Şimdi Ara

Sözcükte Anlam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sözcükte anlam konum bitti,testlerini cözüyorum iyi güzel ama altı çizili sözcügün anlattıgı nedir gibi sorularda yanlıslarım cıkıyor sadece onlar başka bir şey degil yani ne önerirsiniz ?

• Yukarı
  • UP UP
  • Yok mu bir önerisi olan ya :(
  • Soruları yapamadıgım icin aglayacagım şimdiiiiiii !!!
  • Bu biraz sana kalmış bir şey. Kitap okumanla anladığını yorumlaman ile alakalı bir şey. Daha çok soru çözmelisin yanlışlarının üzerinde durmalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: NASJAV

Bu biraz sana kalmış bir şey. Kitap okumanla anladığını yorumlaman ile alakalı bir şey. Daha çok soru çözmelisin yanlışlarının üzerinde durmalısın

Başka ne yapabilirim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yok mu önerisi olan ??
  • O altı çizili sözcükleri cümlesinden bağımsız düşünmemelisin.O cümlede ne anlama geliyor onu soruyor.Bu tarz sorularda o altı çizili sözcüğün yerine anlamı bozmadan başka ne koyabilirim diye düşün.Soru zor olsun diye özellikle uğraşmadılarsa aklına ilk gelen ihtimal zaten seçeneklerde olacaktır.Bu yöntem özellikle "kaç değişik anlamda kullanılmıştır?" gibi sorularda çok işe yarar.Tabi bulduğunuz değişik anlamları üstüne yazmalısınız.Karışabilir.
  • Bu ust mesajdaki arkadasin dedigi gibi. Sozcugun tek basina ne anlattiga degil, butune bak. Zaten alti cizili sozcukten sonra gelen cumle, alti cizili sozcugun ne anlama geldigini ifade ediyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöze çöze kelime kapasiteni geliştire geliştire çözebilirsin ve kitapda okuman gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: general263

O altı çizili sözcükleri cümlesinden bağımsız düşünmemelisin.O cümlede ne anlama geliyor onu soruyor.Bu tarz sorularda o altı çizili sözcüğün yerine anlamı bozmadan başka ne koyabilirim diye düşün.Soru zor olsun diye özellikle uğraşmadılarsa aklına ilk gelen ihtimal zaten seçeneklerde olacaktır.Bu yöntem özellikle "kaç değişik anlamda kullanılmıştır?" gibi sorularda çok işe yarar.Tabi bulduğunuz değişik anlamları üstüne yazmalısınız.Karışabilir.

Aynı anlam sözcüklerinde sorun yok onlar hep full çıkıyor ama bunlar biraz karısıyor ,sag ol öneriler için :)
  • Kitap okumanın sözcükte anlama çok bi katkısını olacağını sanmıyorum.Şahsen ben kitap okumayla paragraf sorularında çok rahatım ama sözcükte yada cümlede anlam sorularında sıkıntı var çünkü okuduğunu anlayıp yorumlamaktan ziyade kelime bilgisi gerekiyor.Bu da kısa vadede kitap okumakla çözülecek iş değil sanırım.Sözlük okuyan ve yararını gören var mı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.