Şimdi Ara

SSD/HDD Oyun Performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İntel core i7-4700MQ 2.4 ghz
    8 gb ram
    Nvidia Gtx 765m 2gb
    donanımlı bir bilgisayarım var. Bilgisayarımdaki HDD hatalar vermeye başladı bir süre önce o nedenle değiştirip SSD almayı düşünüyorum. Soruma gelecek olursak;

Bugün The Witcher 3 oyununu kurdum. Normalde 1 sene kadar önce HDD hataları almadan önce yani 32-33 fps'de oynuyordum. Düşük-Orta arası bir ayar ile. Bugün kurup açtığımda ise Düşük ayarlarda 20-23 aralığında fps alabiliyorum. HDD'nin bozuk olması oyunda fps yi etkiler mi? Bağlantılı olarak da SSD oyuniçi fps i arttırır mı? (Yükleme ekranlarına etkilerini biliyorum ama bazı videolarda fps artışı olduğunu söyleyenler var bazı forumlarda ise sadece yükleme ekranına faydası olduğunu söyleyenler var)

• fps artışı sağlamaz. ben iki tür diskte de denedim. eğer oynarken arada takılmalar yaşıyorsanız bunun sebebi diskin yavaş olmasıdır sadece.
  • Peki hdd nin bozuk olması fps e etki edebilir mi? Çünkü başka bir sorun yok bilgisayarda bu fark neden oluştu anlayamadım
  • SoGoodToBeBad kullanıcısına yanıt
    zannetmiyorum ama net bir şey söyleyemem.msi afterburner ile değerlerinizi kontrol edin. ssd almadan önce format deneyin.
  • Formatı denedim ama bir şey fark etmedi. Bir deneyeyim onu teşekkür ederim cevaplar için
  • Fark etmememesi lazım oyunu oynarken hddnin herhangi bir işlevi yok hafıza olarak rami kullanır olsa bile 13-14fps oyniyacağını hiç sanmam ama yinede kesin bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SDD ve HDD oyun sırasındaki FPS'i hiç bir şekilde etkilemez. Oyunlarda oyunun sadece ve sadece yüklenme süresini etkiler.

Anladığım kadarıyla laptop kullanıyorsunuz, iç kısım tozlandıysa soğutmayı görevini yapamaz ve performans kaybı yaşanır. Bilgisayar içinde ince ayarlar oynandıysa etkileyebilir. Birde aklıma gelen Witcher'da NVİDİA hairworks AA, NVİDİA hairworks presets, NVİDİA hairworks ve foliage presets vardı. Bu ayarların en düşükde olduğuna emin olun, bu ayarlar en baba kartlara göredir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen Laptop kullanıyorum. Aslında temizledim ama termal macunlarını kontrol etmedim. Onları zaten kapadım hocam o kadarın da gözüm yok
  • Birde FPS oyundaki mekana göre çok değişken. Yani şehir yada bitki örtüsü bol olan yerlerde düşük olur hele yağmur yağıyorsa ekran kartı can çekişir . Belki bu sefer baktığınızda 20 FPS civarı almanız bu yüzdendir. Geçen seferkine göre grafikleri daha ağır bölgelerde dolaştıysanız daha düşük FPS almanız normal.

Hatırlıyorum da ben oynarken ortalama 55-60 FPS alırken bitki örtüsü çok yoğun olan yere yağmurlu havada girince 30 FPS'e düştüğünü de gördüm. Büyük ihtimal buna benzer bir olaydır sizinki de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.