Selam arkadaşlar.Bir hafta önce bir sistem topladım.Ve sistem işlemlerim hızlı olsun diye normal hdd'nin yanında bir de ssd aldım, 60 gb'lik OCZ Vertex 3 serisi sata 3.0 (535mb oku-480mb yaz). Ardından işletim sistemini ssd ye kurunca çok fazla yer kapladığını farkettim. C nin içine girip gizli ve sistem dosyaları dahil herşeyi seçtiğimde 11-12 gb veri gözükürken, C ye girmeden direk sağ tıklayıp disk doluluk oranına baktığımda 35 gb ye yakın veri görünüyordu.(win old yok,geri yükleme kapatıldı,disk temizleme,birleştirme vs herşeyi yaptım) Neyse format atmadan önce bi puanlıyayım dedim ssd yi ve normal bir şekilde 7.8 puan aldı. ben bu fazla veri olayını çözmek için 2 kere hard format attım.lakin yine de sonuç aynı oldu kurtulamadım 35gb veriden.dedim tamam kalsın böyle,bi yeniden puanlıyayım dedim ve dumur oldum. ssd performans testindeki puanı bir anda 5.9 çıktı.ne yaptıysam da geri yükselmedi :S biostan da baktım bi sıkıntı gözükmüyor. acaba servise mi götürmeliyim yoksa benim yapabileceğim bir şey var mı ?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Disk birlestirme yapmayacaktin hocam... ssd format atan programlar var ocz toolbox gibi normal hdd ye isletim sistemi kur ssdni formatla ve ocz forumlarini bir kyrcala derim...