Şimdi Ara

Sosyal Aglar ve 1984 Big Brother

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1984 utopyasinda big brother dan bahsedilir. her yaptiginizi izler. icinizi disinizi bilir ve sisteme baskaldirisi onler.

    acaba facebook twitter gibi sosyal aglar modern big brother lar mi?

    bu aglar uzerinden istihbarat yapiliyor olabilir mi?

    sonucta bir cogumuz acilip saciliyoruz bu aglarda arkadaslarimiza olmadigi kadar icimizi dokuyoruz ruh halimiz fikirlerimiz her sey tarafimizdan paylasiliyor. hatta okudugumuz kitaplardan izledigimiz filmlere kadar paylasiyoruz ki cogu kisi hakkinda bu sayfalardan yola cikarak fikir sahibi olunabilir. sohbet de cabasi.

    siz ne dusunuyorsunuz?



  • Aynen öyle...
  • veri madenciliğini iyi bilenler için sosyal ağlar milyarlarca $ kazanç getirebilir.
  • Julian Assange zaten dedi bunları. CIA ajanları için facebook ayrı bir arayüz hazırlamış. Oradan istediği istatistiklere ulaşabiliyormuş. Zaten insanlar sürekli özel hayatlarını paylaşmaya teşvik ediliyor. Elbette bu yararlı mı zararlı mı tartışılır. Bence şeffaf olmak her zaman iyidir. Bütün sırlar açığa çıkarsa insan korkmaz ve daha cesur hareket eder. Eğer sırrı varsa daha korkak olur. İstedikleri kadar incelesinler beni. Düşünmekten ve düşündükleri söylemekten korkmuyorum. Ölsem daha inandığım şey inanmaya devam ederim. Herkes şeffaf olursa çok daha iyi olur. Mesela, okuldan bir arkadaşım diğer insanlar yadırgar korkusundan ötürü gizli gizli namaz kılıyor. Herkesin ne olduğu belli olmalı.
  •  Sosyal Aglar ve 1984 Big Brother
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Julian Assange zaten dedi bunları. CIA ajanları için facebook ayrı bir arayüz hazırlamış. Oradan istediği istatistiklere ulaşabiliyormuş. Zaten insanlar sürekli özel hayatlarını paylaşmaya teşvik ediliyor. Elbette bu yararlı mı zararlı mı tartışılır. Bence şeffaf olmak her zaman iyidir. Bütün sırlar açığa çıkarsa insan korkmaz ve daha cesur hareket eder. Eğer sırrı varsa daha korkak olur. İstedikleri kadar incelesinler beni. Düşünmekten ve düşündükleri söylemekten korkmuyorum. Ölsem daha inandığım şey inanmaya devam ederim. Herkes şeffaf olursa çok daha iyi olur. Mesela, okuldan bir arkadaşım diğer insanlar yadırgar korkusundan ötürü gizli gizli namaz kılıyor. Herkesin ne olduğu belli olmalı.

    bu bir baska dusunceyle daha kaba bireyler uretip saygisiz kaotik bir sisteme gidebiliriz demek de olabilir mi?

    en basitinden bu forumdaki dini konularini ornek veririm. inanan da inanmayan da kendini dogrudan aciga vurdugu icin surekli tartismalar yasaniyor. kimsenin birbirinin dini inancini bile kabul edecek toleransi yok? belki bazen gizlilik iyidir




