Şimdi Ara

SSCB'nin basina nasil Gürcu biri gecmis ? (Stalin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önü kesilmeseydi bir Türkte geçebilirdi(Sultan Galiyev)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne var bunda? Lenin Tatar,Trocki de Yahudidir ona bakacak olursaniz.

Marx'in irk,etnisite ve kadin-erkek esitligi konusunda gorusu aciktir.Marksist teoriye gore irkcilik ve her turlu ayrimcilik,kapitalizmin ve is sahibi patronun yararina olur ve neticedr isci sinifinin hak mucadelesini sekteye ugratir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 4 Ocak 2015; 18:05:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Ne var bunda? Lenin Tatar,Trocki de Yahudidir ona bakacak olursaniz.

Marx'in irk,etnisite ve kadin-erkek esitligi konusunda gorusu aciktir.Marksist teoriye gore irkcilik ve her turlu ayrimcilik,kapitalizmin ve is sahibi patronun yararina olur ve neticedr isci sinifinin hak mucadelesini sekteye ugratir.

Lenin in tatar oldugu ispatlanmadı.

İkinci paragraf dogru.

• Ssscb zamanında halkın zaten milliyetçiliği düşünecek lüksü yoktu. Stalin'in başa geçmesi tamamen parti içinde etkili bir isim olmasından kaynaklanıyor. Günümüze baktığımızda ise Ruslar'da milliyetçilikten ziyade ırkçılık ön planda. Slav ırkı dışındaki milletlere karşı bir antipati besliyorlar. Yoksa Ruslar, Ukraynalıya ve Belarusa karşı bir husumet beslemezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    Ben Rum olduğunu düşünüyorum

• Konudan biraz uzaklaşmış olacağım kusuruma bakmayın, Troçki olayı tam olarak ne? Benim bildiğim Lenin başa Troçkşyi istemiş, kesinlikle Stalin i istememiş. Ama Stalin başa geçince Troçkiyi revizyonist olarak damgalamış. Bu kadar biliyorum doğru mudur yanlış mıdır bilmem

• Ne olduğundan çok,neye hizmet ettiğin ve neye hizmet etmek için yetiştirildiğin önemli olduğu için şaşılacak bir durum yok.
  • Napolyon da İtalyan asilzadesidir. Aynı zamanda Fransız tarihinin belki de en etkin yönetici ve askeridir. Bir insanı Türk veya Rus veya Alman yapan ırkı değil, kültürü ve milliyetidir.
  • Türkiye de gürcü cumhurbaşkanı var şuan işte ne yazıkki.
  • neden türküde kayayı gürcü tuttu der araştırın

• quote:

Orijinalden alıntı: Arnavut7

bizim ki de bazen gürcü bazen türk oluyor.

Bu iyiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hz. Zeus -- 5 Şubat 2015; 15:50:51 >
  • okuduğum bir dergide lenin'in soyunda tatarlık olduğunu öğrenmiştim dikkat edersen gözleri hafiften çekiktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannycvs

Konudan biraz uzaklaşmış olacağım kusuruma bakmayın, Troçki olayı tam olarak ne? Benim bildiğim Lenin başa Troçkşyi istemiş, kesinlikle Stalin i istememiş. Ama Stalin başa geçince Troçkiyi revizyonist olarak damgalamış. Bu kadar biliyorum doğru mudur yanlış mıdır bilmem

Troçki kafasına koca bir balta saplanmasına rağmen ölmemiştir. Sabaha kadar yaşamıştır.

Ayrıca Lenin'i de Stalin'in zehirlediği iddaa edilip durur.

Bunların yanında Almanların çok yüksek düzey bir elemanlarının(her toplantıda falan Hitler'in yanında olan birisi) Rus ajanı olduğundan şüpheleniliyor.
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Troçki mi ajan olarak soyleniyor?
    Vay be balta olayı fenaymış

• Gürcü fakat, 2. dünya savaşı zaferini bütün sovyet halkları yerine rus halkına mâl etmekten geri kalmamıştır.
    Şuan sosyalizm öcü olarak görülüyorsa, batının yaptığı kara propagandanın yanında onunda şüphesiz çok büyük payı vardır.
  • Abatmayalım beyler, ağaç baltası değil buz baltası;

http://en.wikipedia.org/wiki/Ice_axe

Vay canına, öldüren uzun yaşamış; 1961'de Hapisten çıkmış, önce Küba'ya oradan da SSCB'ye gitmiş, Lenin nişanı vermişler;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ram%C3%B3n_Mercader

Troçki'nin Büyükada'da sürgün yılları için alttaki link çok ilginç. Özellikle TC Dışişleri Bakanlığı ve Atatürk'ün Troçki'ye tavrı benim çok ilgimi çekti.

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnewsmobile.aspx?id=-67884

• Diktatörlük kim güçlüyse o başa geçer

• Eline sağlık hocam, tam da fikirlerime tercüman olan bir yazı olmuş. Saf içerik üzerinden eleştirmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blendinho

quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

quote:

Orijinalden alıntı: blendinho

SSCB Dostum Bu RUsya Federasyonu değil kapıları herkeze açık ayrıca troçki olayını bılıyorsun

Şu kısmı anlayamıyorum bugunki ruslar gayet milliyetçi insanlar fakat 20 yıl önce sscb de bulunan ruslar sosyalist olması gerekmiyormu ? sscbdede rus halkı hep ön plandaydı genelde ruslar yine kendilerini övüyorlardı yani sosyalizm sadece adıyla kalmıştı şuanda almanyadan daha çok rusyada ırkçı çeteler var

Belkide kapitalızm cok hızlı yozlaştırmıştır yada sosyalist kultur tam oturmamıştır rus halkına

Alıntıları Göster
    bir anda kapitalizmin göbeğine düşmeleri gerçekten ülke de bomba etkisi yaratmıştı öle ki herkes bir şeyler koparabilmek için serseri mayın gibi ortada dolaşıyordu. yolsuzluk hat safhadaydı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.