Şimdi Ara

STANDART SAPMA KAC PUAN GETİRİR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
13.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı sitelerde sadece virgülleri degistirecegi bazı sitelerde 15 puan kadar fark yarattıgı söyleniyor, bilgisi olan var mı yardımcı olursanız sevinirim

• HERKES OKUSUN:

Hocam standart sapma testin zorluğuna göre etki eder. Misal : mat2 de 1soru 3puan getiriyor. Ancak türkiye ortalaması 4 olursa (bu düşük bir rakamdır) mat2nin standart sapması artar. Yani 3 puan vereceği yerde 3,125 verir. 30 net yapan birisi 90puan alacağı yerde 93 küsür alır ve +3,... puan almış olur sadece mat2den. Bu standart sapma durumu tüm derslere uygulandığını varsayarsan +10 puana kadar çıkar. Benim geçen seneki puanım normalin 4 puan fazlasıydı
  • +1 hocam ben de bu konuyu merak ediyorum..
  • Arkadaşın ve sen 10000. iseniz standart sapmadan biriniz 9999 biriniz 10000 olur
  • Kardeşim daha önce de yazmıstım bunu. MSÜ katsayıları ile hesapladığım puan ile gerçek msü sonucunun arasında 12 puan vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rickyrickmany -- 22 Temmuz 2018; 16:58:37 >
  • Aizen kullanıcısına yanıt
    Hocam sene içinde yüksek netler görüyordum yanlış olmasam sizdiniz .

Ne yaptınız ?
  • Standart sapma puan artıracak diye bir şey var mi ki? Benim bildiğim düşükte gelebiliyor
  • baypessimist kullanıcısına yanıt
    112.5-78.75 yaptım hocam
    Maşallah hocam demek yanlış hatırlamıyormuşum

İlk 500 garanti gibi nereyi düşünüyorsunuz ?
  • Rickyrickmany R kullanıcısına yanıt
    o kadar fark ediyor mu
    MSÜ 1.si 117.5 net yaptı. Bu netlerle Toplam puanı (atıyorum) 494 olmuştur. 500'e tamamlamak için 6 puan eklenmiştir. Böylece sınava giren herkese 6 puan fazladan verilmiştir.

Yanlış hatırlamıyorsam MSÜ'de böyle bir durum vardı.
  • baypessimist kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam

Boğaziçi EE düşünüyorum şimdilik ama fikrim her an değişebilir
  • Töder de 8 yanlışla 6 yanlış yapan kişileri geçmiştim bence sadece virgülleri değiştirmiyor
    Haketmişsiniz hocam inşallah gelir
  • İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    Aynen o puan tabiki eklendi ayrıca yapılabilirliği düşük olan dersten ne kadar fazla yaptıysan sana o testin getirisi de fazla . Bu senin için +5 de olur +15 de
    o kadar fark edebiliyor mu hocam ya yorumunuz icin tesekkürler
    Doğrudur.
  • HERKES OKUSUN:

Hocam standart sapma testin zorluğuna göre etki eder. Misal : mat2 de 1soru 3puan getiriyor. Ancak türkiye ortalaması 4 olursa (bu düşük bir rakamdır) mat2nin standart sapması artar. Yani 3 puan vereceği yerde 3,125 verir. 30 net yapan birisi 90puan alacağı yerde 93 küsür alır ve +3,... puan almış olur sadece mat2den. Bu standart sapma durumu tüm derslere uygulandığını varsayarsan +10 puana kadar çıkar. Benim geçen seneki puanım normalin 4 puan fazlasıydı
  • recinal r kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi resmi sonucumla MSÜ deki hesaplama sistemiyle hesaplanılan sonucun arasında o kadar var. Ben de sizin gibi merak etmiştim standar sapma olayıni
  • ceyhunumut8 kullanıcısına yanıt
    cok yararlı oldu hocam eyvallah
  • recinal r kullanıcısına yanıt
    Yararlı olabildiysem ne mutlu...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.