Şimdi Ara

Sözleşme bitmeden evden çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    ev sahibi ile sözleşme yaptık. Sonra bir daha imzalı olarak yenilenmedi. Şimdi çıkmak istiyoruZ. Ev sahibine haber verdik şimdi kendisi evi kiralamak için bir girişimde bulunmuyor. Bu adamın bizden para isteme hakkı ya da bizim sözleşmemizin bir geçerliliği var mıdır? Bizim yasal olarak yapmamız gerekenler nedir? Dava açsa kaybeder miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muspi -- 6 Şubat 2020; 16:15:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam şubat 2017 de yapılan sözleşme 2018 şubat da iki tarafta aksini belirtmemişse kendiliğinden yenilenir. Şubat 2019 da tekrar yenilenir. Sizin şubat 2020 den 15-30 gün önce yazılı bir şekilde ev sahibine artık evden çıkacağınızı bildirmeniz lazım. Aksi halde ev sahibi şubat 2020 ye kadar olan kiraları isteyebilir. Usulen böyle ama ev sahibi size derse ki önemli değil çıkabilirsiniz, o zaman hiç bi işleme gerek kalmaksızın çıkarsınız. Ama ev sahibi yok efendim ben kiramı isterim diyorsa siz aynı koşulları kabul eden başkaca bir kiracı bulursanız sizin yerinize sözleşmeye devam edecek, o halde ev sahibine olan borcunuzdan kurtulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtar çekin. İhtardan sonra evi boşaltırsanız en fazla ev kiraya verilene kadar ki kirayı talep edebilir ki tam hatırlamıyorum bu süre 3 ya da 4 ayla sınırlıdır. Yani sözleşmenin sonuna kadar beklemeniz gereksiz. Kiraya verilene kadar ki kirayı istemesi için yol yordam bilmiyorsa bir avukatın kapısını çalması lazım. Bu seferde masrafı olur uğraşmakdan vazgeçer. Ama uğraşırsa kiraya verilene kadar ki 3-4 aylık kirayı icra marifeti ile sizden alabilir.

    Mesela benim dükkan kiracım hiçbir ihtar çekmemesine rağmen kira göndereceği gün ben çıkıyorum dedi. Ben de yolun açık olsun dedim. Şimdi kalkıp onunla bir de bir kaç kira daha alacağım diye davalık mı olacağım. Alacaklı bile olsam o para hakkım değil ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARAFESOR

    İhtar çekin. İhtardan sonra evi boşaltırsanız en fazla ev kiraya verilene kadar ki kirayı talep edebilir ki tam hatırlamıyorum bu süre 3 ya da 4 ayla sınırlıdır. Yani sözleşmenin sonuna kadar beklemeniz gereksiz. Kiraya verilene kadar ki kirayı istemesi için yol yordam bilmiyorsa bir avukatın kapısını çalması lazım. Bu seferde masrafı olur uğraşmakdan vazgeçer. Ama uğraşırsa kiraya verilene kadar ki 3-4 aylık kirayı icra marifeti ile sizden alabilir.

    Mesela benim dükkan kiracım hiçbir ihtar çekmemesine rağmen kira göndereceği gün ben çıkıyorum dedi. Ben de yolun açık olsun dedim. Şimdi kalkıp onunla bir de bir kaç kira daha alacağım diye davalık mı olacağım. Alacaklı bile olsam o para hakkım değil ki
    yol yordam biliyor ancak iyi niyetli değil. önceki 2 kiracıya da aynı şeyi yapmış ama enayi gibi biz düşmüşüz ağına. vakit harcatıp anahtar teslimini de geciktirdi. dediğiniz miktarda kirayı teklif ettik kabul etmedi. hiçbir türlü anahtar teslim tutanağı yapmaya yanaşmıyor. anahtarı da ihtarı da noter yoluyla gönderdik bizden çıktı. dava açarsa da açsın artık. şimdi evi bizim oturduğumuzdan 500 tl daha yüksek bir miktardan kiralamaya çalışıyormuş. (apartmanda yeni tutulan daire 200 tl düşük bizim oturduğumuzdan) uğraşırsa da sadece hak ettiği parayı alsın artık bizden fazla para çıksa da onun cebine girmesin diyoruz. hakkımızda hayırlısı artık.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.