kıyaslıyorum kendimi ve bu beni ciddi ciddi kötü kılıyor . Hayatımı maddi odaklı yaşamaya çalışıyorum fakat bunu içime atıp duruyorum . Dünyayı gezmek istiyorum ,her türlü beni tatmin edici şeyi yaşamak istiyorum fakat bunlar için para lazım ve ben bu parayı illegal yollardan kazanmak ister gibiyim . Okul bana göre bir yer değil -tekrardan söylüyorum , çalışmaktan caymak istemek değil amaç - sırf maddi olanaklar için okulu okumak istiyorum .

Din konusu :
    - O kadar derin düşüncelere daldım ki . Sürekli aklımı kurcalayan sorular oluyor . Agnostik bir bireyim , tabii 16 yaşında birinin din seçme olgunluğu ne kadar gerçekçidir bilemem.

Artık insanlar benim gözümde çok değersizleşiyor , bir an önce illegal yollardanda olsa insanları yönetmek istiyorum . Ailem çevremdeki insanlar beni çok efendi bulurlar fakat iç dünyam o kadar kıskançlık ve kötülükler barındırıyor ki . Değişmekten korkuyorum , kapitalist düzene asla karşı değilim ama her şeyden çabuk bunalıyorum .

Burada ergen triplerine girmiyorum , fakat hayatımı sonlandırmak bile istiyorum ben . Sonuçta insanların ne yaptığını görmem ve dünyadan bir kötü insan eksilmiş olur . Fakat biliyorum ki ailemi özellikle annemi ve babamı üzmek istemiyorum . Intihar kolay vazgeçen insanların yoludur fakat inanın ki beynim etik düşünme yeteneği kaybetti .

İnsanların hiç bir zaman iyi yerlere gelmesini istemiyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.