Şimdi Ara

SSD önerisi ? almalımıyım almamalı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu aralar maddi açıdan iyi gibiyim elimde dell marka i7 ama 720qm bir bilgisayarım var her isimi görüyor fakat aşırı ısınıyor .. Ve bu ısınmalarla birlikte kasmalar yaşanıyor .. Ekran kartı almayı düşündüm ama değiştirilemiyor galiba konuda sorcam simdi :) öncelikle SSD alırsam kaç GB secmeliyim .. Su an 300 GB kullanıyorum en fazla ben .. Ama 240 da isimi görebilir .. Bilgisayarım dell stdio 1558 i7 720qm .. Bilgisayardan anlamamak kötü birşey bu arada :):)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SSD Windows yüklemek amacıyla alırsan daha iyi olur i7 ile uçar elindeki hdd yi ikinci olarak kullanırsın 120 gb alsan yeter

SSD nimettir :) oyunda felan performans artışı olmaz ama masaüstünde pc de ki parçaların boşa yattığını anlayacaksın.
  • Merhabâlar Ömer,

SSD'lere terfî etmeden evvel neler vaad ettiklerine bakmak için:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/1-ssd-nedir-sundugu-fayda-ve-yenilikler-nelerdir/

Tercih husûsunda ise, SanDisk Extreme ve Kingston HyperX 3K 240GB modellerine bakabilirsiniz.

En iyisi olsun arzu edereseniz de Corsair Neutron GTX 240GB.

Lâkin, bu zikrettiklerimin hepsi SATA III katı hâl diskleridir. Gördüğüm kadarıyla bilgisayarınız SATA II'ye destek vermekte. Bu SSD'leri sisteminizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat bu durumda SSD'ler anakartınızın SATA II sınırlarına takılacağı için ancak SATA II performansında kullanma imkânınız olacaktır.
    Bir SATA II ve III arayüzlü SSD arasındaki hız farkı da ancak benchmark testlerinde müşâhede edilebileceğinden, yâni günlük kullanımda bu ikisi arasındaki farkı ayırt edemeyeceğinizden bilgisayarınıza SATA III bir SSD almanızda bir beis yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: OZGUP

SSD Windows yüklemek amacıyla alırsan daha iyi olur i7 ile uçar elindeki hdd yi ikinci olarak kullanırsın 120 gb alsan yeter

SSD nimettir :) oyunda felan performans artışı olmaz ama masaüstünde pc de ki parçaların boşa yattığını anlayacaksın.

Hocam ikisinide nasıl kullanıcam ben orayı anlamadım

• Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler bilgileriniz için ben ekran kartı değiştirebilir miyim peki .? Bu onboard meselesi nedir acaba :)

• Birde şu ısınma problemleri için nasıl yenilikler yapabilirim

• Corsair Force Gs 128Gb
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi SSD almalıyım Yardım
    geçen yıl açıldı
    Laptop önerisi var mı
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ricâ ederim Ömer,

Aşağıdaki linkte bilgisayarınızın incelemesi var. Test modelindeki işlemci 520M, sizde ki 720QM. Lâkin ikisi de aynı sokete monte edilmekteler. Yâni incelemedeki işlemciyi kendinizinki gibi telâkkî edebilirsiniz.
    Anladığım kadarıyla ekran kartınız hârici değildir, işlemci ile tümleşiktir, hâliyle değiştirme imkânı da olmuyor

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1558-Notebook.24496.0.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Solid State Disk

Ricâ ederim Ömer,

Aşağıdaki linkte bilgisayarınızın incelemesi var. Test modelindeki işlemci 520M, sizde ki 720QM. Lâkin ikisi de aynı sokete monte edilmekteler. Yâni incelemedeki işlemciyi kendinizinki gibi telâkkî edebilirsiniz.
    Anladığım kadarıyla ekran kartınız hârici değildir, işlemci ile tümleşiktir, hâliyle değiştirme imkânı da olmuyor

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1558-Notebook.24496.0.html

Heh bende onu merak etmiştim peki hem işlemci hem ekran karti ikisi birden Değişebilir mi yoksa ömür boyu boyle mi kalıyo :) birde arkadaş demiş ikisini birden kullan laptopta boşluk mu var bunun icin anlayamadim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matmuhendisi -- 4 Aralık 2013; 17:35:41 >

