Şimdi Ara

ST3320620A IDE çok yavaş işlem yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır Samsung HDJ250 Sata kullanıyordum performansı da bana göre çok iyiydi.Geçenlerde elime Seagate ST3320620A ide harddisk geçti.Dosya kopyalama da olsun, büyük boyutlu arşiv dosyalarını açarken falan sistemim kilitleniyor gibi oluyor fareyi oynatamıyorum.Sistemim AMD Sempron 940p 3200, 1.5 gb ram. Sata harddiskimde böyle bir sorun yok, dosyalarla gayet rahat çalışabiliyorum ama seagate de işlem yapmak zülum gibi geliyor.neden acaba aynı problemi yaşayan arkadaşlar var mı?



  • harddiskinde bad sektör var. Eğer satmak istersen cüzi bir miktara da olsa satın alabilirim: pceksper@hotmail.com msn adresim
  • Hemen bad sector demek yanlış olur.Belki virüs girmiştir.Bu da bir ihtimal.İlk önce bad sector taraması yapınız.Sonra da virüs taraması yapınız.İkisinden de birşey çıkmazsa format atın.

    Ayrıca forum içerisinde msn adresi vermenin yasak olduğunu sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 18 Mayıs 2009; 0:09:57 >
  • bildiğim kadarıyla hdd'de bir bölgede bad sector oluşursa o bölge kullanılamaz. Yani hasarlı yerde dosya varsa geri döndürülemez şekilde dosya kaybolur ama bad sactor diskin genel performansını etkilemez.
    bu saatte aklıma gelen çözüm anakart sürücülerini güncellemek. böylece pata performansını artırmak. övünmek gibi olmasın ama pata performansı konusunda oldukça deneyimliyim bütün günümü buna ayırmışlığım var :)
    ek olarak pata diski master olarak bağlamak gerekli bilgisayara. bunu bir kontrol edin

    Neosis eğer pata disk arıyorsan ben verebilirim ama şartım var. Pci sata karta bağlı diskimden windowsu boot ettirebilirsen kargo fiyatına sana sapasağlam pata diski cüz-i bir meblağa bırakabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonxxl1001 -- 18 Mayıs 2009; 1:55:27 >
  • harddiskte sorun yokmuş arkadaşlar hdd test programlarıyla incelettim. windowsu o harddisk takılıyken tekrar kurdum ve sorun kalmadı. ilginiz için teşekkür ederim. ben başka ide ve sata arasında hız farklı olacağından şüphelenmiştim ama şimdi dediğim gibi takır takır çalışıyor tamamı da dolu nerdeyse...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.