Şimdi Ara

Sosyal Fobi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
3
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

quote:

Orijinalden alıntı: Stationary Traveller

Sosyal fobi hastasıyım yani baya utangaç biriyim. Bugün başımdan geçenleri anlatmak istedim. Bugün dışarı çıktım ve bu dünyanın bana göre olmadığını, bu evrende yerim olmadığını gereksiz biri olduğumu anladım.

Taa 9.sınıftan arkadaşım mesaj attı ve sinemaya gitmek istedi, bu çocuk o zamanlar okulda zar zor konuştuğum tek kişi diyebilirim. Bahane uyduramadım aslında uydurmak istemedim çünkü artık evde o kadar sıkıldım ki, ailem hariç başka insanlarla konuşmayalı o kadar uzun zaman oldu ki dışarı çıkmak istedim. Bu arada saçlarım da uzun ve daha evden çıkmadan bunun sıkıntısını çektim çünkü insanların arasından bu saçlarla geçersem sanki herkes bana bakcakmış gibi geliyor. nasıl kasa kasa bir idiot bir gerizekalı gibi yürüyeceğimin sıkıntısını çektim. (sosyal fobik olanlar bilir normal insanların çok rahat yaptığı şeyleri biz çok kasar ve çok düşünürüz)

Arkadaşla buluştuk falan ama ben ne konuşacağımı bilmiyorum sürekli o soruyor ben kısık bir sesle cevap veriyorum. Bir insan bir insanla ne konuşur nasıl muhabbete girer bilmiyorum. Eh çocukta sıkıldı zaten farkettim, biraz sesin çıksın ya konuştuğun 5 kelime falan dedi. Neyse sinemaya girdik ve reklamlar gösterilirken etrafıma bir baktım ve herkes o kadar rahat o kadar mutlu ki, istedikleri zaman kalkıyor istedikleri zaman bağırabiliyorlar yani o an, herkes birbiriyle konuşurken kendimi düşündüm ve ben burda ne yapıyorum, bu evrende niye varım diye kendime sordum. moralim çok bozuldu. Daha bitmedi; filmin 2.yarısında arkadaş hadi çıkalım bi dedi ve çıkarken arkalardan kızlı-erkekli bir gruptan bana bakarak çok net bir şekilde bir cümle duydum "saçları iğrenç ya" duyduğum aynen bu. Bu sefer moralim daha da bozuldu. Ulan o kadar kişi saç uzatır kimsenin şeyinde olmaz bana gelince böm böm bakarlar ve böyle laf atarlar işte.

Sadece kızlara karşı mı yoksa herkeze karşı mı?

arkadaşından çocuk diye bahsetmiş, bir kızın mesaj atıp sinemaya davet etmediğini kestiremedin mi ?
    insanlarla nasıl muhabbet edeceğini bilmediğini söylemiş, dişi - erkek olduğunu anlayamadın mı ?
    herkez değil herkes yazılacağını öğrenemedin mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wiseass -- 3 Şubat 2013; 1:01:45 >

• Aynı saçma sorun bende de var, diyorum n'olacak sanki millet ne derse desin ama yine de kasılıyorum bugün bir şeyler almak için dışarı çıktık; ceket, yelek deniyorum adam diyor "salaş mı istersin dar mı, bunu beğendin mi?" hep kaçamak cevaplar veriyorum "evet ya bu güzelmiş, salaş daha iyi" gibi arada gülümsüyorum falan ama adamla göz teması kuramıyorum adam dedi utangaçsın galiba biraz falan sonra "yok ya haha ne utangaçlığı" falan yaparak toparlamaya çalıştım ama tırt. Sonra mağazadan çıktıktan sonra dedim "ulan n'olacak sanki adamla niye konuşmuyorsun adam gibi salak herif" bunu hep diyorum, teoride tamam; ama pratikte yine hüsran yine hüsran. Zamanla yenilir diye düşünüyorum, geçen seneye göre daha iyiyim aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JimiKié

quote:

quote:

Sosyal fobi hastasıyım yani baya utangaç biriyim. Bugün başımdan geçenleri anlatmak istedim. Bugün dışarı çıktım ve bu dünyanın bana göre olmadığını, bu evrende yerim olmadığını gereksiz biri olduğumu anladım.

