SSE4 komut setini destekleyen işlemciler yalnızca penry kodlu işlemciler mi olacak, e6320 ve e6550 işlemciler SSE4 komut setlerini desteklemiyormu....
Onlar SSE4.1'i destekleyecek
quote:
Onlar SSE4.1'i destekleyecek
peki vermiş olduğum işlemciler SSE4 desteklimi pek bi kaynak bulamadım
E6320 ve E6550 eski SSE4'ü (şimdiki adıyla SSSE3) destekliyor. Yeni SSE4'ü İntel SSE4.1 adıyla 45 nm işlemcilerinde, AMD SSE4A adıyla K10 mimarisi işlemcilerinde destekleyecek.
SSE4ten şimdilik çok korkmayın çünkü çok fazla bir performans getirisi olacağını sanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: PriMe
SSE4ten şimdilik çok korkmayın çünkü çok fazla bir performans getirisi olacağını sanmıyorum
test sonuçlarına bakacak olursak sse4 komut setinin özellikle multimedya uygulamalarında oldukça fark attığını görüyorum, testler öyle diyooo....
PEKİ AMA SSE4 KOMUT SETİ E6320, E6550 İŞLEMCİLERİNDE YOKMU....
quote:
Orjinalden alıntı: bulentunsal06
quote:
Orjinalden alıntı: PriMe
test sonuçlarına bakacak olursak sse4 komut setinin özellikle multimedya uygulamalarında oldukça fark attığını görüyorum, testler öyle diyooo....
PEKİ AMA SSE4 KOMUT SETİ E6320, E6550 İŞLEMCİLERİNDE YOKMU....
SSE4 kodu dediğin işlemcilerden sonra çıktı nasıl bu işlemcilerde olabilir sence.
Yani e6xxx serisinde SSE4 bekleme kardeş sadece en yeni olarak SSSE3'ü destekliyor.