• Uzun zamandır hatta hiç fan bakımı ve termal bakım yaptırmadıysanız ısınma sorunu gayet normaldir. Bunun için fan kapağı tek başına açılıyorsa mutlaka kaliteli bir termal macun işlemi uyguladıktan sonra fan bakımı yapmanızı tavsiye ederim. Eğer ayrılmış ayrıca bir kapak yoksa ve bu konuda bilginiz yeterli seviyede değilse pcler için olan hava kompresörlerini kullanarak fan çıkış ızgarasından basınçlı (soğuk ve temiz ) hava tutarak biriken toz ve pisliklerin çıkış kanalından tahliye olmasını sağlayabilirsiniz.

SSD için 120 gb sisteme yeterli fakat depolama olarak kullanamazsınız. Onun için kendi içerisinden çıkan diskinizi harici bir disk kutusuna koyarak harici disk olarak kullanmanızdır. SATA2 arayüzü olduğundan sata 3 herhangi bir ssd bile size günlük kullanımda oldukça iyi gelecektir.
  • quote:

Merhabâlar Ömer,

SSD'lere terfî etmeden evvel neler vaad ettiklerine bakmak için:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/1-ssd-nedir-sundugu-fayda-ve-yenilikler-nelerdir/

Tercih husûsunda ise, SanDisk Extreme ve Kingston HyperX 3K 240GB modellerine bakabilirsiniz.

En iyisi olsun arzu edereseniz de Corsair Neutron GTX 240GB.

Lâkin, bu zikrettiklerimin hepsi SATA III katı hâl diskleridir. Gördüğüm kadarıyla bilgisayarınız SATA II'ye destek vermekte. Bu SSD'leri sisteminizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat bu durumda SSD'ler anakartınızın SATA II sınırlarına takılacağı için ancak SATA II performansında kullanma imkânınız olacaktır.
    Bir SATA II ve III arayüzlü SSD arasındaki hız farkı da ancak benchmark testlerinde müşâhede edilebileceğinden, yâni günlük kullanımda bu ikisi arasındaki farkı ayırt edemeyeceğinizden bilgisayarınıza SATA III bir SSD almanızda bir beis yoktur

Çok güzel bi açıklama elinize sağlık. Peki Mlc yada tlc olması neyi değiştirir? Aynı fiyata evo 120gb ve v300 120gb arasında kalsanız tercihiniz hangisi olur? Yada biraz fazla ödeyip başka diskmi seçmek gerek?

• sgiritli kullanıcısına yanıt
    önerileriniz için teşekkür ederim 3 yıldır hiç bir bakım yapıldı.. bakım için araştırma yapıp kendim halledebilirim gibi geliyor anlarım o işlerden .. aslında 240 alsam tek başına bilgisayara heralde yeter zaten bitane harici hard diskim var 500 gb lık.
  • Merhabâlar hgw7,

MLC ve TLC arasında döngü sayısı farkı vardır.
    Döngü, SSD'yi kapasitesi kadar baştan sonra bir kez yazmayı ifâde etmektedir.
    Konu hakkında daha detaylı mâlûmat için şu linki ziyâret edebilirsiniz hocam:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/3-5-nand-flash-bellekler-kaca-ayrilir/

Samsung 840 EVO'lar normâl bir ev kullanıcısı için gâyet yeterlidir. İnternet, ofis, video izleme, oyun ve benzeri ugyulamlar bunun içine dâhildir. Fakat, video / ses işleme gibi çalışamlarınız varsa EVO'ları tavsiye etmiyoruz.
    840 EVO'lar Kingston'dan daha performanslı. Lâkin bu performans farkı da ancak benchmark testlerinde ortaya çıkmakta Firma îtibâriyle de Samsung daha önde.

Eğer ki NAND ömrüne takınılmayacaksa EVO derim.

Hem istikrarlı hem de NAND ömrü cihetinden bu ikisine nazâran daha iyi bir seçenek bakıyorsanız, Intel 330 ve 335 serîlerine bir bakabilirsiniz.