Taa 9.sınıftan arkadaşım mesaj attı ve sinemaya gitmek istedi, bu çocuk o zamanlar okulda zar zor konuştuğum tek kişi diyebilirim. Bahane uyduramadım aslında uydurmak istemedim çünkü artık evde o kadar sıkıldım ki, ailem hariç başka insanlarla konuşmayalı o kadar uzun zaman oldu ki dışarı çıkmak istedim. Bu arada saçlarım da uzun ve daha evden çıkmadan bunun sıkıntısını çektim çünkü insanların arasından bu saçlarla geçersem sanki herkes bana bakcakmış gibi geliyor. nasıl kasa kasa bir idiot bir gerizekalı gibi yürüyeceğimin sıkıntısını çektim. (sosyal fobik olanlar bilir normal insanların çok rahat yaptığı şeyleri biz çok kasar ve çok düşünürüz)

Arkadaşla buluştuk falan ama ben ne konuşacağımı bilmiyorum sürekli o soruyor ben kısık bir sesle cevap veriyorum. Bir insan bir insanla ne konuşur nasıl muhabbete girer bilmiyorum. Eh çocukta sıkıldı zaten farkettim, biraz sesin çıksın ya konuştuğun 5 kelime falan dedi. Neyse sinemaya girdik ve reklamlar gösterilirken etrafıma bir baktım ve herkes o kadar rahat o kadar mutlu ki, istedikleri zaman kalkıyor istedikleri zaman bağırabiliyorlar yani o an, herkes birbiriyle konuşurken kendimi düşündüm ve ben burda ne yapıyorum, bu evrende niye varım diye kendime sordum. moralim çok bozuldu. Daha bitmedi; filmin 2.yarısında arkadaş hadi çıkalım bi dedi ve çıkarken arkalardan kızlı-erkekli bir gruptan bana bakarak çok net bir şekilde bir cümle duydum "saçları iğrenç ya" duyduğum aynen bu. Bu sefer moralim daha da bozuldu. Ulan o kadar kişi saç uzatır kimsenin şeyinde olmaz bana gelince böm böm bakarlar ve böyle laf atarlar işte.

arkadaşından çocuk diye bahsetmiş, bir kızın mesaj atıp sinemaya davet etmediğini kestiremedin mi ?
    insanlarla nasıl muhabbet edeceğini bilmediğini söylemiş, dişi - erkek olduğunu anlayamadın mı ?

Sordum sadece neden böyle sinir yaptın?Pardon yanlış yazmış olabilirim insanlık hali.

• quote:

quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_59782863/tm.htm
    Bu konudaki arkadaş da sadece kızlarla konuşamıyomuş.Böyle şeyler olduğunu bildiğim için sordum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alterreaz

quote:

quote:

quote:

quote:

Sosyal fobi dışarı çıkmayla gezmekle tozmakla ancak bir nebze geçer. Sosyal fobiden kurtulmak için kesinlikle psikolog veya psikiyatriste gitmelisin. Senin durumuna göre vericeği ilaçlarla bu sorununu atlatıcaksın.İlaç tedavisine başladıktan sonrada kick box, box ,body gibi sporlardan en az 1ine yazıl ve aksatmadan git.

ilaç ne gibi katkı sağlayabilir ki ? psikoloğa gitmeden alıp kullanalım, spora yazılalım. Oldu bitti mi bu mudur ?

Evet oldu bitti odur. İnsan sosyal fobi olduğunun farkındaysa zaten tedavi kısmının %50sini geçmiş demektir. Geri kalanını ise ilaçlarla çok kolay atlatabilir. Ayrıca o ilaçları kafana göre kullanamazsın. 100 çeşit antidepresan var ve herbirinin etkileri ve tedavi süreçleri farklı. Cesaret verir,korkutu azaltır,özgüveni artırır.Ayrıca ecs ve antideprasan ilaçlar kullanmış biri olarak diyebilirim ki antidepresanlar yasal ecs gibidir.Ama tabi ilk olarak psikoloğa gitmelisin

yani bu ilaçlar bir türlü kafa yapıyor, korku azaltıp, özgüven arttırdığına göre ?

