Şimdi Ara

ssd ile ilgili bilenler yardım edebilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-np550p5c-s04tr-np550p5c-notebook-core-i7-240ghz-8-gb-1tb-156-2gb-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=63180

linkteki bilgisayarı aldım ve 8gb ssd si var olarak gözüküyor fakat ssd ile ilgili hiç bilgim yok bu ssd yerel disk d olarak gözükmüyor bunun nedeni nedir? bilgisayar windows 8 yoksa normal hdd ile birliktemi çalışıyor.Bilen varsa ve beni bilgilendirirse sevinirim

• Donanımlardan SSD'yi bulmaya çalış bakalım, disk yöneticisinde ne olarak görünüyor. İşletim sistemini 8GB'lık SSD'ye kurmamışlardır herhalde. Ya flash memory olarak çalıştırılıyordur ya da harf atanmamış bekliyordur bir yerlerde. En kötü ihtimal de Recovery dediğimiz işletim sisteminin yedeğinin olduğu kurtarma kısmı yapmışlardır çabucak format atılsın diye. 1TB seni yeterince götürür bu arada. Güle güle kullan...
  • Senin için ufak bir araştırma yaptım. Bu samsung notebooklara özel birşey yapmışlar. Anakartın üzerine 8GB'lık flash memory denilen (SSD değil aslında) bir hafıza yerleştirmişler. Sen bu hafızayı göremezsin hiçbir yerde; çünkü içeriğini değiştirebileceğin bir donanım değil. İşletim sisteminin hızlı açılıp kapanmasını sağlayan, sık kullandığın dosyaları ve programları sanal bellek gibi tanıyıp içine kopyalayan ve çalıştırma hızını direkt etkileyen ekstra bir özellik diyebiliriz. Yani boşuna arama ;)
  • Cok sagol dostum dunden beri gıcık oldum kazikladarmi lan acaba diye yardimci oldugun icin tessekur ederim :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35mert99

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-np550p5c-s04tr-np550p5c-notebook-core-i7-240ghz-8-gb-1tb-156-2gb-win8-tasinabilir-bilgisayar/productdetails.aspx?I_ID=63180

linkteki bilgisayarı aldım ve 8gb ssd si var olarak gözüküyor fakat ssd ile ilgili hiç bilgim yok bu ssd yerel disk d olarak gözükmüyor bunun nedeni nedir? bilgisayar windows 8 yoksa normal hdd ile birliktemi çalışıyor.Bilen varsa ve beni bilgilendirirse sevinirim

arka kapagın altında hemen wırelessın uyanında bır akrt var. ıste o ssd benzerı hızlı bır bellek. kazıklamadılar ama sadece sıstem ıcın oraya yerlestırdıler. yanı hdd gıbı bırsey arama o orda ıcın rahat olsun..

• sık kullandığın dosyaları cachelemek için kullanılıyordur, daha hızlı tepki verir hdd.
  • hepiniz sagolun arkadaslar :

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.