Şimdi Ara

SÖZELCİLER NASIL YAPTINIZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Geçen sene dilden girmiştim. Bu sene tmden hazırlandım, değiştiricem bölümü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YUSUF340809 Y kullanıcısına yanıt
    İnş alırım kardeşim niye inanmayım sen tıp mı bitirdin 6 sene ?

• Gerdik2 kullanıcısına yanıt
    Yok, okulu uzattım :) Okumadım aslında da

Yalnız 1 yıl kalsan bile burs kesiliyor yazıyor sitede .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerdik2 -- 17 Temmuz 2019; 8:23:55 >
    Kyk’yı arayabilirsin. Yazmaktan yoruldum.

Dostum ben sana inanıyorum da okulu ızattım burs devam etti dedin ? Sitede 1 yıl bile uzatsan burs kesiliyor diyor burs aldığıno kabul ettim yani

2012’de yerleştim. 1 sene kredi aldım. 2013’te ilk 100’e girdim. 2014 ocaktan itibaren ilk 100 bursu aldım. 2016 haziranda bursu kestiler ben henüz mezun olmamış olmama rağmen. Kyk’da kaydın açıldıktan sonra 4 sene (tıp 6 sene vs) burs alabiliyorsun. 2 sene kredi aldıysan kalan 2 sene ilk 100 bursu gibi.

Hocam yani şöyle anlıyorum şimdi 2019 ocakta almaya başlıyorum ama mesela 2019 2020 yılında başarısız olup okulu uzatıyorum hemen mi kesiliyor yoksa kalan 2 yılı da alıyorum ama okul devam ettiği halde 5.yıla burs mu verilmiyor umarım anlatabilmişimdir.

Başarısız olman okuduğun okulun belirlediği kıstasları yerine getirememen. Her okulun farklıdır bu. Yeni eğitim öğretim yılına başlamadan önce kyk’ya iletilir bu öğrenciler ve bursları kesilir. Okulu uzatmak başarısız olmak anlamına gelmiyor. Okuduğun okulu arayıp başarısızlık kriterini sormalısın.

• Gecen seneye gore 650 felan bu sene 2161 boyle bidi yok 3 katı gerçektende boun edebiyat ihtimali nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen gene tercihlerde en üst sıraya yaz onu Hocam, hiç ama hiç belli olmaz. YÖK Atlas'tan sıralamalara bakarsanız Boğaziçi Edebiyat için son 4 yılın sıralamalarının şöyle olduğunu görürsünüz:

2018 - 1.247
    2017 - 3.026
    2016 - 2.030
    2015 - 2.170

Gördüğünüz gibi sadece geçen sene 1200 ile almış, daha 2017'de 3000'den almış. Düşününce 2017'de araya TM'ler kaynadıysa şimdi kaynamaması için hiçbir sebep yok, aksine katsayı farkları kalktığı için daha bile kolay. Gene 3000'den almaya başlayabilir. Geçen sene bütün bölümler ekstrem sıralamalarla öğrenci aldı, sınav sisteminin değişmesine ve herkesin hazırlıksız olmasına bağlanabilir bu. Ben de 2150 yaptım, ilk tercihime Galatasay İletişim yazacağım.
  • berryhibiscus B kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler yorumunz için biraz içime su serpildi ben de gs iletişim 3.sıraya yazacağım belli mi olur dediğiniz gibi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.