Aynen öyle.Bu hastalığı yenmenin tek yolu bu

bu fobiye sahip olan insan, bu ilaçlara başladıktan sonra, rahatlayacak, cesaretlenecek iyi peki ne hoş. Yalnız bu bir nevi bağımlılığa dönüşebilir. Bu ilaçlara kalıcı etki yapmayacak sonuçta, bırakıldıktan sonra kullanan şahıs sudan çıkmış balığa dönmeyecek mi ?...

sen kullanmışsın tecrübe sahibisin o yuzden soruyorum, polemik amaçlı değil.

Tedavi süreci tamamlandığında kalıcı etki bırakıyor.

• Güvenim var fakat dışarı çıkmadım.(3haftadir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper1.6

sosyal fobiymiş bi yerinizden hastalık uyduyorsunuz tatilde nerdeyse 1 haftadır evdeydim dışarı çıktım kuzenle buluştum gezdik yemek yedik geldim neden korkuyorsunuz saçma sapan bir sorun bence

Sadece kurduğun şu tek cümle senin ne kadar sığ bir insan olduğunu gösteriyor zaten. Yani açıklamaya değmezsin.
  • Kendi kendinizi hasta etmeye ne meraklısınız.Böyle bir hastalık mı olur yaw.Yarın ara arkadaşını git bi kafede otur konuş zıpla geğir bildiğin bütün saçmalıkları yap hastalık filan kalmaz sende

Olum yazık değilmi size bu gencecik yaşta kendinizi eve kapatıyorsunuz.Çık dışarı yemişim özgüveni aklına ne geliyorsa onu yap.Sinemada saçına kötü diyenlere bakıpta lan gidin aynaya bakında kötü neymiş görün diyemedin mi
  • orda yapıştırıcaksın kadınlarında saçı uzun aklı kısa oluyo diye
    neyse aynı hastalığın bi değişik versiyonu var benim okdar rahatım ki yataktan kalktığım gibi kapri t-shirt üstümüde hırkamı alıp çıkıp gidebilirim ve insanların ne dediği hiç takmıyorum öleki bazen annem benim yerime takıntı yapıyo insanlar sana bakıp gülcekler diye bende gülsünler anne diyorum onları takan kim kendi salakça dünyalarında saçma sapan şeylere gülsünler bende mutlu olduğum şeyleri yaparım fln dedim yani diyeceğim sal hocam kendini ama benim gibide olma öleki çevremdeki insanllar bana benden çok dikkat ediyolar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sniper1.6

sosyal fobiymiş bi yerinizden hastalık uyduyorsunuz tatilde nerdeyse 1 haftadır evdeydim dışarı çıktım kuzenle buluştum gezdik yemek yedik geldim neden korkuyorsunuz saçma sapan bir sorun bence

Sadece kurduğun şu tek cümle senin ne kadar sığ bir insan olduğunu gösteriyor zaten. Yani açıklamaya değmezsin.

Aslında bir bakıma; bu hastalığın insanın kendi zihnindeki, tamamen kendi düşüncelerinden oluştuğunu belirttiğini varsayarsak, haklı gözüküyor.
  • Çarşıda, avm'de markaların mağazalarına giremiyorum mesela, paramın yetmeteyeceği veya o an o parayı veremeyeceğim mağazaya giremiyorum. Şöyle bir bakıp çıkamıyorum, ondan dolayı girmiyorum.

Bu yukarıdaki durumun başka bir şeyle alakası var sanırım, önce bununla mücadele etmem lazım, bait bir şey olması gerek, bunu atlatabilirim. Haa birde yiyecek içecek zincirleri de sıkıntı o da bu yukarıdaki durumla alakalı!

Sonrasında ve en önemlisi, yeni bir arkaş grubunda (dikkat edin grupta) 2-3 kişiden fazla yeni arkadaşla takılıyorsam susup kalıyorum. Bunu aşabilemem lazım, ha birde ara vermeden konuşanlar olmuyor mu araya giremiyorsun ki arkadaş, giriyorsun, seni aradan çıkartıyor konuyu öyle ele alıyor ki ben daha iyi biliyorum ben konuşurum der gibi, dinlemiyor.. İlaçla olacak iş değil, ilaç kullandım, bir süre kullandım, düşük doz kullandım, o zaman bir miktar daha iyiydi ama elle tutulur fark oldu diyemem. Sadece belki bir miktar psikolojik güç veriyor olabilir, sende kanıyorsun ilaçla iyi hissediyorum kendimi diye..

