Şimdi Ara

*** SRC BELGESİ İÇİN SON GÜN *** (doğrulama) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
12.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dranov

Yalnız SRC belgesi almak için en az 4 yıllık ehliyet ve 3 yıllık sigortalı olma şartı var...
    (not:Sanırım 2009.dan önce almak için..1 Ocak.tan itibaren sınava tabii..)

o sorun degildi, sartlari fazlasiyla karsiliyordum ama gecti artik, hayirlisi..
  • Ben öğretmenim ve ticaret işim falan da yok ruhsatında kamyonet yazan bir Kango için src belgesi mi almam gerekiyor ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Ben öğretmenim ve ticaret işim falan da yok ruhsatında kamyonet yazan bir Kango için src belgesi mi almam gerekiyor ???

hocam ruhsatta hususi yazıyorsa ne K2 belgesi nede src ye ihtiyacın yok. taşımacılık yapacaklar için geçerli
  • Kullanım amacı kısmında ''hususi-yük nakli'' yazıyor bu durumda ?
  • arkadaşLar ßenim Kangoonun da ruhsatına hususi kapaLı kasda kamyonet yazıyor !..
    ßu durumda SRC gerekLimi acaßa ?..
  • Normal SUVlarda sorun yok sanırım doğru anladıysam?
  • cılkını çıkardılar iyice ha..ticari taşıt belgesi kbilmemne src gak guk seneyede merece çıkar gene para isterler.lanet olsun sizin ekonominizede politikanızada.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Ben öğretmenim ve ticaret işim falan da yok ruhsatında kamyonet yazan bir Kango için src belgesi mi almam gerekiyor ???

hocam ruhsatta hususi yazıyorsa ne K2 belgesi nede src ye ihtiyacın yok. taşımacılık yapacaklar için geçerli

Hayır yük ve yolcu taşımacılığı için geçerlidir...

Araç kapalı kasa kamyonet olarak geçiyorsa hususi olmasına bakmıyorlar.

İster ailen,ister başkası yolcu olarak taşınıyor ve kamyonet yazıyorsa olay bitmiştir.

SRC kuyruğunda doblosu,caddy si connecti olan insanlar vardı...

Ayrıca bende almak zorunda kaldım.

Cezası çok ağır çünkü...

• quote:

Orjinalden alıntı: set

quote:

quote:

Hayır yük ve yolcu taşımacılığı için geçerlidir...

Araç kapalı kasa kamyonet olarak geçiyorsa hususi olmasına bakmıyorlar.

İster ailen,ister başkası yolcu olarak taşınıyor ve kamyonet yazıyorsa olay bitmiştir.

SRC kuyruğunda doblosu,caddy si connecti olan insanlar vardı...

Ayrıca bende almak zorunda kaldım.

Cezası çok ağır çünkü...

bu söylediğinin resmi yazısını gösteren bir link varsa görmek isterim.

• bu yazıya göre hususi tescilli olan kamyonetler taşıma yönetmeliği dışında kalıyor. yani k2 ve src ye gerek kalmıyor.

