Avea konuşma içi paketlerine zam yaptı, her yöne sınırsız hatları bir bir kapattı sonra 3000 dk. ya 75 kişiyle sınırladı, ardından kontörlere zam geldi onunda ardından arankazanda yapılan son değişiklik herkezce biliniyor zaten.
Arkadaşlar bu rekabet piyasasında avea olmasaydı bilinki değil 15 dk. 2 kontöre konuşmayı 2 dk.sını 15 kontöre konuşurduk.
Vodafone ceplimitsizi birden 50TL den 75TL ye çekti.
Sanki yolunda gitmen bişeyler var tüketici açısıdan.
Zamanında avea batsın avea allah belanı versin diyen arkadaşlar oldu. ben yıllarca avea kullandım suan Vodafone kullanıyorum ama sırf rekabet açısından aveanın bu piyasada olmasını isterim...
iyi forumlar
ben aralarında anlaştıklarına inanıyorum 3g yatırımlarını finanse edip öyle sıkı rekabet yapacaklar gibime geliyor avea zaten borçlu turk telekomun desteğiyle ayakta duruyor hepsi için hava güzel... hani 3g çıktıktan sonra 2g hizmetleri çok ucuzlayacaktı ? tam tersi oldu :)
Bu paket konuşmalar konusunda biraz bizde hatalıyız mesala 1000 dk lık konuşma paketi aldık normal şartlarda çok ucuz lehimize ama biz napıyoruz çoğunluk olarak o 1000 dk dan 1 dk bile artmasın istiyoruz kısacası ihtiyacımız olsun yada olmasın biraz sömürüyoruz :) e zaten en çok artan dakikalardan kar sağlamayı bekleyen operatörler bu durumu istemezler, kendilerini garantiye alacak fiyatlara çekerler seviyeyi..
umarım uzun vadede tüketici kazanır ne diyeyim...
yuhh gerçektende vodafone 50lik olan 75 lira olmuş ben avea heryöne kamuya geçiyorum pazartesinden itibaren şuanda avea mobilöğrenci kullanıyorum ama son zamlar faturalı hatta itti beni
Avea olmasaydi ögrenci hatlari böyle avantajli olmazdi ve limitsiz tarifeler olmayacakti.
Genel olarak aveadan (müşt. hiz, çekim gücü, hizmet kalitesi..) her ne kadar memnun olmasak bile uzun süreli konusmalar ve yüksek sayıda mesajlaşmalar ilk aveada başladı ve inanılmaz bir müşteri kitlesine ulaştı, üni'de okurken aveası olmayan hiçbir arkadasım yoktu.. İnternet dışındaki tek iletişim aracımız aveaydı ya 180 dklık ücretsiz görüşmeler kullanılırdı yada 39 kontore alınmıs mesajlar ( yazarken özledim o günleri ) Aylık alınan bir 150 kontur bazen 2 ay bile yetebiliyordu, mobil öğrencinin ilk zamanlarında avedan turkceli dakikası 2 kontore ararken turkcelden turkceli 4 kontore arayabliyorduk..
Bütün bunlar aveadan memnun oldugum anlamına gelmiyor ama sadece ücretler tatmin edici.
Ama şu açıdan bakınca, kamu hattım ortalama aylık 25 lira Kontorlu hatta iki ayda bir 27 lira toplam aylık 38,5 lira yapar.. cep telefonu kullanımı için yüksek bir rakam bence.. ayrıca internet 26 sabit tel ortalama 20 dersek iletişim için aylık ödenen minimum tutar 80-90 lira civarı bişey yapar, kimi insan için normal olabilir ama bir çok insan için aylık maaşın %10u na denk gelir. Ülkemizde pahalı iletişime alıştıgımız için biraz daha düşük ücretli olan bize ucuzmuş gibi geliyor, ama hiçte öyle değil.
İşsizler ordusuna hergün yeniler eklenirken ekonomik sorunlar had safadayken operatörlerin bu zamları inanılmaz birşey