Ama birinin beni çağırmasını biriyle bir şey yapmayı ben daha çok isterim. toplamda 3-4 kişi geçmeyecek şekilde bir araya gelip organizasyonun içinde bulunmak isterim ama olmuyor, gelinmiyor bir araya.

2 den fazla kızla takılmak ise çok daha fena..

• quote:

Bir aralar böyleydim, sustuğum için bıkarlardı, şimdi çok konuştuğum için bıkıyorlar Ben de inatla konuşurum

Sana kesin çözümünü söyleyeyim mi? Kaybol. Yanlış otobüse bin, son durağa kadar git ve tekrar nereye gittiğini bile bilmediğin bir otobüse bin. Yanına telefon da alma. Riskli bir durum belki ama kesin bir çare olabilir sana. Ya sosyal fobiyi yenersin, ya da evini bulamazsın, bu kadar

*Evet kayboldum*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8DA7E2B07 -- 3 Şubat 2013; 5:24:07 >

• maalesef bende de bu sorun var. çocukluğumdan beri bu sorunu yaşıyorum. mesela dışarıda tanığım 3-4 kişi oturmuş sohbet ediyor olsun mümkün değil gidip yanlarına konuşmaya dahil olamam. yanlarına gittim diyelim zoraki bu seferde hiç konuşmadan öylece otururum. konuşanların bana hiç konuşmuyorsun dememesi için içimden temenni ederim. yaşım 34 çocukluğumdan beri " ağzı var dili yok" "hiç konuşmuyorsun" " dilinimi yuttun" gibi insanların sözlerinden bıktım. konuşmaya kalksam sesim titrer, yüzüm kızarır, elim titrer , yüzüm tuhaf bir şekil alır. mesela şuan bunları buraya yazıyorum gerçekten itiraf ettiğim için rahatlıyorum..
    şimdi bu tür sıkıntısı olmayan arkadaşlar eminim ki ne var bunda diyecekler..yaşamayan bilemez bu halleri..
    aslında bu halimden kurtulmak insanlarla bol bol konuşabilmek istiyorum içimden ama başaramıyorum. hep içimde bir şeyler beni frenliyor. o frenleyen şeyin ne olduğunu bilen var mı?

• suhann kullanıcısına yanıt
    Her şeyi kendinde arama kimi Psikolojik sorunlar Psikolojik kimi ise hormonaldir. Herhangi bir psikoloğa gidip hafif dozda ilaç kullanimi(gerekirse) ve birazda cesaret ile çözebilirsin. Sadece Sosyal Fobi için değil Şizofreni veya Panik Bozukluk bile bir kaç Hormonal tedavi ile tam olarak olmasada minimum değerlere düsürülebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Globalrush1

Her şeyi kendinde arama kimi Psikolojik sorunlar Psikolojik kimi ise hormonaldir. Herhangi bir psikoloğa gidip hafif dozda ilaç kullanimi(gerekirse) ve birazda cesaret ile çözebilirsin. Sadece Sosyal Fobi için değil Şizofreni veya Panik Bozukluk bile bir kaç Hormonal tedavi ile tam olarak olmasada minimum değerlere düsürülebiliyor.

öncelikle cevabın için teşekkür ederim...psikiyatriye gittim bir kutu hap verdi. ama bir faydasını görmedim. tahminim bendeki bu hal doğuştan.. yani sizin dediğiniz gibi hormonal de olabilir. sanırım benim durumum psikiyatrik değil psikologluk gibi gözüküyor. psikolog soracak ben içime attığım bütün şeyleri ona anlatacağım sonra rahatlayacağım gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steven Stifler

düzeldin mi kanka

dalga mı geçiyorsunuz?
  • quote:

sana dediğimi nerden çıkardın

burası sosyal bir site...o zaman kime dediyseniz alıntı yaparak yazarsanız bizde üzerimize alınmamış oluruz..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: suhann

quote:

sana dediğimi nerden çıkardın

burası sosyal bir site...o zaman kime dediyseniz alıntı yaparak yazarsanız bizde üzerimize alınmamış oluruz..

