Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

Spurious Apic Interrupt on CPU#0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir Kullanıcı, 1 Masaüstü Kullanıcı
6
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> İşletim Sistemleri ve Yazılımlar >> GNU/Linux >> Spurious Apic Interrupt on CPU#0
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
  • Er
    4 Mesaj
    Foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım, dolayısıyla öncelikle herkese merhaba diyorum.

    Debian linux 3 unstable dağıtımını (kde 3.3, kernel 2.6.9 vs.) kullanıyorum. Yüklü olan bilgisayarın özellikleri şu şekilde:
    Celeron 400mhz, 128mb sdram, 20gb hdd, dmfe modülü ile çalışan bir ethernet kartı (markasını bilmiyorum, davicom türevi olabilir), cx4260 chipsetli isa ses kartı, 32x oem cdrom ve 4x4x16x philps cdrw400.

    Bu bilgisayara debian yüklediğim günden beri hiçbir sorun ile karşılaşmamıştım, kernel 2.4 ile kurulum yaptım, 2.6.9 derledim, sorunsuz çalıştı. Ethernet kartım da herhangi bir sorun çıkarmadı. Birkaç ay bu şekilde kullandım hatta.
    Geçen hafta çok ses çıkaran işlemci fanımı çıkartıp temizleyeyim dedim, işlemciyi, soğutucuyu vs. söküp tekrar taktım. Açtığımda linux'un açılışında bu interrupt hatası ile karşılaştım. Hata mesajı aynen şöyle:
    "Spurious Apic Interrupt on CPU#0, should never happen."
    Bu mesajdan ard arda 8-9 tane geliyor, devam ediyor, ethernet kartının link ışığı sönüyor, tx-timeout uyarısı veriyor ve X açılmaya kalmadan ethernet kartının link ışığı tekrar yanıp sistem donuyor.
    Eski kernelimle de açmayı denedim ama aynı hata..

    Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar, lütfen fikirlerinizi esirgemeyin :)

    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raiser -- 21 Aralık 2004, 0:20:42 >



    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    782 Mesaj
    debianda çok deneyimli değilim. sorununuzu türk debian kullanıcılarının mail listesine yazabilirsiniz.
    http://lists.debian.org/debian-user-turkish/

    tüm debian mail listeleri ->http://lists.debian.org/completeindex.html
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2920 Mesaj
    Merhaba;

    Sorun sanki işlemci ile ilgili ya da donanımsalmış gibi geldi bana. Bir işletim sisteminin hiçbir şey yokken yeniden açıldığında sorun çıkarması pek mantıklı değil. İşlemci yuvasına tam oturmamış olabilir belki.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2052 Mesaj
    knoppix gibi live sürüm ile denedınız mı ?
    cpu yerıne tam oturmamıs olabılır
    sıstem bios un dan kontrol etsenız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 22 Aralık 2004, 22:56:58 >
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    782 Mesaj
    bence farklı bir işletim sistemi dene windows falan olabilir deneme amaclı kur sorun yoksa o zaman debianı dene tekrardan. eğer windowstada sorun varsa o zaman sorun donanımdan kaynaklanma ihtimali çok yüksek.
    |
    |
    _____________________________
  • Er
    4 Mesaj
    Cevaplar için teşekkürler, sorunum donanımsalmış.
    Ethernet kartımı söküp tekrar taktım açıldı. Sanırım işlemciyi çıkartırken yuvasından oynamış :)
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2052 Mesaj
    gecmıs olsun
    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
üniversite
son dakika
SEO
google reklamları
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,156
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.