Şimdi Ara

SSD hız problemi yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bugun ocz vertex 3 120 gb aldım ve sistemime taktım (anakartım sata3 kullandığım kabloda sata3) fakat sonuç gerçekten benim için hayal kırıklığıydı ,bir dosya aktarıyım dedim 120-135 arası hızla aktarıyor daha sonra benchmark programını kullanarak teste soktum ..sonuç şu şekilde

sistemimide yazayım size:

intel i7 930
    4gb ddr3 ram
    gigabyte x58a-ud3r
    hd 6850
    bu arada biostan ahci modunada aldım,fakat hiçbir şekilde performans alamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim(bu arada anakart nasıl güncelleştirilir bios update nasıl yapılır malesef bilmiyorum)
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seytantuylu-tr -- 19 Mayıs 2012; 0:03:58 >

• sata 2 ye bağlayıp bir dene marvell kontrolcusunden kaynaklanıyor sanırım.
  • ssd yi iade ettim crosair aldım sonuç yine aynı sata 2 de bile 120-130 arası arkadaşlar napmam lazım 500 olmasın hızı 200-300 arası olsun dosya aktarım hızı yine yeterli
  • 500 mb/sn ile dosya transferi yapan ssd daha görmedim ben (revo drive ları bilmiyorum). Atto testlerinde gördüğünüz 500 mb/sn vb hızlar sentetik testlerdir yani dosya koplayama hızıyla bir alakası pek yoktur.120-130 elinizdeki ssd için normal bir hız.Ben agility 3 ile dosya kopyalarken 60 mb ları bile görüyorum.Dert edilecek bir konu değil. Yalnız yaptığın testte biraz sıkıntı var. seq okuma hızının ve 4k değerinin biraz daha yüksek olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_efendy34

500 mb/sn ile dosya transferi yapan ssd daha görmedim ben (revo drive ları bilmiyorum). Atto testlerinde gördüğünüz 500 mb/sn vb hızlar sentetik testlerdir yani dosya koplayama hızıyla bir alakası pek yoktur.120-130 elinizdeki ssd için normal bir hız.Ben agility 3 ile dosya kopyalarken 60 mb ları bile görüyorum.Dert edilecek bir konu değil. Yalnız yaptığın testte biraz sıkıntı var. seq okuma hızının ve 4k değerinin biraz daha yüksek olması lazım.

selamlar
    hocam ben 500 mb istemiyorum zaten benim için 200-250 arası kafidir fakat ben 8 gblık bir dosyayı aktardığım vakit 130 lardan 90lara kadar inmesi canımı sıkıyor.bugun vatanda ki çalışan ben sata 2 ile kullanıyorum 250 mb sürekli sabit çalışıyor dedi yok mudur bunun bir çözüm yolu sizce?sata 3 den vazgeçtim marvell yüzünden bari sata 2 de sabit bir hız yakalayamazmıyız.DH'de paylaşılan hızlar gayet iyi peki sizce bu neden?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.