Şimdi Ara

Sözde baba denen adam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: Varsayilan

haklısınız kalemtraş size karşı çıkmıyorum o sarfettiğim sözlerin seviyesizliği hakkında fakat bu sinirle ve bu duygularla sarfetmek istemediğim sözleri sarfetmek zorunda kalıyorum ne diyebilirim ilerde işi düşerse bana görür o. Acımasız değilim kurda köpeğe yem etmem o kadar da değil fakat bana yaptıklarını da, yaşattıklarını da göstericem ona.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalemtraş

baba hakkında "artık yeter bir gün bir dövücem ki aman diyorum" demek, "beyinsiz geri kafalının teki" demek ne demektir yahu?

baban o senin baban! sevmesen de saygı duymak ZORUNDASIN. o eğitimsizliğinden dolayı sana saygı göstermeyebilir. madem sen onu "eğitimsiz" görecek kadar eğitimlisin, o zaman bu sözlerine ne demeli?

ne yaparsa yapsın, sen kendini kültürel olarak ondan yüksek görüyorsan alttan almayı bileceksin. kusura bakma ama yukarıda koyu yazdığım sözlerine bakınca içimden "yemişim sendeki kültürü" diyorum, başka bir şey değil...

alttan alamıyorsan bile başka çözümler üret. aynı ortamda bulunma, eve gel çekil odana otur. yoksa "asacam, kesecem" demek, nasıl yaparsa yapsın bir insana, daha da önemlisi bir babaya "beyinsiz" şeklinde bir laf söylemek, kültürsüzlüğün alâsıdır....

Söylediklerin çok doğru hepsine katılıyorum.

Ayrıca senin "söylediğin gibi" babandan daha kültürlü olmanın sebebi eğitim görmen. Sana bu imkanı sağlayan kim??? Baban...

• 15Günden beri nerdesin la ?

Peder izin mi vermedi
  • Ben de arada karşı geliyodum babama sinirlenip.Anneme de karşı geldiğim oluyodu.Allah'tan yatılı okumaya gidicem de düzelicek bu durum.Yoksa büyük günah...
  • Benim durumum senin kadar kötü. Hemen Hemen aynı diyebiliriz. 18 yaşındayım bende.
    Defalarca kavga ettik gerçek bildiğin kavga , birinde parmağını çok fena büktüm , nerdeyse kırılıyordu , birinde kafasını kanattım birinde tuttuğum gibi o sinirden yerdeki sofranın üstüne attım , 90 kiloluk adam başa çıkamıyorsun. elinden kurtuldun kurtuldun.
    Seninde anlattığın gibi , kafasından noksan , şizofren hastası , kültür denilen hiç bişi yok , seviyesiz , sanki dağda yetişmiş , gençlikten bir gram anlamıyor. Daha dün gece yine içmiş , oturma odasında yine bağırıp çağırmış , hep aynı şeyler hep aynı , papağan gibi..
    DVD playeri kırmış , be insafsız ne istersin ondan. Küfürler ediyor bütün mahalle duyuyor. İnsanlıktan çıkmış. Azından devamlı beddualar çıkıyor.
    Ya inan insani hiç bir hareketi yok. geçen sene oruç ayında içki içti , seneden seneye bayramlarda belki namaz kılıyor , İçkili iken Allah'a defalarca küfretti , anlatmakla bitmezki ,

Beni defalarca öldürmek istedi , eline kocaman cam vazuyo aldı tam vuracakken abim tuttu , ekmek bıçağıyla kovaladı , kendimi kapının arkasına zor attığım günler oldu , daha yakın zamanda polislik olduk. kapının arkasına kaçıyosun ama hayvan gibi itemiyosun en sonunda gücün kalmıyor , evdede kimse yok , çaresizce kapıyı bırakmak zorunda kalıyosun , içeri giriyor sana vurmaya başlıyor , bende elinden kaçıp polisi arıyorum.

ya insanın kendi durumunda olan bir arkadaşı olmalı , onu en iyi o anlar. dertleşirsin içini dökersin , enazından rahatlarsın ,