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
    DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 25/2/2004 tarihli ve 25384 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 2 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    "Aşağıdaki taşıtlarla yapılan taşımalar bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır.
    a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar.
    b) Genel ve katma bütçeli dairelerle, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ve kamu iktisadi teşebbüslerine ait taşıtlarla yapılan ticari olmayan taşımalar.
    c) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait motorlu taşıt ve bunların römorkları ile yapılan taşımalar.
    ç) Lastik tekerlekli traktörlerle çekilen römorklarla yapılan taşımalar.
    d) Gerçek kişiler adına hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş kamyonet cinsi taşıtlarla yapılan ve hem taşımanın hem de taşınan eşyanın ticari olmadığı taşımalar."
    MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesinin (b) bendinde yer alan "doksan gün" ifadesi " bir yıl" şeklinde değiştirilmiştir.
    MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    "c) Bu maddenin (a) ve (b) bentlerine aykırı davranan yetki belgesi sahibinin bu taşıtları, durumun tespitinden sonra re’sen taşıt belgesinden düşülür. Bu taşıtların, nitelikleri bu Yönetmelik hükümlerine uygun hale getirildikten sonra yeniden taşıt belgesine kayıt ettirilir."
    MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    "a) A3, F, G, H ve K türü dışındaki yetki belgesi sahipleri, Bakanlıkça belirlenen bilgileri içeren faaliyet raporlarını alınacak örneğe uygun olarak Bakanlığa göndermek zorundadırlar."
    MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 54 üncü maddesinin (b) bendinin ikinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    "Bu şekilde herhangi bir yetki belgesi sahibinin taşıt belgesine kayıt edilmeden ve/veya taşıt kartı olmadan taşıma yapan taşıtlar, faaliyetten men edilir ve taşıt sahibine Kanunun 26 ncı maddesinin (a) bendinin birinci fıkrasında belirtilen idari para cezası uygulanır."
    MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 10 uncu maddesinde yer alan "1/1/2008" tarihi "1/1/2009" olarak, "beş" ibaresi "üç" olarak değiştirilmiştir.
    MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin Geçici 11 inci maddesinin (a) ve (m) bentleri aşağıdaki şekilde, (p) bendinde yer alan "25/2/2008" tarihi "31/7/2009" olarak, (s) bendinde yer alan "25/2/2008" tarihi "31/7/2009" olarak değiştirilmiştir.
    "a) Ticari amaçla; il sınırları dahilinde yapılan eşya taşımaları ile belediye sınırları ile mücavir alanı içinde yapılan şehir içi eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen taşıtlarla yapılan taşımalar için 31/7/2009 tarihine kadar yetki belgesi alma şartı aranmaz. Bu durumda olanlar için söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretinde % 94 oranında indirim uygulanır.
    Ticari amaçla olmamak ve sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili olmak kaydıyla; eşya taşımalarında kullanılan ve toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen taşıtlarla yapılan eşya taşımaları için 31/7/2009 tarihine kadar yetki belgesi alma şartı aranmaz. Bu durumda olanlar için söz konusu tarihe kadar yetki belgesi ücretinde % 94 oranında indirim uygulanır.
    Bu şekilde yetki belgesi alanların/alacak olanların, yetki belgesi eki taşıt belgesine toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan taşıt/taşıtlar kaydedilmez. Ancak yetki belgesi alındıktan sonra yetki belgesi eki taşıt belgesine toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan taşıtın/taşıtların kaydedilebilmesi için ödenen indirimli yetki belgesi ücreti ile yetki belgesinin indirimsiz ücreti arasındaki farkın ödenmesi ve bu Yönetmeliğin, 12 ile 13 üncü maddelerindeki şartların sağlanması şarttır."
    "m) Bu Yönetmeliğin Geçici 2 nci maddesine göre, ilk defa yetki belgesi alanlardan; K türü dışındaki yetki belgesi sahipleri 31/12/2008 tarihine kadar, K türü yetki belgesi sahipleri ise 31/7/2009 tarihine kadar durumlarını bu Yönetmeliğe uygun hale getirmek zorundadırlar."
    Yürürlük
    MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
    Yürütme
    MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma Bakanı yürütür.

• Bakalım trafik polislerimiz nasıl uygulayacaklar bu src olayını, birazda onlara bağlı...

Polis src belgen yok ceza keseceğim derse istediğimiz kadar madde gösterelim farketmez, adam basar cezayı...

Umarım bişey demezler, ben ne olur ne olmaz diye başvurdum, iki ay sonra gelcekmiş...

Sakata gelmeyelim dedim...

İstemezlerse koyarım çekmeceme, isterlerse yanıma alır, buyur derim...

