Şimdi Ara

ST3250410AS Aldım. Sonuçlar NASIL ? [Yorum lütfen] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla benim faturada 620 as yazıyordu bugün harddiske baktım 410 as yazıyor...

sevindim bu kadar iyi yorumlardan sonra 410 as çıkmış olmasına...

ST3250410AS Aldım. Sonuçlar NASIL ? [Yorum lütfen]
  • Yaa arkadaşlar bu strip size arttıkça hızın da artması gerekmiyormu?Yani bende de 2*250 410AS Raid 0 var.Strip size 64 iken 137 MB/sn Average Read veriyordu.Hızlansın diye 128 yaptım 127 mb/sn e düştü.
    Strip size ı ne kadar azaltırsak o kadar hız artıyor herhalde..Tam olarak bu strip size nedir?

Orjinalden alıntı: tugay289

raid0 filan nedir bilgi verirmisiniz

Yanlış anlamayın , İmzanızdaki sisteme baktıktan sonra halen raid0 ile tanışmamış hatta duymamış olmanıza şaşırdım doğrusu
    Ryzen 5 2600 - Asrock X470 Taichi - XPG Spectrix D41 2x8GB 3000Mhz - MSI GTX 1660Ti Gaming X - XPG SX8200 Pro 512GB - Sharkoon WPC 750W - Corsair Spec-Delta RGB - Silverstone PF360 - Dell S2419HGF - VPRO V700 RGB Alloy - SteelSeries Rival 300S

i3 4160 - Msi B85M Gaming - Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz - Ocz Arc 100 240Gb - Xigmatek Tauro 500w - Cooler Master Silencio 352 - Asus MX239H - Logitech MK345
  • Raid0 Aynı marka aynı model 2-3 veya 4 harddisk i paralel çalıştırmak denebilir.. Bir veri kopyalarken veya yüklerken Aynı anda HDD lerin hepsine birden yükleme yapıyor sistem, mesela yarısını birine diğer yarısını diğerine yazıyor , böylece yazarkende okurkende teorik olarak 2 kat hızlı yazıp okuyor verileri...

Sürçi lisan ettiyse affola, anlaşılır olsun diye böyle açıklamayı uygun gördüm .. Farklı Raid şekilleri var, bu anlattığım sadece Raid0 dır...

Orjinalden alıntı: pEgaTR

quote:

Orjinalden alıntı: tugay289

raid0 filan nedir bilgi verirmisiniz

Yanlış anlamayın , İmzanızdaki sisteme baktıktan sonra halen raid0 ile tanışmamış hatta duymamış olmanıza şaşırdım doğrusu

RAID: Sabit Disklere Hız ve Güvenlik
    http://www.pclabs.gen.tr/2001/03/14/raid-sabit-disklere-hiz-ve-guvenlik/

• Forumda çok güzel bir topic vardı RAİD hakkında ama bulamadım , lindki bilen yada bulabilen varsa çok yardımcı olacaktır bilmeyen arkadaşlara..
  • Yahu bu işin sırrı nedir? Strip Size mı yoksa Intel Raıd Chip mi? Asus P5B anakartım var ve 2 adet 410AS diski e-sata portu üzerinden RAID0 yaptım. Strip Size 64KB olarak seçili. Tabii mecburen JMicron RAID chipini kullandım. Sonucum aşağıda ve sizinkinden oldukça farklı. İşlemci ve RAM belki bu sonucu etkileyecektir ama bu kadar da fark olması çok şaşırtıcı. Bilen ve yorumlayabilen arkadaşlarımın değerli bilgilerini bekliyorum.

JMicron sürücüsü olarak Windows Vista Ultimate x64 üzerinde ve 1.17.15 sürümü kullanıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

2 Adet Seagate 410AS Raid0 . Strip size 32kb

• Strip Size düştükçe performans artıyor , buna paralel olarakda işlemci kullanımı artıyor... İntel Matrix Raid zaten rakipsiz bu konuda , özellikle Nvidia Raid berbat bişey , sizinki yine iyidir.. Asus P5B deki raid problemini bilmeyen yok zaten , E-sata portundan raid yapmak zorunda kalmak kötü olsa gerek... 64 Bit Vistada sonuçlar biraz daha iyi oluyor daha önce strip size ı 128 olarak kullanıyorken maximum 145 MB/sn değerine ulaşabilmiştim , sadece 32 Kb a düşürdüm strip size ı 183 e fırladı, 128Kb strip size ile 145 alırken 32 bit vistada , aynı şekilde 64 vistada 160 Mb/sn ye fırlamıştı ....

Aacaba 64 Bit i kurup bide öylemi denesem , 200 ü bulur heralde

hdtach in avarage si az gibi geldi bana

Hdd nin jumperini çıkarttın mı ?

Eğer çıkartmadıysan sata 1 olarak çalışır söyliyim

arkadaş söylemişti zaten sata 2 olarak kullanamayacağını boardı desteklemiyormuş
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.