Artık odamdan çıkmıyorum onun ne suratını görmeye tahammülüm var nede sesini duymaya. Burda internetim var , kendime ait bilgisayarım , daha yeni aldım cort x6 gitarım var , PC'min anfisi yetersiz gitar anfisi alıcam , Portable DVd playerim var , mp4'üm var , telefonum var , kitaplarım , ingilizce çalışma defterim kitabım burda. odamı tam bir genç odası gibi dizaynladım. duvarlara yazdığım yada çizdiğim kağıtları astım , 12mp le çekilmiş fotoları koydum , posterler astım , 40 kadar led yerleştirdim odanın her yerine , büyük cam kapılı büyük balkonum var , Şükrediyorum ki böyle bir odam var Şükrediyorum ki Allah sabır vermiş bana , Akıl vermiş , Direnme gücü vermiş.

Benim neyim var neyim yok odamdır.

sende odandan çıkma , odan hayatın olsun evde olduğun zamanlar.

en son kavgamızda çok kötü söylendim ona.

Hüngür hüngür ağlaya ağlaya.. '' Ömür törpüsümüsün? Ömrümü yedin be vicdansız , gençliğimi yaşayamıyorum 18 indeyim ama diğer gençler gibi gezip tozamadım , Allah'ın hergünü senin azabını yaşıyorum , Sinir hastası oldum senin sayende , kalp hastası oldum , dikkat eksikliğim çıktı , Allah'ın hergünü insan olan insan bu azapları yaparmı? sanki karşında düşmanının çocuğu var ben ne yaptım sana ? '' ... daha sayamadım böyle söylendim.

Bayadır kavga etmiyor.

etsede fark etmez. odamı kilitler müziğimi açarım.

http://www.i-z-l-e-s-e-n-e.com/video/amator-babam-ve-benim-aram/439293

şunu izle - leri kaldır. ben yapmıştım

• @Hard_ALL

ee bunu babası sağladıysa ne yapsın yani? insan gibi muamele etmiyorsa tüm imkanları sağlasa ne olacak? arkadaşım takma bunları sen.. bak bide dini birşeyler koymuş orda molla nın biri.. pff
  • kardeşim yani zor bir hayat yaşıyor olabilirsin, ama ne olur yukarıdaki gibi düşünceler aklına getirme ailen hakkında. bak arkadaşın dediği gibi, bir odaya çek. konuşmayı dene. bana böyle yapıyorsun ama seni yine de çok seviyorum de. emin ol çok üzülecektir yaptıklarına. veya bunu ileride bir hareketinle belirt ama nasıl belirt. çok zor bir anında yardımcı ol ona. hatasını böyle anlasın. böyle pişman et onu. emin ol daha iyi bir ders veremezsin. ona bundan daha çok dokunacak bir ders olamaz. ancak hiçbir zaman bir babaya el kaldırılmaz. bırak babayı, herhangi bir insana bile el kaldırmak cahilliktir.

karşındaki insan cahilliğinden dolayı sana hakaret edebilir, el kaldırabilir, ama sen de ona aynı şekilde karşılık verirsen ondan farkın kalır mı? tamam o belki eğitimsiz, kültürel problemleri var, artık nasıl tanımlarsan. ama sen de onun gibi davranırsan nerede kalır senin kültürün? nerede kalır sendeki medeniyet?

hiçbir şey yapamıyorsan otur adam gibi dersini çalış, üniversiteye gir. istersen bir daha hiç arama (ne olursa olsun aranması da gerekir, babadır) tek çıkış yolun üniversite.

bu durumlar moralini bozmamalı, seni ders çalışman adına daha da motive etmeli. kurtuluşun bu olacak belki de.

yaşın kaç bilmiyorum ama yatılı liseler var. oks'ye girmediysen onlardan birine girebilirsin. anadoluda herhangi bir yatılı aöl'ye girip oradan üniversitede de herhangi bir öğretmenliğe kolayca girersin.

onlar sana saygı duymayabilir. ama sen onlara duy. onların yanlışlarını, kendin doğruları yaparak farkettir. sen de aynı hatayı yapma gafletine düşme.

o sana bir yanlış yaptığında, sen ona olumlu bir şekilde gidersen yanlışını anlar, pişman bile olur. sana taş atana sen çiçek at.

