Şimdi Ara

SPDIF çıkışı olan dizüstü bilgisayar var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim kullandığım cihazda var
    marka: CASPER
    model: CPW 1700 7684 FL
  • ARKADAŞLAR DATRONUN NERDEYSE BÜTÜN MODELLERİNDE BU ÖZELLİK WAR...
  • yaw hocalar çok güzel soylemişsiniz de

notebookta kulaklık çıkışı aynı zamanda spdif çıkışı bende (Fujitsu amilo 1424)

bildigimiz kulaklıkların stereo jack i gibi bi kablo lazım değil mi?
  • Acerların alayında da var S/PDIF desteği. Kulaklık çıkışı ile aynı delikten bu destek var.
  • Benim bildiğim bütün BenQ'larda var bu, bendeki R55'te de var mesela...
  • benim kullandıgım datron kxa modelinde var ona 1 metrelik bir kabloyu 25 milyona alıp 5.1 ses sistemine baglayıp 5.1 ses cıkısı alıosun hatta kabloyu cıkarınca kırmızı bir ısık yanıo cıkıs yerindee
  • bende var.

Spdif optik bağlantı değildir.
    Optik bağlantı ayrı bişidir.

Yukarıda verilmiş zaten arkadaşın biri varmiş.

Optik ve Spdif farklıdır ama ikiside digital sistemlerde kullanılırlar.

Spdif imzamdaki notebook ta var.

Ama ayrıca mesela Xbox ımda bir Vga kablosu aldım, üzerinde OPTİK çıkış var. O atamamen ayrı birşer. Spdif yok..
  • spdif = sony + philips in ortak ürettiği bir digital kod tur ne şekilde bağlandığı farketmez ancak genel olarak 2 şekle ayıra biliriz birinde içinde teller olan kablo ile üzerinden elektrik geçerek aktarılır diğerinde optic kablo ile ışık yoluyla aktarılır sonuçta ikiside spdif olabilir sorun bu kabloyu nereden bulacağımız bir kaç bilgisayarcıya sordum konudan bi haberler çünkü laptopların üzerinde 1/8" mini jack tan çıkıyor spdif dolayısı ile özel bir kablo lazım
  • Asus F3Jc , F3Jp bu ikisinde var benim bildiğim.
  • adı üstünde sony lapop larda da var
  • Asus A3e de yok diyen gormedim diye arkadas Asus A3E alsın ve kulaklık girişini içine bakınca kırmızı bir ışık görecek o s/pdif'tir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CocaBJK -- 18 Temmuz 2007; 21:51:32 >
  • selam arkdaşlar bende acer as5920g modeli bir notebook var bunu ben 5+1 e bağlamak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayardan sadecekulaklıl çıkışı var burası 2 kanal 5 kanal şeklinde nasıl çıkış alacam ne yapmam gerekiyor anlatan olusa sevinirim teşekkürler...
  • birde bu kablo ile bağlayacağız 5+1 7+1 olan SPEAKER modellerini bilen varmı yada hepsine bağlaya bilirmiyiz dönüştürücü filan var mıı???
  • acer 9424 (17" ekranlı) hemde canavar
  • bu basit ve standart gibi bişey sanırım baksanıza herkeste varmı bendede var, ne işe yarıyo bu kırmızı ışık diye afallamıştım ilk başta hatta benq p52
  • Dijital çıkışı olan laptopların hepsi S/PDIF standardını sağlıyor bildiğim kadarıyla. S/PDIF bilginin iletildiği ortamdan çok kullandığı protokolle ve voltaj değerleriyle ilgilenir. Fakat gene de kabul gören 2 medyada iletim sağlanır: 75 ohmluk koaksiyel ya da fiberoptik kablo.

Acer Aspire 5920g'de var S/PDIF çıkışı. S/PDIF çıkışına bildiğimiz 3 veya 4 girişli hoparlör setlerini bağlayamayız çünkü bir hoparlörün membranının titreşmesi için oraya giden sinyal güçlü bir analog sinyal olmalıdır. S/PDIF ise adı üzerinde dijital iletim sağlar. Bu dijital veri önce Dolby Digital, DTS vs. destekli "decoder" diye tabir edilen dijitalden analoğa çeviriciye girmelidir. Buradan istediğimiz analog hoparlör setine çıkış sağlanabilir. Piyasada ayrı satılan decoderlar olduğu gibi hoparlörle birlikte satılan decoderlar da vardır fakat fiyatlar analog hoparlör setlerine göre çok yüksektir. Benim eski masaüstünde koaksiyel bir çıkış vardı fakat şuan 5920g de optik bir çıkış var. Yani çıkış tipine göre uygun kablo seçilmelidir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Shadow.

benim kullandıgım datron kxa modelinde var ona 1 metrelik bir kabloyu 25 milyona alıp 5.1 ses sistemine baglayıp 5.1 ses cıkısı alıosun hatta kabloyu cıkarınca kırmızı bir ısık yanıo cıkıs yerindee

shadow arkadaş, o kabloyu nereden alabiliriz? buraya kablonun resmini koyabilir misin?

bende de acer 5112 var spdif çıkısı var fakat ışık yanmıyor benimkinde ve girişi 3.5mm normal jak girişine benziyor.
  • benim asus z53f de de kulaklık çıkışında s/pdif yazıyor fakat kırmızı ışık yanmıyor bu durumda nasıl z5500 e bağlayarak digital ses alacğım acaba
  • Laptop SPDIF çıkışı olan için bole aparatlar mevcut
     SPDIF çıkışı olan dizüstü bilgisayar var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.