• quote:

Merhabâlar hgw7,

MLC ve TLC arasında döngü sayısı farkı vardır.
    Döngü, SSD'yi kapasitesi kadar baştan sonra bir kez yazmayı ifâde etmektedir.
    Konu hakkında daha detaylı mâlûmat için şu linki ziyâret edebilirsiniz hocam:

http://www.ssdlabs.net/ssd-rehberi/3-5-nand-flash-bellekler-kaca-ayrilir/

Samsung 840 EVO'lar normâl bir ev kullanıcısı için gâyet yeterlidir. İnternet, ofis, video izleme, oyun ve benzeri ugyulamlar bunun içine dâhildir. Fakat, video / ses işleme gibi çalışamlarınız varsa EVO'ları tavsiye etmiyoruz.
    840 EVO'lar Kingston'dan daha performanslı. Lâkin bu performans farkı da ancak benchmark testlerinde ortaya çıkmakta Firma îtibâriyle de Samsung daha önde.

Eğer ki NAND ömrüne takınılmayacaksa EVO derim.

Hem istikrarlı hem de NAND ömrü cihetinden bu ikisine nazâran daha iyi bir seçenek bakıyorsanız, Intel 330 ve 335 serîlerine bir bakabilirsiniz.

kingston 1 milyon saat
    samsung evo 1.5 milyon saat ömrü var

performansını tam olarak bilmiyorum iops vss bazı sitelerde farklı oluyor.

• ssd yi laptopa takacagim,

laptopu indesign, corel, ps icin kullanıyorum.

son 3-4 aydir, 5400rpm disk gercek yuzunu gostermeye basladi.
    300mb lik bi indesign dosyasini acmak/kaydetmek 15-20 sn den 2-3 dk ya kadar yukseldi. pdf ciktisi almam 4-5 dk suruyor.
    ps de 10 dk suren isler yarim saate kadar yukseldi,

win7home premium kullanıyorum, bi kaç kez formatladım ama pek bi fark oluşmadı. bad sektor yok, hirens ile zeroladim ama daha kotu oldu :)
    anlicaniz yeni disk gerekiyor.

v300 e cok onceden karar vermistim, tanidik biyere siparis vermek icin gittim,
    corsair neutron tavsiye ettiler 5 sene garantili ama fiyati kabarik geldi.
    v300 128gb ile ayni fiyata evo verelim dediler kararsiz kaldim.
    yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkurler.

@Solid State Disk @aspirin_00

• v300 ile evo arasında kaldıysan evo al v300 nazaran daha iyi gibi artı yeni teknoloji v300 evo ya nazaran yaşlı diyebilirim. 1.5 milyon saat ömrüde artısı
  • Ömer hocam,

Bir husûsu size yanlış aktarmışım, mâzur görünüz.
    CPU'nuz olan i7-720QM müstakil bir işlemciymiş ve üzerinde bir de ekran kartı barındırmıyormuş.

Öğrendiğim kadarıyla ekran kartınız Intel GMA 4500 ve anakartın kuzey köprüsünde, yâni yonga içerisinde çalışmakta.

Yâni işlemcinizi değiştirebilirsiniz, fakat ekran kartınızı değiştirmenin bir imkânı görünmüyor. Tek yol yeni bir bilgisayar almak

SSD olarak da 240GB'likler işinizi hayli görür. 120'likler yetemeyebiliyor.

@hgw7

İmkânınız varsa Corsair Neutron GTX olabilir hocam. Şu anda burada bulunabilecek en iyi çözümü teşkil ediyor. Çünkü üzerinde çalıştığınız yazılımları göz önünde bulundurduğumuzda hem EVO hem de V300'ü tavsiye edemiyorum.

İkinci el forumunda 280 civârına bir tâne satılıyordu. Ona bir bakabilirsiniz, satılmadıysa pazarlık da teklif edilebilir

• arkadaşlar bu ssd ler sanirim dizustu bilgisayar larin hdd lerinin yerine takiliyor. peki windows u nasil yer degiştiriyoruz. ssd ye nasil atiyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: d.t.s.

arkadaşlar bu ssd ler sanirim dizustu bilgisayar larin hdd lerinin yerine takiliyor. peki windows u nasil yer degiştiriyoruz. ssd ye nasil atiyoruz.

yeni baştan kurulum yapıyorsunuz hocam ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.