Şimdi Ara

SOYUMU NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE MERHABALAR SON BİRKAÇ YILDIR BENİ BU MERAK SARDI YA AMA EN FAZLA DEDEMİN DEDESİNE KADAR GİDEBİLİYORUM(4. KUŞAK) SİZDE KOLAYLIKLA ÖĞRENEBİLİRSİNİZ BUNU(DEDENİZE SORARAK)AMA BENİM MERAK ETTİĞİM ŞÖYLE 20. KUŞAKTAN DEDEM FALAN KİMMİŞ YANİ BAKARSINIZ ÖNEMLİ BİR ADAMIN TORUNUYUMDUR DÜŞÜNSENİZE EVLİYA ÇELEBİNİN VEYA MEVLANANIN VEYA ALPARSLANIN TORUNU OLABİLİRİM AMA BUNUN TERSİ DE OLABİLİR YANİ TARİHTE KÖTÜ ŞÖHRET SAHİBİ BİRİNİN SOYUNDAN DA OLABİLİRİM YANİ DEMEK İSTEDİĞİM ESKİDEN KALMA BUNUN KAYDI KUYDU YOKMU YA
    NOT:AYRICA DEDELERİM KADAR NİNELERİMİ DE MERAK EDİYORUM

Soyağacı
    Nüfus Hizmetlerinin yürütülmesi ile nüfus kayıtlarının tutulmasına ve nüfus kayıtlarına ilişkin bilgi ve belge verilmesine ilişkin hususlar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bu Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ile düzenlenmiştir.
    5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44’üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi “Nüfus kayıt örneklerini; kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler.” hükmündedir.
    5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda soyağacı veya soy kütüğü ya da şecere verilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığından, bu yöndeki talepler yukarıda belirtilen mevzuat hükmü doğrultusunda ilgililerin alt ve üst soylarına ait düzenlenen nüfus kayıt örnekleri ile sağlanmaktadır.
    Bu nedenle, kişiler ancak alt ve üst soylarını kapsayan nüfus kayıt örneklerini bulundukları yer nüfus müdürlüğünden almaları mümkündür. Bunun dışındaki talepler 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 44’üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 7, 9 ve 21’inci maddelerine aykırılık teşkil ettiğinden ilgililerin soyağacı ya da soy kütüğü olarak tanımlanan taleplerin yerine getirilmesi mümkün değildir
    Sistemim: AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 12MB | Asus ROG STRIX B350-F GAMING DDR4 | ASUS GTX770 2GB 256 BIT | Corsair 16 GB 3000 Mhz DDR4 | 250GB Samsung 850 Evo SSD | COOLER MASTER HAF-922 RED | COUGAR 700W 80 Bronze | BenQ 24" XL2411Z 144Hz 1ms

• Hocam cengizhanin soyundan geliyosun :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentollü Kurşun -- 3 Ocak 2017; 20:22:18 >

• Eski Osmanlı zamanı kayıtları Osmanlıca olarak nüfus defterlerinden bulunaniliyormuş. Ancak bunlar da herkese açık değil, bir de Osmanlıca bilmen gerekiyor. Ben bizim ilçedeki nüfus Müdürlüğünden baktım mesala. Cumhuriyet sonrası kayıtlar var. O da dedemin dedesinin babasının ismini öğrenebildim ancak. (Hepsine Tckn verilmiş) Daha eski defterler Ankarada arşivdedir demişlerdi. Osmanlıca olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Te.k -- 3 Ocak 2017; 20:35:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akrabalarina soracaksin

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.