sana yazmak isteseydim seni alıntılardım konu sahibine yazmak istedim ve konusuna yazdım

tamam efendim .. özür dilerim...
  • quote:

maalesef bende de bu sorun var. çocukluğumdan beri bu sorunu yaşıyorum. mesela dışarıda tanığım 3-4 kişi oturmuş sohbet ediyor olsun mümkün değil gidip yanlarına konuşmaya dahil olamam. yanlarına gittim diyelim zoraki bu seferde hiç konuşmadan öylece otururum. konuşanların bana hiç konuşmuyorsun dememesi için içimden temenni ederim. yaşım 34 çocukluğumdan beri " ağzı var dili yok" "hiç konuşmuyorsun" " dilinimi yuttun" gibi insanların sözlerinden bıktım. konuşmaya kalksam sesim titrer, yüzüm kızarır, elim titrer , yüzüm tuhaf bir şekil alır. mesela şuan bunları buraya yazıyorum gerçekten itiraf ettiğim için rahatlıyorum..
    şimdi bu tür sıkıntısı olmayan arkadaşlar eminim ki ne var bunda diyecekler..yaşamayan bilemez bu halleri..
    aslında bu halimden kurtulmak insanlarla bol bol konuşabilmek istiyorum içimden ama başaramıyorum. hep içimde bir şeyler beni frenliyor. o frenleyen şeyin ne olduğunu bilen var mı?

Madem hortlatmışsınız konuyu yazıyım. Hastalığı aştım.

O denilenler moralini daha çok bozup seni daha da kötü yapabilir. Ben bazen markete indiğimde apartmandan hiç tanımadığım biri "dışarı çıkmışsın sonunda" deyip gülüyordu. Sana söylenilen lafların hepsini de işittim. Gerçekten sinir bozucu ve seni daha kötü bi duruma sokabiliyor.

Nasıl aştın diye sorarsanız; bence bu hastalık tamamen kafada bitirmeyle alakalı. Kendinizi kimseden aşağıda görmeyin. Hatta insanların neredeyse hepsinin tıpkı o size laf söyleyen insanlar kadar salak ve vasıfsız olduğunu aklınıza getirin. Emin olun insan ırkı çok iğrenç ve gerizekalı bir ırk.

• quote:

quote:

maalesef bende de bu sorun var. çocukluğumdan beri bu sorunu yaşıyorum. mesela dışarıda tanığım 3-4 kişi oturmuş sohbet ediyor olsun mümkün değil gidip yanlarına konuşmaya dahil olamam. yanlarına gittim diyelim zoraki bu seferde hiç konuşmadan öylece otururum. konuşanların bana hiç konuşmuyorsun dememesi için içimden temenni ederim. yaşım 34 çocukluğumdan beri " ağzı var dili yok" "hiç konuşmuyorsun" " dilinimi yuttun" gibi insanların sözlerinden bıktım. konuşmaya kalksam sesim titrer, yüzüm kızarır, elim titrer , yüzüm tuhaf bir şekil alır. mesela şuan bunları buraya yazıyorum gerçekten itiraf ettiğim için rahatlıyorum..

Madem hortlatmışsınız konuyu yazıyım. Hastalığı aştım.

O denilenler moralini daha çok bozup seni daha da kötü yapabilir. Ben bazen markete indiğimde apartmandan hiç tanımadığım biri "dışarı çıkmışsın sonunda" deyip gülüyordu. Sana söylenilen lafların hepsini de işittim. Gerçekten sinir bozucu ve seni daha kötü bi duruma sokabiliyor.

Nasıl aştın diye sorarsanız; bence bu hastalık tamamen kafada bitirmeyle alakalı. Kendinizi kimseden aşağıda görmeyin. Hatta insanların neredeyse hepsinin tıpkı o size laf söyleyen insanlar kadar salak ve vasıfsız olduğunu aklınıza getirin. Emin olun insan ırkı çok iğrenç ve gerizekalı bir ırk.

teşekkür ederim cevap için....hastalığı aşmanıza sevindim. darısı benim ve benim gibilerin başına...zaten tahminim bu bir kırılma noktası ile aşılır gibime geliyor. içinde seni frenleyen şeyi bitirdiğin zaman yani fren patladığında hastalığı aşmış olacağız inşallah ama önemli olan o freni patlatmak :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.