Şimdi Ara

spellforce 2 : shadow wars

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya bu oyunu oynayan biri mutlaka vardır diye tahmin ediyorum bu oyunun basında nereye gidicez :S anlamadım hic bisey oyundan sogudum ya :S 4 tarafında kapalı bakmadıgım yer kalmadı sıkıstıgım kare icinde ancak hic bi cıkıs yolu yok valla...zaten oyun secerken bi garip oluyorum hayatımda daha doru duzgun bi oyun oynayamadım 25 to life en güzeli bide onun gibi bi oyun onerebilecek varsa rpg de seviyorumda bu oyun sıktı... :S

• Ben zevk alarak oynamıştım oyunu. Şimdi anladım dostum sen oyuna başlarken "free mod" da başlamışsın, orada hiçbir şey yapamıyorsun. "Campain" e tıkla oyun başlayacak, elemanı hareket ettirmek için siter sağ alttaki harita üzerinden bir noktaya sağ tıkla, istersen fareyi sürükle ve gitmersini istediğin yere sağ tıkla. Seni sıkmasın biraz bilgi vereyim:

Bir avatarın var onun gelişimi ile ilgili istediğin ayarlamaları yapabilirsin (level atladıkça, max. level 30 oluyor) ve oyunda level atlamak için öncelikle sana verilen görevi yapman gerekiyor, yani bolca düşman öldürmenin şevel e katkısı yok.

Bu oyunda kimi zaman seninle beraber savaşan rune savaşçıları ile birlikte,kimi zaman ordu kurarak savaşıyorsun.

3 ırkla oynuyorsun oynunu sırasıyla: İnsanlar, orklar ve dark elfler, herbir ırkın farklı askeri üniteleri ve binaları var.

3 farklı kaynak var: Taş, Silver ve Lenya. Bu kaynakları toplamak için işçi üniteleri yapmalısın.İşçi ünite yapımı için Headquarter dan seçim yapıyorsun, 3 farklı işçi var:

Normal işçi, Silver işçisi ve Lenya işçisi. Silver ve Lenya işçilerinin tek farkı headquarter' ın yakınlarında silver veya lenya varsa direkt o kaynağı toplamaya başlıyorlar (bana sorarsan çok ta gerekli değil, çıkan normal işçileri kendinde seçip istediğin kaynağı toplatabilirsin.) Kaynakları toplamak için başka üniteler yapmalısın. Yapmazsan işçiler topladıkları kaynakları yine "headquarter" a taşırlar ancak her işçnin taşıdığı kaynak 10 birim olur. Silver kaynağının hemen yanında yapacağın bir "smeltry" ünitesi ile hem kısa zamanda silver toplamış olursun, hem de her işçinin taşıdığı kaynak 12 birim olur.

Oyunun başlarında veya bir ırkla yeni yeni oynamaya başladığında eksik üniteleri var, bunlar oyunda ilerledikçe sana veriliyor. Mesela, insan ırkıyla ilk oynamaya başladığında sadece normal asker çıkartabilirken, zamanla elde edilen upgrade'lerle elf okçuları, adını tam hatırlamıyorum ama ağaç adamlar çıkarabiliyorsun. Örneğin insan ırkıyla oynarken 3 upgrade var: İnsan, Elf ve Dwarf, bu üçünü tamaladığında, 800 Silver ve 1200 Lenya karşılığında Titan çıkarabiliyorsun.

Oluşturduğun üniteleri gruplar halinde toplayabilirsin. Bunun için yukarıda aşağı ok yönlü tuşlar var, bunları kulanıyorsun dostum. Örneğin ekranda gördüğün bütün asker üniteleri seçtin ancak sen sadece okçuların gitmesini istiyorsan ekranın solunda ünite sayılarının olduğu yerde okçuları seçersin ve üstteki ok işaretine tıklarsan sadece okçular hareket etmeye başlar.

Avatarının ve diğer run savaşçılarının büyü yetenekleri var,sınıflarını tam hatılamıyorum ancak avatarını ister savaşçı olarak yetiştirebilirsin, istersen büyücü olarak veya her ikisinden de biraz biraz vererek.

Dostum bu kadar açıklamayı oyun hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını düşünerek yazdım. Oyunu oynarken takıldığın yer olursa elimden geldiğince, hatırlayabildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

• yazmıssın iyi etmissin valla hiç bir şey bilmiyordum oyunla ilgili sadece frp diye aldım :) çok tesekkurler emegine saglık...:) yürüme işini yaptımda ilk basta nereye gideceğimi bulamamıstım artık onuda ugrasiim biras=)
  • Dostum ilk başta da belirttim ama bu defa biraz daha açayım. oyunun menüsüne geldiğinde 3 farklı oyun modu var:
    1- Free Mode (böyle mi yazılıyrodu hatırlamıyorum): Bu kısım anladığım kadarıyla deneme bölümü açıkçası bende tam anlamadım.

2- Campain: Asıl oyuna başladığın mod.

