Şimdi Ara

ssd sağlığı %70

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merahba arkadaşlar bi sorum olacak hdd health adlı programı yükledim sdd sağlığını %70 gösteriyor ne kadar doru gösteriyordur emin değilim sizce bu durumda sdd yi birincil sürücü yani windows işletim sistemini sdd de kulanmam mı daha iyi yoksa normal hdd ye yükleyip kulanmam mı

• Yeni aldığınız bir ssd mi?
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    hayır hocam 6 aydır kulanıyorum
  • şimdi bir kaç diğer programa baktım sağılık iyi ve ya ok diyor hepsinde
  • 6 ay için %70 kötü gibi, çok bilgi sahibi değilim. Ama doldurmamaya bak, işletim sistemini hddye taşı. Ben eski harddiski saklı tutuyorum şuan. Markası ne bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 4 Ocak 2016; 16:54:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    markası samsung hocam 120 gb ve bazen bilgisayarı uykuya alıyorum uykuya alımda hasar görebilir die birşey duymuştum ne kadar doru bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilbey1532 -- 4 Ocak 2016; 16:58:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbey1532

markası samsung hocam 120 gb ve bazen bilgisayarı uykuya alıyorum uykuya alımda hasar görebilir die birşey duymuştum ne kadar doru bilmiyorum

Samsunglar için 2 yılda düşmeye başlar diyorlar. Bende 250 gb olan modelini aldım kapasiteden ötürü ömrü çabuk bitmesin diye. Elektrik kesintisine filan gelmiyorlar zaten, çok yüklenmemeye bak. Hdd'den olumlu yönleri de var, olumsuz yerleri de. Ek olarak bazı forumlarda biçimlendirme önermiyorlar ömrü için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çağdaş -- 4 Ocak 2016; 17:05:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    anladım hocam peki sizce bu sağlıkta kasma yavaşlama yaparmı
  • quote:

Onu bilmiyorum ama bir kaç program ile test etmek lazım zaman zaman. Samsung'un kendi programı baz alınsa iyi aslında. Program da sağlığı iyi diyorsa da önceki değerlere yakın sonuç veriyor mu onu takip etmek lazım. Yine de ssd de fazla büyük dosyalar olmasın bence. 120 gb küçük %80'ne yakın doluluk bu disklere yaramaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

quote:

Onu bilmiyorum ama bir kaç program ile test etmek lazım zaman zaman. Samsung'un kendi programı baz alınsa iyi aslında. Program da sağlığı iyi diyorsa da önceki değerlere yakın sonuç veriyor mu onu takip etmek lazım. Yine de ssd de fazla büyük dosyalar olmasın bence. 120 gb küçük %80'ne yakın doluluk bu disklere yaramaz.

peki sağolun hocam bi test ediyim bende
  • Ssdlife ile kontrol edin . 6 ayda 70% olduysa ya cok yüklendiniz ssd ye , yada kendinde bir soryn olabilir . Kullandigum en eski 2 ssdlerim ocz agility3 . 3.yillari bitti 100% de duruyorlar . Samsunga mail atip sorabilirsiniz normalmidir diye . Degisime gidebilir diye düsünüyorym .

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Ssdlife ile kontrol edin . 6 ayda 70% olduysa ya cok yüklendiniz ssd ye , yada kendinde bir soryn olabilir . Kullandigum en eski 2 ssdlerim ocz agility3 . 3.yillari bitti 100% de duruyorlar . Samsunga mail atip sorabilirsiniz normalmidir diye . Degisime gidebilir diye düsünüyorym .

Bak bu programı bilmiyordum. :D

Evet yeni Samsung SSD imi kontrol ettim. %100 gösteriyor. Şu anki kullanım senaryoma göre seni 2025 e kadar götürür diyor.
  • Yok öyle birşey, %70 miş, işletim sistemimizide ssd'ye taşımıyacaksak ssd almaya gerek yok demektir,sistemi hdd kurmana gerek yok, bakma onlara kullan gitsin.
  • malesef hocam bu gün bi test yaptım AS SSD Benchmark programında okuma yazma hızı yüzde 80 düşmüş zaten bende anlamıştım bu yüzden konu açtım intenrtte videolerı açılmıycak kadar yavaşladı masaste bi klasöre girme hızıda epey düştü yeni bi sdd almayı düşnüyorum önerisi olan var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.