Şimdi Ara

Spor İçin Akıllı Saat Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aktif olarak salonda 4 gün ağır antrenman yapan birisiyim. Bir akıllı saat tavsiyesinde bulunmanızı rica ediyorum.
    Aradığım en önemli özellik anlık olarak kalp ritmi ölçmesi ve bunun sonucunda misal ağırlık kaldırırken ne kadar kalori yaktığımı görmek.

• Düşündüğünüz fiyat bandı nedir?

Şimdi ağırlık kaldırma dediğinizde optik nabız ölçümü yapan cihazlar için önemli bir sıkıntı oluşuyor. Bu saatler deriye tuttukları ışığın yansıma yoğunluğunu inceleyerek nabzı sayıyor. Ağırlık kaldırma ve indirme esnasında da kol kasları güçlü şekilde kasılır ve gevşer. Bu da hem saatin stabilitesini bozup temiz bir ışık dönüşü almasını engeller, hem de kolun hareketi ışığın yansımasını etkileyerek hatalı ölçümlere sebep olur.

Bu yüzden optik ölçüm yapan cihazlara çok güvenmeyin bu alanda. Bunlar daha çok yürüyüş, koşu ve bisiklet gibi kolların sabit kaldığı sporlar düşünülerek üretilir. Hani alacğaınız ürünü iyi incelemelisiniz. Önerim ise ANT+ ya da BLE snyali üzerinden nabız verisi aktaran göğüs bantlarıdır. Bunlar göğse takılıp hem EKG doğruluğunda nabız verisi verir hem de kollardaki oynamalardan etkilenmez. Biraz konfor kaybı olduğu muhakkak ama doğru veri için bunlar şart bence.

• Öncelikle bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.
    Araştırmalarım neticesinde bende sizinle aynı fikirdeyim. Göğüs bandı daha iyi sonuçlar veriyormuş. Bunu öğrendim.
    Fiyat olarak bir kısıtım yok. Çokta üst düzey birşey istemiyorum açıkcası.
    Bir öneriniz olursa sevinirim.
  • mehmetozturk154 kullanıcısına yanıt
    Fiyat olarak sıkıntınız yoksa Garmin Fenix 3, 5; Polar V800, Suunto Ambit 3 vs. saatleri araştırın derim. :D
  • Garmin Fenix 3 modelini beğendim. Özellikleri de oldukça iyi.
    Modeline göre 2. elde güzel cihazlar bulmak mümkün. Spor için nabız bantlı normal sürüm yeterli, ancak günlük hayat ve dinlenme nabzını takip etmek için HR modeli daha avantajlı ama fiyatçık biraz tuzlu.
  • 2.el bende bakıyorum. Kafama yatan birşey olursa alabilirim. Bir tane Germin Fenix 3 Hrm-Run Set buldum. Bu şekilde almak daha mı mantıklı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetozturk154 -- 20 Ocak 2018; 21:11:19 >
    Fiyata bağlı. Daha uygun olması lazım tabi o şekilde.
  • Fiyatı makul geldi bana.
    Bu set Temmuz 2018 e kadar Garantili, 1700 TL.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.