  • forumun genel kültür seviyesi bir anda yükselti gerçekten çok memnun oldum kendı adıma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şahsen ben öyle düşünmüyorum. Ne çekiyorsak tırsaklıktan çekiyoruz. Herkes kendi rengini belli ederse ötekileşme süreci olmayacaktır. Nasıl yaşadığını, neye inandığı belli et herkes ki bilsinler seni. Ben böyleyim işine geliyorsa mantığı olacak ama en sağlıklısı böyle. Diğer türlü dominat olan diğerlerini baskılıyor. Osmanlı döneminde muhafazakar olmak dominatlık idi padişahlıktan ötürü. Diğerleri ötekileşti. Cumhuriyet devrimi ile laiklik dominat hale geldi devlet ve askerlerden ötürü. O zaman da diğerleri ötekileşti. Birçok kimse dindar olduğunu saklıyor ve bu bana şaka gibi geliyor. Namaz kılmıyormuş gibi davranıyor. İçki içmediği halde içmiş gibi davranıyor. Bu bence çok yanlış.
  • tuvnera noktayı koymus forum kapanabilir
  • msn de var mı acaba bu işte?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Şahsen ben öyle düşünmüyorum. Ne çekiyorsak tırsaklıktan çekiyoruz. Herkes kendi rengini belli ederse ötekileşme süreci olmayacaktır. Nasıl yaşadığını, neye inandığı belli et herkes ki bilsinler seni. Ben böyleyim işine geliyorsa mantığı olacak ama en sağlıklısı böyle. Diğer türlü dominat olan diğerlerini baskılıyor. Osmanlı döneminde muhafazakar olmak dominatlık idi padişahlıktan ötürü. Diğerleri ötekileşti. Cumhuriyet devrimi ile laiklik dominat hale geldi devlet ve askerlerden ötürü. O zaman da diğerleri ötekileşti. Birçok kimse dindar olduğunu saklıyor ve bu bana şaka gibi geliyor. Namaz kılmıyormuş gibi davranıyor. İçki içmediği halde içmiş gibi davranıyor. Bu bence çok yanlış.

    mantikli gelmedi degil, peki ya surekli birileri otekilesmek zorunda mi? yani iki ucu da pis degnek gibi, yoksa sorun toplum yapimizda mi demiyorum avrupa amerika gibi ulkelerde bile farkli konularda toplumsal catismalar mevcut




  • Herkes kendi kimliğini iyi bilirse ve ona sahip çıkarsa kimse ötekileşmez. Herkes birbirine saygı duymak zorunda olur. Sen böylesin ama ben de şöyleyim. Şimdi kavga mı edelim yoksa saygı mı duyalım birbirimize diye sormaya başlarlar kendi kendilerine. Yakın zamanda binlerce Kürt kimliği saklamak zorundaydı. Şu an daha cesurlar ve Kürt olduğunu söylemekten korkmuyorlar. Şeffaflık hakkını kullanıyorlar. Kendini saklayan eşcinseller keza sürekli bir tedirginlik içinde ya biri keşfederse sırrımı diye. Ama eşcinsel olduğunu haykıran kimseler ise korkmuyorlar. Daha rahat yaşıyorlar. İşine gelirse şekerim diyorlar herkese. Oysa kendini saklasaydı büyük bir eforunu kendini saklamaya harcayacaktı.

    Facebook gibi oluşumlar kendini saklayan insanlar için tehlikelidir. Mesela biri gizli eşcinsel olsun. Facebook bazı algoritmalar ile onun eşcinsel olduğunu keşfetti ve bir yere not etti. Bu kişi ileride önemli bir mevkiye geldi. O zaman CIA belki bu adamı zamanında not ettiği bilgi ile tehdit edebilir. Peki bu kişi en başta kendini saklamasaydı CIA tehdit edebilir miydi? Şeffaflık bu yüzden güzel. Kendimden örnek vereyim. Şantaja uğramayı hiç sevmem ve ölsem kimseye koz vermem. Bir arkadaşım hakkında kötü konuşmuştum. Başka bir arkadaşım beni tehdit etti söylemekle. İlk işim gidip ona itiraf etmek oldu. Şantajcının kozu yok oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 30 Temmuz 2011; 1:22:08 >




  • anon. bizi korur
  • Otoriter bir rejimde yaşasaydık facebook,twitter bizim için bile bile intihar olurdu


    Teknoloji geliştikçe harbidende içimize kadar girdiler aslında özgürüz diyoruz ama öyle değil.Bence eski zamanlardan bile beteriz daha da tehdit halindeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Dorsett Case -- 30 Temmuz 2011; 1:29:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.