• bizde babamla anlaşamayız hiç ama yapacak bişey yok
  • Çıktığın yerimi beğenmiyorsun arkadaşım ! O senin baban herşeyden önce.Şuan bu konuyu okusaydı hakkında ne düşünürdü sence.Herkesin kendin gibi olmasını bekleme.
  • KABUĞUNDAN ÇIKIP KABUĞUNU BEĞENMEYEN GENÇLİK

noldu bu ülkeye ya eskiden babanın önünde nefes alamayan gençlik şimdi babalarına neler diyor devam edin siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN_93 -- 31 Ağustos 2008; 22:24:27 >
  • buraya aile sorunları ile ilgili konu açılır mı?
    babam beni dövdü desen iyi yapmış kim bilir naptın baban haklıdır diyen insanlar! çıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: GKHN_93

KABUĞUNDAN ÇIKIP KABUĞUNU BEĞENMEYEN GENÇLİK

noldu bu ülkeye ya eskiden babanın önünde nefes alamayan gençlik şimdi babalarına neler diyor devam edin siz

Baban seni tutsa dilendirse yine baba mı diyeceksin.
  • Reşiit olana kadar dayan sonra cekip gidersin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fırtınam...

@Hard_ALL

ee bunu babası sağladıysa ne yapsın yani? insan gibi muamele etmiyorsa tüm imkanları sağlasa ne olacak? arkadaşım takma bunları sen.. bak bide dini birşeyler koymuş orda molla nın biri.. pff

Babası onu okutmayabilirdi. Sokaklarda küçük yaşta dilendirebilirdi mendil sattırabilirdi, şiddet uygulayabilirdi... daha neler var... tabi ki babasının yaptığı doğru değil ama "artık yeter bir gün bir dövücem ki aman diyorum" gibi bişey söylemesi de çok yanlış...

• quote:

Orjinalden alıntı: turksauron

quote:

peki bunun babası dilendirmiş mi?
    babasının tek suçu n95 almak,ona para vermek dimi?
    babası belki belli etmiyordur ama eminim seviyordur

• benimde babamla aynı sorunlar var ama ben bağırınca bişi demiyor.Çünkü haklıyım ve kendini savunamıyor.Sende kelimelerle öle dağıt ki beynini sana bişey diyemesin.Yani mantığınla döv,en etkili çözüm bu. Ben denedim işe yarıyor.Diyecek bişey bulamıyor odaya gidiyor,kaldığım yerden devam ediyorum

Eğer çok sinirlenirsem beni gaza getiren bi müzik açıyorum,ve sakinleşiyorum.Dene bence bunları

edit: hatta geçen gün saçların kötü olmuş kestir artık dedi ama sarhoştu bende hiç takmadım "hı hı " dedim gitti ve hala uzun.Yani takmayınca kimse sana zorla bişey yaptıramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncone -- 31 Ağustos 2008; 22:38:42 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: turksauron

quote:

peki bunun babası dilendirmiş mi?
    babasının tek suçu n95 almak,ona para vermek dimi?
    babası belki belli etmiyordur ama eminim seviyordur

Nerden biliyosun, kapı komşusu musun? Akrabası mısın? Kimbilir neler yapıyodur. Tuzun kuruyken konuşmak kolay.

• Güzel kardeşim Allah yardımcın olur İnşallah. Her ne kadar senin veya babanın açısından bakmaya çalışsam dahi yaşayamadığım için pek bir söz sarfedemem. Lakin her ne kadar aranızda kan davası edasında husumet geçiyor olsa da sen asla saygı çıtanı indirme. Muhakkak kimse böyle bir durum içinde bir an olsun dahi asla ve asla bulunmak istemez. Her ne kadar kötüye giderse dahi senin serinkanlı saygılı tavrını koruman lazım. Keza haklı durumda isen dahi burada baban hakkında yazdıklarınla birçok kişinin gözünde haksız durumda görülebilirsin. Benden sana tavsiye diyemem hâşa alim yahut filozof falan değilim ama babanla mutlaka olayın ''neden böyle yapıyorsun?'' kısmını ısrarla sor. Lakin bu konuşma hiç olmadığın derecede sakin bir şekilde olsun. İşe yarar veya yaramaz. Başından bu kadar olay geçmişken bu tarz fikirleri denemekle umarım çok şey kaybetmezsin.
    Son olarak şunu diyebilirim; İnşallah bu mübarek ay şerefine birçok şey yoluna girer.