3- Skirmish: Bu modda da 2 takımdan, dört takımdan, 6 takımdan oluşan haritalar var. Örneğin 4 takımlık herhangi bri haritayı seçtiğinde bunlardan birisi senin takımın, seçtiğin 2. takım senin dsotun ve diğer 2 takım düşmanınız oluyor. Aslında zevkli bir bölüm, amacın düşman olan takımları ve o takımlara ait avatarları yoketmek, bu arada sen kendi takımınla birlikte atağa girersen her şey daha kolay oluyor.

Sen dört tarafı kapalı alan yazmışsın, heleki oyunun başında, hatırlayamadım önce sonra hatırladım. Senin bahsettiğin dölümün adı WestGuard, hatta biraz ilerleyince karşına 8 tane falan satıcı çıkıyor (onların üzerlerinde jese işareti var). Senden bir ricam var, buraya bahsettiğin bölüme ilgili resim koyar mısın?

Bu arada bu oyun FRP değil dostum, RPG, avatarı seçiyorsun ve kendin istediğin gibi geliştiriyorsun. Farenin tekerlek tuşuna basarsan avatarın arkasından izleyebilirsin. İzometrik bakış açısında iken haritanın etrafında dönebilirsin, fare tekerleğini çevirerek ekrandaki bölgeye yakınlaşabilir veya uzaklaşabilirsin. Alış-veriş yaparak para kazanırsın, seninle birlikte (oyunun ilerleyen bölümlerinde, her birisi zamanla katılacak) run savaşçılarını ister kendin geliştirebilirsin, isterse otomatik ayarları kendisi yapıyor. Her birinin için ayrı silah, zırh vs. alabilrisin. Bana göre sıkıcı oyun değil ancak gittkçe zorlaşan bir oyun.

İnsan,elf ve dwarf ırklarının upgrade i sonucu yapabileceğin Titan

Bu da orc, troll ve barbarian upgrade i sonucu yapabileceğin Titan

Dostum seni de sıkmak istemiyorum, başlarda biraz zorlanırsın ama alışınca aslında oynanışı kolay,menüleri kullanışlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 5 Ağustos 2007; 23:42:34 >

• tamam bencede ben resim koyiim ama nasıl ?
  • Dostum önce resim alacak bir program indirebilirsin netten "ScreenshotCaptor" programın adı. Bir başka yolu da şu: Oyun sırasında ("Print Screen" tuşu varsa klavyede) bu tuşa basıp ardından windowstan "paint" i aç ve "Düzen" sekmesinde "Yapıştır" a tıkla. Oyundan aldığın bu resmi kaydet.

Ya dostum uzun uzun anlatıyorum ama umarım seni gücendirmiyorumdur, bilmediğini varsayarak, her seferinde mesajla uğraşmayalım diye uzatıyorum.Neyse kaldığım yerden devam edeyim:

Paint'te "Dosya" sekmesine tıkla, "Farklı Kaydet" e tıkla, "Kayıt Türü" yazan kısımda formatı "jpeg" (ss'te gördüğün gibi) yap.

Buraya o resmi koymak için de altta "Buraya resim koymak için tıklaın ! " yazan kısma tıkla, karşına küçük bir pencere çıkacak, "Gözat" a tıkla ve kaydettiğin bu resmi bulup seç, ardından "Tamam" diyorsun. Bu işlemden sonra pencere kapanacak ve cevap sayfasının altında "Mesajda resmi görüntüle" yazısının önündeki kutucuğu işaretle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 6 Ağustos 2007; 19:30:08 >

• titan nasıl yapılıyor ben hiç yapamadım da :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: WaReZ

titan nasıl yapılıyor ben hiç yapamadım da :D

Dostum bunun için oynadığın ırkın bütün upgrade'lerini yapman lazım (her birisi için 400 birim taş lazım). Bu upgrade'ide "Headquartes" dan yapıyorsun, oynadığın ırkın headquarte'ına tıkladığında sağ tarafında semboller var (oyun kurulu değil, bu sebeple ss koyamıyorum), fareyle üzerine gelirsen yazar zaten (Human Upgrade) şeklinde. Oyunun başlarında bu upgrade'lerin hepsini kullanamıyorsun, ilerledikçe bu upgrade'leri yapabilme şansımız var. Bütün upgrade'leri yaptıktan sonra yine headquarters'dan titanı yapabilirsin. Eğer upgrade'lerin hepsi yapılmadıysa, upgrade'ler henüz aktif değilse, 800 Sİlver ve 1200 Lenya yoksa, toplam askeri ünite sayın 75'ten(en fazla 75 askeri üniten olacak, yalnız burada örneğin Paladinler 2 birim sayılıyor) fazlaysa titanı yapamazsın dostum.

• Dragon Storm ek paketi çıktı bitirdim serisini devamı güzel oldu fakat 1. oyunda aldığım zevki alamadım yapımcılar biraz işin suyunu çıkarmışlar
  • Yukardaki resimler oyun içinden mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

Yukardaki resimler oyun içinden mi?

Onlar ırklarla oynanırken yapılan titanlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.