Şimdi Ara

STANDART SAPMA KAC PUAN GETİRİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
16.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı sitelerde sadece virgülleri degistirecegi bazı sitelerde 15 puan kadar fark yarattıgı söyleniyor, bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim

• HERKES OKUSUN:

Hocam standart sapma testin zorluğuna göre etki eder. Misal : mat2 de 1soru 3puan getiriyor. Ancak türkiye ortalaması 4 olursa (bu düşük bir rakamdır) mat2nin standart sapması artar. Yani 3 puan vereceği yerde 3,125 verir. 30 net yapan birisi 90puan alacağı yerde 93 küsür alır ve +3,... puan almış olur sadece mat2den. Bu standart sapma durumu tüm derslere uygulandığını varsayarsan +10 puana kadar çıkar. Benim geçen seneki puanım normalin 4 puan fazlasıydı
    Yapay Zekanın Yanıtı

Standart Sapma Kaç Puan Getirir?

Standart sapma, bir veri setindeki verilerin ortalama değerinden ne kadar uzakta olduğunu ölçen bir istatistiktir. LGS (Liseye Geçiş Sınavı) gibi sınavlarda, standart sapma, puanların dağılımını anlamak ve öğrencilerin başarılarını değerlendirmek için kullanılır.

Standart sapmanın en fazla kaç olabileceği sınavdan sınava değişir. Ancak genel olarak, standart sapma en fazla 20 puan olabilir. Yani, bir öğrencinin puanı, ortalama puandan 20 puan yukarıda veya aşağıda olabilir.

LGS'de standart sapmanın en fazla kaç puan getirdiği sınavdan sınava değişir. Örneğin, 2023 LGS'de standart sapma 15 puan olarak belirlenmiştir. Bu, bir öğrencinin puanının ortalama puandan 15 puan yukarıda veya aşağıda olabileceği anlamına gelir.

Standart sapma ne kadar yüksekse, puanların ortalama değerden o kadar fazla dağıldığı anlamına gelir. Bu, sınavın daha zor olduğunu ve öğrencilerin puanlarının birbirinden daha farklı olduğu anlamına gelebilir.

Standart sapma, bir öğrencinin kaç puan alacağını tam olarak belirlemez. Bununla birlikte, ortalama puandan ne kadar uzakta olabilecekleri konusunda bir fikir verir. Standart sapmayı anlamak, LGS gibi sınavlarda başarıyı değerlendirmek ve bireysel öğrencilerin performansını karşılaştırmak için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • +1 hocam ben de bu konuyu merak ediyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın ve sen 10000. iseniz standart sapmadan biriniz 9999 biriniz 10000 olur
  • Kardeşim daha önce de yazmıstım bunu. MSÜ katsayıları ile hesapladığım puan ile gerçek msü sonucunun arasında 12 puan vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rickyrickmany -- 22 Temmuz 2018; 16:58:37 >
  • Aizen kullanıcısına yanıt
    Hocam sene içinde yüksek netler görüyordum yanlış olmasam sizdiniz .

Ne yaptınız ?

• Standart sapma puan artıracak diye bir şey var mi ki? Benim bildiğim düşükte gelebiliyor

• baypessimist kullanıcısına yanıt
    112.5-78.75 yaptım hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Maşallah hocam demek yanlış hatırlamıyormuşum

İlk 500 garanti gibi nereyi düşünüyorsunuz ?

• Rickyrickmany R kullanıcısına yanıt
    o kadar fark ediyor mu
    MSÜ 1.si 117.5 net yaptı. Bu netlerle Toplam puanı (atıyorum) 494 olmuştur. 500'e tamamlamak için 6 puan eklenmiştir. Böylece sınava giren herkese 6 puan fazladan verilmiştir.

Yanlış hatırlamıyorsam MSÜ'de böyle bir durum vardı.

• baypessimist kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam

Boğaziçi EE düşünüyorum şimdilik ama fikrim her an değişebilir
  • Töder de 8 yanlışla 6 yanlış yapan kişileri geçmiştim bence sadece virgülleri değiştirmiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Haketmişsiniz hocam inşallah gelir

• İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    Aynen o puan tabiki eklendi ayrıca yapılabilirliği düşük olan dersten ne kadar fazla yaptıysan sana o testin getirisi de fazla . Bu senin için +5 de olur +15 de

o kadar fark edebiliyor mu hocam ya yorumunuz icin tesekkürler
    Doğrudur.

• HERKES OKUSUN:

Hocam standart sapma testin zorluğuna göre etki eder. Misal : mat2 de 1soru 3puan getiriyor. Ancak türkiye ortalaması 4 olursa (bu düşük bir rakamdır) mat2nin standart sapması artar. Yani 3 puan vereceği yerde 3,125 verir. 30 net yapan birisi 90puan alacağı yerde 93 küsür alır ve +3,... puan almış olur sadece mat2den. Bu standart sapma durumu tüm derslere uygulandığını varsayarsan +10 puana kadar çıkar. Benim geçen seneki puanım normalin 4 puan fazlasıydı
  • recinal R kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi resmi sonucumla MSÜ deki hesaplama sistemiyle hesaplanılan sonucun arasında o kadar var. Ben de sizin gibi merak etmiştim standar sapma olayıni

• ceyhunumut8 kullanıcısına yanıt
    cok yararlı oldu hocam eyvallah
  • recinal R kullanıcısına yanıt
    Yararlı olabildiysem ne mutlu...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.