• @Varsayilan

Bende senin gibi tahammülüm yok diyordum kaçıp gitmek istiyordum. birinde gerçekten elbiselerimi topladım 1 sene önce idi. bir poşete koydum o zamanda çok tartışmıştık , çıktım gittim evden , ee nereye gidicen , öyle ayazda kala kaldım , gece 12 de tekrar döndüm eve girdim sessizce yattım.

bu yazda ölüdenize gittim tek başıma hiç tanımadığım bir yere , tek başıma yaşamayı öğrenebilmek için , zormuş ama , gerçekten zor.
    gittim çok faydasını gördüm , ingilizce pratik yaptım , hayatı daha iyi öğrendim.
    bakalıp nasip kısmet ilerisi için ne olucak.

ya müzik alanında yada ingilizce alanında mesleğimin olmasını istiyorum.

bi delilik edip kaçmaya kalkmışma! askerden önce imkansız o iş. yaşayamazsın. birde iyi bir mesleğin olmalı elinde. sonuçta tek başınasın. kiranı tek başına ödüceksin.

iyi bir meslek herşeyi halleder. gerisini siler tertemiz sayfayla hayata başlarsın. ama önce okuyup o yere gelmek için iyi bir meslek kazanmalısın. tabi bende öyle.

çık karşısına konuş , ağla ne utanıcaksın o utansın , bende tutamıyorum kendimi ağlıyaveriyorum , söylen içini resmen boşalt ona , eminim bi yerlerinde vicdanı sızlayacak , bırakıcaktır artık azap etmeyi.

Tekrar söylüyorum , sakın evden kaçmakmış bilmem neymiş hareketlerine girişme. şimdi olmaz önce iyi bir meslek
    2. olarakta konuş en azından dene.

Ve şu sana karşı olan mesajları aldırış etme cevap verme bile.
    onlar bilemez , çünkü kendi hayatları rahat bizim ki gibi değil , böyle hayatın içinde olmadan asla anlayamazlar.

gördüm ki öyle ön yargılı insanlar varki , onlar hayatta kaybetmeye her zaman mahkûm.

• Annenizin seçimine saygı duyuyorsunuz ama bu seçimden memnun değilsiniz.. Eğer anneniz bu seçimi yapmasaydı siz doğacakmıydınız?
    Babanız bu konuyu görse eminim çok üzülürdü. Bu konuyu açmanız belki rahatlamak, bir çözüm yolu bulmak istemenizdendir. Ancak çok ağır sözler söylemişsiniz üstüne bir de foruma beyan etmişsiniz.
    Sizin adınıza çok üzüldüm ama sizin için. Bunları foruma yazan evlat ise baba haklıdır.
    Size tavsiyem, babanıza karşı önyargınızı kırmanızdır. Olaylarda söz sahibi olan babanız olmalıdır. Siz bu konuda bir adım geriden gelmelisiniz. Sorun burada başlıyor olabilir.
    Yavaş yavaş kendinizi babanıza kabullendirmelisiniz. Babanızın gözünde değeri olan işler yapmamış olmamanızdanda kaynaklanıyor olabilir.
    Sorununuzu dert paylaşarak çözmeniz mümkün değil. Ancak babanızla bir şeyler paylaşmaya başlayarak, eğer köylü olduğunu düşünüyorsanız modernleşmesini sağlayarak, kötü sözler söylüyorsa bunların işe yaramadığını anlatarak, onunla daha iyi anlaşmaya çalışarak çözebilirsiniz.
    Açıkçası bu düşündüklerinizi yazma cehatletini göstermemenizi dilerdim. Ama ne yazık ki yapmışsınız. Umarım hayyatta bundan sonra daha güzel adımlar atarsınız. Kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.