Şimdi Ara

Soy ağacını çıkaran var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işe ciddi olarak sardım bu ara. Kırım yada Horasandan geldiğimiz söyleniyor büyüklerce(Kırım nere horasan nere), dedem hariç 5-6 baba ismide biliniyor.
    Nüfus müdürlğünden soy ağacı çıktısı alabilmek mümkün mü? Bir dönem yasaklanmıştı sanki? Alan-araştıran bilen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 18 Temmuz 2012; 17:45:27 >

• Yaklaşık 200$ a yapılan dna testi ile 100 lerce kuşak öncesine kadar bilgi edinebilmek mümkün , araştırın .
  • Nasıl araştıracağımı bilsem ben de araştıracam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E2

Yaklaşık 200$ a yapılan dna testi ile 100 lerce kuşak öncesine kadar bilgi edinebilmek mümkün , araştırın .

National Geographic'in genoloji projesinden haberim var yaptırmayı düşünüyorum ama istediğim sonucu vermiyor. Ben yakın tarihi araştırıyorum, ng onbinlerce yıl öncesine gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

Bu işe ciddi olarak sardım bu ara. Kırım yada Horasandan geldiğimiz söyleniyor büyüklerce(Kırım nere horasan nere), dedem hariç 5-6 baba ismide biliniyor.
    Nüfus müdürlğünden soy ağacı çıktısı alabilmek mümkün mü? Bir dönem yasaklanmıştı sanki? Alan-araştıran bilen var mı

Eğer çok meşhur bir ailenin soyundan gelmiyorsanız 1831'den öncesini öğrenmeniz imkansız.Çünkü ilk nüfus sayımı 1831'de yapıldı.Fakat Osmanlı'da bölgelere göre çıkartılan tahrir defterlerinden(vergi alınan kişilerin yazıldığı bir defter) sülalenizi bulma ihtimaliniz var.Fakat tahrir defterlerine nasıl bakacaksınız onu bende bilmiyorum.Babam bizim soy ağacımızı çıkarmıştı.O da 1800'lü yıllara gidebilmişti.Bu arada bir bilgi vereyim köyünüzün isminde "lu,li,lı,lü"gibi ekler varsa %100 Türkmen köyüdür.Mesela ben Yağmurlu köyündenim.Bizim köyümüz %100 Türkmen köyüdür.Tabi bu eki taşımayan Türkmen köyleri de vardır.

• Dedemin dedesi kayıtlı nüfusta en yüksek, onun da ağacı var zaten. Anne tarafımında 6-7 kuşak yukarısı isim olarak biliniyor. Toroslar tarafından gelme yörükler olabilir temel çünkü köyde yörüklükte de olan bazı şeyler var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.