Yeterki ceza yazmasınlar,cezası azda değilmiş yani...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ben polisle konuştum.
    hususiye sormayacağız dediler. alabiliyorsan tabiiki al dursun torpidoda.
    zatem mesleki yeterlilik belgesini eğer benim mesleğim başka ise vede yolcu yada yük taşımacılığı yapmıyorsam neden istesinki. mesleğim olmayan bir konuda mesleki yeterlilik belgesi alacaksın diye saçma bişey olabilirmi
    geçen sene bu vakitler 6 aylık L200 ümü sattıracaklardı bana. allahtan yönetmelik değiştide kurtulduk. yukarıda verdiğim yönetmelik değişmeseydi K2 yide alamıyordum çünkü memurum.
  • quote:

ben polisle konuştum.
    zatem mesleki yeterlilik belgesini eğer benim mesleğim başka ise vede yolcu yada yük taşımacılığı yapmıyorsam neden istesinki. mesleğim olmayan bir konuda mesleki yeterlilik belgesi alacaksın diye saçma bişey olabilirmi
    geçen sene bu vakitler 6 aylık L200 ümü sattıracaklardı bana. allahtan yönetmelik değiştide kurtulduk. yukarıda verdiğim yönetmelik değişmeseydi K2 yide alamıyordum çünkü memurum.

şimdi bir nissan navara veya mitsubishi l200 türü birşey alsak,sadece hobi amaçlı yani, ehliyet yeterli olmayacakmı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: TIMERIDER

quote:

ben polisle konuştum.

şimdi bir nissan navara veya mitsubishi l200 türü birşey alsak,sadece hobi amaçlı yani, ehliyet yeterli olmayacakmı ?

yeterlidir

• quote:

Orjinalden alıntı: lazminator

arkadaşLar ßenim Kangoonun da ruhsatına hususi kapaLı kasda kamyonet yazıyor !..
    ßu durumda SRC gerekLimi acaßa ?..

arkadaşLar ßu konuya net ßir cevap yok mu ?..
    net ßiLgiyi nereden temin edeßiLiriz ?..
  • quote:

ben polisle konuştum.

Bugün hususi trafik şubesine gidip sordum ''hususi olarak tescil edilmiş arabalardan bu tür belgelerin istenmeyeceğini'' söylediler hatta zaten istesem de alamayacağımı çünkü meslek odalarından birine üye olmam gerektiğini bildirdiler ...

• quote:

quote:

ben polisle konuştum.

Bugün hususi trafik şubesine gidip sordum ''hususi olarak tescil edilmiş arabalardan bu tür belgelerin istenmeyeceğini'' söylediler hatta zaten istesem de alamayacağımı çünkü meslek odalarından birine üye olmam gerektiğini bildirdiler ...

kardeş içime oLdukca serin ßir su serptin , ßiLgi için teşekkürLer !..

• quote:

quote:

ben polisle konuştum.

hocam bizim mesleğimiz var zaten neden 2. bir meslek için kursa gidip belge alalım?
    hususi yazıyorsa karayolu taşımacılık yönetmeliğine dahil olmuyor.
    içiniz rahat olsun arkadaşlar ben geçen sene sizin yerinize strese girdim allahtan yönetmelikte değişiklik yapıldıda kurtulduk.
    yönetmeliğe bakarsanız bu belgeleri almamız gerekiyor ama şubat 2008 de yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı ve resmi gazetede yayımlandı. buda bizi kurtardı.

• Bu araçlar bir şirket yada vergi mükellefi Gerçek Kişi adına HUSUSİ olarak kayıtlıysa gene istenmeyecekmi bu SRC belgesi ?

Bu konuda bir netlik yok. Bu konuda da bilgi edinen olursa yazsın lütfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Bu araçlar bir şirket yada vergi mükellefi Gerçek Kişi adına HUSUSİ olarak kayıtlıysa gene istenmeyecekmi bu SRC belgesi ?

Bu konuda bir netlik yok. Bu konuda da bilgi edinen olursa yazsın lütfen...

yukarıda resmi gazeteden alıntı var orada gayet net
    hususiler, ünv araçları, askerler ...vs muaf tutuluyor.
    benim merak ettiğim şirket adına hususi tescil oluyormu?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.