Şimdi Ara

Spam Bot temizleme..& Bilgisayar kilitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Önce bu ve buna benzer forumları düzenleyenler ile emeği geçenlere teşekkürlerimi iletmekle ve "Mübarek Kurban Bayramınız Kutlu Olsun" dileklerimle başlamak istiyorum..

Sorunuma gelince : Win98 yüklü olan bilgisayarımda rastlamadığım (ya da vardı da ben bilemiyorum), ancak WinXP Profesyonel işletim sistemini kurduktan sonra bazı sitelere (mesela superonline/oyun buna bir örnek) girdiğimde kilitlenmeler olmaya başladı.

Jawadan olabilir diye değişik sitelerden jawa sürümleri yükledim olmadı, format atıp yeniden WinXP yükledim, yine aynı kilitlenme sorunu.
    Düzelmek bilmeyen bu sorundan son olarak SpyBot ile tarama yaptırarak kurtulmayı denedim yine olmadı. Ancak şu var ki; spybot'un bulduğu spamları temizledim, bir tanesi hariç:

**DSO Exploit: Data source object exploit (Kayıt dosyası değişikliği, nothing done)
    HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

Böyle bir durum bilgisayarımın kilitlenmesine sebep teşkil eder mi?

Biraz uzun yazdım ama, sorunumu anlatabilmek için bu gerekliydi sanırım.
    Sorunuma yardımcı olunacağı düşüncesiyle şimdiden teşekkür ederim.. İlgilerinizi bekliyorum..

Saygı ve sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiTiz23 -- 21 Ocak 2005, 22:26:19 >

• hocam o yazdığın rahatsızlar bendede var.artık makinada yerleşik hayata geçtiler.paşa paşa birbirimizle geçiniyoruz.ama makinada bir kasma olmuyor.forumu takip ederken bazı arkadaşların da aynı sorunlarının olduğunu gördüm.o arkadaşlara yazılan cevaplarda onların her zaman olabileceğini söylüyorlardı.
  • format istiyor sizin makinalar ve benden tavsiye warez crack ve benzeri sitelerden uzak durun. sistemi kuduktan sonra sp2 + windows update + virus programı + firewall kurun iyi bayramlar ve dertsiz günler dilerim
    KADIM DOST
  • arkadaslar size webroot spy swepper ve microsoft antispyware yi oneririm..
    spy bot ta cikan dso exploit hatasi bir bugdur...telaslanmaya gerek yok..spy bot un resmi web sitesinden aciklanmistir durum..
    eger gozunuze batiyorsa regedit ten manuel olarak silebilirsiniz..
  • spybot'un bulduğu spamlardan aşağıda yazılı olan;

*DSO Exploit: Data source object exploit (Kayıt dosyası değişikliği, nothing done)
    HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0\1004!=W=3

düzeni regeditten buldum. Zones altındaki \0\,\1\,\2\,\3\,\4\ değerlerini inceledim. \0 değerinin olduğu yerde hiçbir değer atanmadığını, oysa diğerlerinde 1 ve 3 değerleri atanmış olduğunu gördüm. Sonra \0 değerinde null olan değeri 1 olarak atadım ve çıkıp bilg.ımı kapatıp yeniden açtıktan sonra :

1) Bilgisayarımın daha önce kilitlenen internet sayfasında kilitlenmediğini, mükemmel çalıştığını,

2) Setup ayarlarında "on" olduğu halde WinXP açıldığında klavyenin "NumLock" ışığının yanması gerektiği halde ve bu güne değin hep elle kumanda ederken, yukardaki düzeltmeyi yaptıktan sonra otomatik olarak yandığını gördüm.

quote:

Orjinalden alıntı: m1cf

arkadaslar size webroot spy swepper ve microsoft antispyware yi oneririm..
    spy bot ta cikan dso exploit hatasi bir bugdur...telaslanmaya gerek yok..spy bot un resmi web sitesinden aciklanmistir durum..
    eger gozunuze batiyorsa regedit ten manuel olarak silebilirsiniz..

Belki bu yaptıklarımdan dolayı düzelen kilitlenme ve winXP çalıştıktan sonra otomatik yanan Numlock ışığının bir tesadüf eseri olmadığını düşünmekteyim.

Sistem yapılandırması ile ilgili olarak daha bilgili arkadaşların yanlış isem beni düzeltmeleri ve uyarmaları, eğer doğruluk payı var ise de tasdik etmelerini bekliyorum.

Gerçi burası yeri değil biliyorum ama Bir de Forum ile ilgili kendi görüşümü belirtmek istiyorum.

Gördüğüm kadarıyla foruma konu açan arkadaşlardan çoğu "acil yardım edinnnn", "ne olur bana yardım" ya da buna benzer ifadelerle konu ya da bilgi iletişiminden yararlanmak istemektedir. Genelden ricam ;

1) Forumu kullanmak isteyen arkadaşların konusunun ne olduğu meçhul yazımlarla bilgi iletişimine girmemeleri,

2) Forum Yöneticilerinin bu şekilde girişleri önlemek açısından uyarıda bulunmaları ya da kendilerinin uygun göreceği bir biçimde engelleme,

Bir başka forumda da bunları gördüğüm için, bir de kabilse önermek istediğim bir husus :

Genelde kullanıcılar dağınık şekilde görünmekte olup, acaba alfabetik sırada gözükebilmek mümkün müdür?

Saygı ve sevgimle kalınız..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.